tussill skrev 2011-01-25 08:26:05 följande:
Ja men jag tror det jag gjorde fel var att äta för lite middag. Nu äter man ju inga kolhydrater som pot, ris och pasta så jag kanske skulle ha tagit lite mer kött istället för mini portion. Jag äter ju inte frukost heller då min mage är som den är. Så det blir till och öka på lite mer mat idag.
Tog fram kyckling igår kväll, får koka mer ägg och göra någon god sås till.
Haha jag skulle testa blanda i någon krydda i lätt kesellan igår men det sluta med att det smaka pyton! usch var bara till och slänga.
Får man köpa färdig dipp på affären och blanda i lätt creme fraiche eller kesella?
Jag har köpt färdig dipp nån gång ibland när det krisat och jag inte kommit på
något bra sås och vill ha varitation.
Det är ju lite socker i, så helt tillåtet är det väl inte,
men bara man kanske inte gör det varje dag så skadar det ju inte.
Lätt creme fraiche är ju egentligen lite för mycket fett i ändå, det är väl typ 10-15% eller så
och helst ska man ju hålla sig under 1%. Men det är ju självklart upp till var och en.
Lättkesella och lätt kvarg är väl det som är minst i (lättkvarg har bara 0,1% fett & lättkesella 1%)
Jag brukar nästan alltid göra lite olika kalla såser, här är några:
Till Kött:
lättkvarg, lite kött sky om jag kokat köttet, lite soya och lite grillkrydda.
(om man inte kokat köttet kan man bara lägga till lite mer kryddor för mer smak)
Curry sås:
lättkvarg, massa curry, (lite senap om man vill), lökkrydda & lite salt.
Till fisk eller kyckling:
lättkvarg, citronpeppar, chilipeppar & pasta krydda (eller grillkrydda).
Jaa, jag tycker man kan göra mycket med massa olika kryddor.