Inlägg från: cassis23 |Visa alla inlägg
  • cassis23

    Behöver hjälp med kyckligsallad.

    På Lördag kommer de lite främmat då jag fyllt år och vi tänkte bjuda på kycklingsallad, vitlöksbaguetter och tsatziki.

    Nu till den viktigaste frågan!
    Hur gör jag kycklingen på bästa sätt?
    Vi brukar köpa färdig salladskyckling men de är ju så dyrt när man ska göra till flera så tänkte göra den själv.
    Jag lyckas alltid få den torr och smaklös så nu vill jag ha tips på hur jag ska göra den.
    Kan jag göra den imorn kväll och sen låta den stå i kylen över natten utan att den blir för torr?
    Den ska ju trotts allt va kall i salladen.
    Ska man kanske krydda den på nått sätt med vitlök eftersom de andra oxå är med vitlök eller blir de för mycket då kanske?

    I salladen brukar vi ha.
    *Kyckling (givitvis Flört)
    *Majs
    *Gurka
    *Tomat
    *Grönsallad

    Är de något mer man kan ha i? Har funderat på t ex avokado?!


  • Svar på tråden Behöver hjälp med kyckligsallad.
  • cassis23

    Lägger nog till rödlök och avokado. Tyvärr gillar jag inte fetaost så de utesluts Tungan ute

    Vet fortfarande inte hur jag ska göra med kycklingen men får kika lite på priserna i affären imorn =)

    Ska nog även testa den turkiska yoghurten med sweet chillisås så blir de ett alternatic =)

    Tusen tack för all hjälp!


  • cassis23
    Priceless Perfection skrev 2010-11-11 20:59:17 följande:
    Köp kycklingfiléer - bröst, lägg i dem i en påse med marinad (finns att köpa på ICA). Låt ligga i kylskåp i en timme. Stek. Osv.

    Det blir fruktansvärt gott.
    Vad är de för marinad du köper då och hur hittar man den? pulver eller fytande?

    Men hur långt kommer man på en färdiggrillad kyckling? Vi är 11 stycken och jag gillar att göra MYCKET så alla kan äta sig mätta och blir de över är de bara ett plus för då har man ju till dagen efter oxå =)

    Är bästa alternativet att steka alltså? Inte i ugnen? Är jätte kassp å kyckling då jag är så rädd att den ska va rosa.
  • cassis23
    Här och nu skrev 2010-11-11 21:09:17 följande:
    Finns pulver-marinad att blanda med vatten och/eller olja. Finns nog även färdig marinad. Har också varit kass på att steka kött, men jag gör små tärningar på 2 cm ca. Steker på hög värme o när ytan är lite gyllenbrun, skär jag i den tjockaste biten för att se om den är genomstekt. Minst 2 hela kycklingar hade jag tagit o då är det billigare med 1 kg filé. Steka i ugnen är krångligare om man ska ha till sallad. Kolla annars på Willys efter salladskyckling. Billigare där. Bor du nära Lund kan jag steka pippin åt dig!
    Haha tack så mycket men ne jag bor i Götene så de är ganska långt till Lund, blir en dyr kyckling =)
    Får testa att köpa kycklingbröstfileer och marinad och steka små bitar, borde ju inte misslyckas!
    Håll tummarna att dom inte blir allt för torra!

    Jag brukar köra kycklingfile i bitar i en ugnsform med massa olja, curry salt o peppar (till ris) och den blir jätte mör o god men en natt i kylskåpet så är den Aptorr, tror ni risken blir de om jag steker den me?
  • cassis23
    Här och nu skrev 2010-11-11 21:36:26 följande:
    Täcker du över kycklingen ordentligt när du ställer i kylen? Ta lite extra fett i pannan när du steker kycklingen. Försöker lära min man detsamma. Håller tummarna!
    Jag brukar lägga den i en matlåda, hjälper de kanske om jag steker den i mycket fett och sen lägger den inlindad i aliminumfolie?
  • cassis23

    Körde på frysta färdiga bitar, är för feg om jag skulle misslyckas o få dom torra Obestämd la dom i kylen nu så är dom nog lagom imorn när salladen ska göras.
    Kanske ska fylla ut salladen lite med skruvmacaroner!? Har de ju ändå hemma!

    Annars köpte jag:
    Rödlök
    Grönsallad
    Gurka
    Tomat
    Avokado
    Majs
    Röd paprika
    (tror inte jag glömde nått)

    Till blir de Tzatsiki och en gräddfilsås, www.recepten.se/recept/graeddfilssaas.html. Och vitlöksbaguetter.

    Tack för alla tips!


Svar på tråden Behöver hjälp med kyckligsallad.