Inlägg från: Här och nu |Visa alla inlägg
  • Här och nu

    Behöver hjälp med kyckligsallad.

    När vi ska bjuda på kyckling köper vi kyckllngbröstfilé, skär i bitar o bryner, kryddar med kycklingkrydda eller allroundkrydda. Stek på ganska hög värme med lagom fett, men häll av vattnet om det blir för mycket i pannan. Vitlökskrydda på kycklingen behövs inte. Du kan också köpa färdiggrilad kyckling, men se till att du inte får med skinn o senor i salladen.

    Turkisk yoghurt med sweet chilisås blir kalas som sås, om ni vill ha alternativ till tzatzitkin.

    Jag brukar ha nåt mer ovanligt i sallad också som t ex psysalis eller sparris. Lycka till!

  • Här och nu
    Yohanna1985 skrev 2010-11-11 20:18:53 följande:
    Pasta eller bulgur till... mums.
    paprika är gott!

    hungrig jag  blev nu!
    Ja, paprika! Gärna lätt värmd i ugnen. Minimajs e gott med. Broccoli.
  • Här och nu
    Queenie70 skrev 2010-11-11 20:21:44 följande:
    Köp en färdiggrillad kyckling och hacka själv vetta. Sen tycker jag du ska ha i rödlök (eller nån annan lök) och fetaost.
    Rödlök o feta är kanon!
  • Här och nu
    cassis23 skrev 2010-11-11 20:13:39 följande:
    På Lördag kommer de lite främmat då jag fyllt år och vi tänkte bjuda på kycklingsallad, vitlöksbaguetter och tsatziki.

    Nu till den viktigaste frågan!
    Hur gör jag kycklingen på bästa sätt?
    Vi brukar köpa färdig salladskyckling men de är ju så dyrt när man ska göra till flera så tänkte göra den själv.
    Jag lyckas alltid få den torr och smaklös så nu vill jag ha tips på hur jag ska göra den.
    Kan jag göra den imorn kväll och sen låta den stå i kylen över natten utan att den blir för torr?
    Den ska ju trotts allt va kall i salladen.
    Ska man kanske krydda den på nått sätt med vitlök eftersom de andra oxå är med vitlök eller blir de för mycket då kanske?

    I salladen brukar vi ha.
    *Kyckling (givitvis Flört)
    *Majs
    *Gurka
    *Tomat
    *Grönsallad

    Är de något mer man kan ha i? Har funderat på t ex avokado?!
    Klart du kan göra salladen i förväg! Iaf kycklingen.
  • Här och nu
    Queenie70 skrev 2010-11-11 20:25:05 följande:
    Grillad paprika är gott. Det finns burkade såna att köpa nu som är helt ok.
    Fast de ligger i sur lag. Gillar att göra det själv. Har inte grillen på, utan värmer bara.
  • Här och nu
    Tess76 skrev 2010-11-11 20:26:33 följande:
    Knaperstekt bacon är ett måste i en riktigt god kycklingsallad!
    Håller med! Tänk bara på om det finns muslimer eller judar bland gästerna! Då kan de ha utan bacon i en skål intill.
  • Här och nu
    Queenie70 skrev 2010-11-11 20:31:12 följande:
    Hemgjort är ju alltid bäst.
    Annars gillar jag grönsaker i lag, men inte paprika.
  • Här och nu
    cassis23 skrev 2010-11-11 20:49:28 följande:
    Lägger nog till rödlök och avokado. Tyvärr gillar jag inte fetaost så de utesluts Tungan ute

    Vet fortfarande inte hur jag ska göra med kycklingen men får kika lite på priserna i affären imorn =)

    Ska nog även testa den turkiska yoghurten med sweet chillisås så blir de ett alternatic =)

    Tusen tack för all hjälp!
    En färdiggrillad kyckling brukar gå på 40 kr. 1 kg kycklingbröstfilé på 60 sådär. Vet ej hur mycket en färdig kyckling väger, men inte 1 kg iaf o filé är saftigare. Gillar du mozzarella kan du tärna det istället för feta. Yoghurt med chilisås är även kanongott till Stinas kyckling o annan vanlig kyckling.
  • Här och nu
    Queenie70 skrev 2010-11-11 20:54:55 följande:
    Ta nån annan tärnad ost då. Typ boxholms gräddost. (nej, mina kycklingsallader brukar inte vara budgetalternativ )
    Boxholms e ju så god! Har upptäckt den på Netto!
  • Här och nu
    cassis23 skrev 2010-11-11 21:05:00 följande:
    Vad är de för marinad du köper då och hur hittar man den? pulver eller fytande?

    Men hur långt kommer man på en färdiggrillad kyckling? Vi är 11 stycken och jag gillar att göra MYCKET så alla kan äta sig mätta och blir de över är de bara ett plus för då har man ju till dagen efter oxå =)

    Är bästa alternativet att steka alltså? Inte i ugnen? Är jätte kassp å kyckling då jag är så rädd att den ska va rosa.
    Finns pulver-marinad att blanda med vatten och/eller olja. Finns nog även färdig marinad. Har också varit kass på att steka kött, men jag gör små tärningar på 2 cm ca. Steker på hög värme o när ytan är lite gyllenbrun, skär jag i den tjockaste biten för att se om den är genomstekt. Minst 2 hela kycklingar hade jag tagit o då är det billigare med 1 kg filé. Steka i ugnen är krångligare om man ska ha till sallad. Kolla annars på Willys efter salladskyckling. Billigare där. Bor du nära Lund kan jag steka pippin åt dig!
  • Här och nu
    cassis23 skrev 2010-11-11 21:31:25 följande:
    Haha tack så mycket men ne jag bor i Götene så de är ganska långt till Lund, blir en dyr kyckling =)
    Får testa att köpa kycklingbröstfileer och marinad och steka små bitar, borde ju inte misslyckas!
    Håll tummarna att dom inte blir allt för torra!

    Jag brukar köra kycklingfile i bitar i en ugnsform med massa olja, curry salt o peppar (till ris) och den blir jätte mör o god men en natt i kylskåpet så är den Aptorr, tror ni risken blir de om jag steker den me?
    Täcker du över kycklingen ordentligt när du ställer i kylen? Ta lite extra fett i pannan när du steker kycklingen. Försöker lära min man detsamma. Håller tummarna!
  • Här och nu
    cassis23 skrev 2010-11-11 21:37:57 följande:
    Jag brukar lägga den i en matlåda, hjälper de kanske om jag steker den i mycket fett och sen lägger den inlindad i aliminumfolie?
    Jag tycker iaf att om jag snålar med fettet blir kycklingen torr, men det behövs inga mängder för det. Vi täcker med plastfolie.
Svar på tråden Behöver hjälp med kyckligsallad.