• längta­r03
  Äldre 26 nov 19:14
  21968 visningar
  14 svar
  14
  21968

  när badade ni i badhus med er bebis för första gången? (inte baby sim)

  Svärmor  och sambons familj vill åka till badhuset nu i jul & tycker vi också ska med, med vår dotter som blir 4 månader då. Är lite skeptisk....
  Går inte på babysim med henne & vet inte när man kan "börja" att nöjesbada i badhus med de små liven...

  Hur gjorde ni?

  När man går på babysim är det speciella bassänger då? 
  Tänker på allt klor. det kan väl inte vara bra för barnen? 

 • Svar på tråden när badade ni i badhus med er bebis för första gången? (inte baby sim)
 • Äldre 26 nov 19:17
  #1

  Det viktiga för dem är att det inte är för kallt. Jag går med min tremånaders flicka och badar, men då i en speciell bassäng som det är runt 34 grader i. Kloret kan de reagera på, men går man inte oftare än en gång i veckan ska det nog inte vara någon fara. Tror det kan vara svårt att nöjesbada med din fyramånaders.

 • längta­r03
  Äldre 26 nov 19:20
  #2
  7879 skrev 2010-11-26 19:17:43 följande:
  Det viktiga för dem är att det inte är för kallt. Jag går med min tremånaders flicka och badar, men då i en speciell bassäng som det är runt 34 grader i. Kloret kan de reagera på, men går man inte oftare än en gång i veckan ska det nog inte vara någon fara. Tror det kan vara svårt att nöjesbada med din fyramånaders.
  ja får kolla läget vad de har för bassänger dit vi ska isf :)

  Skrev "nöjesbada" för att man inte skulle tro att det var babysim jag menade :) 
 • Äldre 26 nov 19:26
  #3

  2 månader ungefär

 • Äldre 26 nov 19:32
  #4

  Min son är 8 mån och han har itne varit på badhuset än. Med dottern var det nog först runt 2-årsdagen vi började gå till badhuset, men lillebror kommer nog få följa med nåt efter jul. Känns mest besvärligt att bada med en 4-månaders tycker jag, är ju så kort tid man kan bada ändå. Men det går ju såklart om man vill!


  Iris 080308 & Nils 100319
 • gladak­on
  Äldre 26 nov 19:49
  #5

  Vi började gå runt 6 månader och då till ett badhus som har 34 gradigt vatten en dag i veckan och det var super men 1 timma räckte gott och väl. Reagerade inte på kloret men hade inte åkt en helg då det är i regel mer folk och kan vara ganska högvolym på de badande.

 • Äldre 26 nov 20:41
  #6

  jag är väl lite väl försiktig av mig, men jag hade inte åkt med min bebis vid Jul då det är mkt folk +många förkylningar å influensor som härjar...skulle inte kunna koppla av och njuta heller med att bada med en så liten bebis....! Då går jag nog hellre på ett lugnare bebisanpassat baby-sim i den åldern...!

 • Äldre 26 nov 21:55
  #7

  Första gången lillen var på simhallen var för ett par veckor sedan då var han 9 månader. Han tyckte mest att det var lite läskigt.

 • Äldre 26 nov 22:15
  #8

  Med första var vi på badet när han var kanske ca3 månader. Då var vi bara i badet i 20 minuter och under "sjukterapi-tid", när det var ca34 grader i vattnet. Vi gjorde inget direkt mer än "chillade" vid poolkanten och myste i allmenhet. Det var både jag o gubben så det blev mer ramsor än vattenlek, men sonen var himla nöjd vad jag kommer ihåg.
  Sedan började vi på babysim och då insåg jag att det vi gjorde den där första gången var inte sim alls utan möjligen närhetstid i vatten Flört. Den bassängen vi var i använde sig av väldigt lite klor om något, just för att de specialliserat sig på småbarnssim och sjukgymnastik så hygienen innan var av yttersta vikt. Men så var det på en liten ort oxå...

  Har inte blivit något bad alls med 2an än, men det kommer nog vad det lider Skrattande Är underbart att bada med de små!

 • Äldre 26 nov 22:41
  #9

  jag har pratat med en som höll i babysim för ett tag sen.
  hon sa att man kunde gå till badhuset själv o bada med bebisen ist för att gå på babysim ifall det inte finns tillgängligt.

  hon sa följande till mig.

  man ska inte doppa bebisen under vattnet det första man gör eller de första gångerna.

  bada som vanligt först, lugnt och försiktigt, håll bebisen nära er så han/hon känner sig trygg.

  bebisar har en reflex som gör att de stänger till i näsan när de får vatten på kinden o ögonen, så de man skulle göra var att ta en svamp t.ex. o hälla vatten över huvudet på bebisen försiktigt (behöver ju inte börja med vatten i ansiktet utan det kan ju rinna ner i nacken) och då skulle man varje gång upprepa "nu kommer det vatten" eller vad man nu säger, så att bebisen kopplar den frasen med att det kommer vatten så småningom.

  Sen kunde man hoppa med bebisen. dvs. du tar bebisen och säger "nu hoppar vi" och så doppar du honom/henne till halsen. ej under med huvudet. samma sak där att du alltid säger samma sak.

  när du har gjort det ett par gånger så får det gärna skvätta lite när du hoppar med honom/henne så att bebisen förstår att det kan komma vatten i ansiktet när ni gör så, då kommer han/hon att täppa till.

  bebisen var redo att doppa huvudet under vattnet när man ser att han stänger igen med näsan. håller andan alltså. oftast stänger de ögonen när han/hon är på väg mot vattnet.

  huvudsaken är att man tränar innan man doppar huvudet så att han/hon inte får sitt livs chock när han/hon kmr under vattnet. han/hon ska veta när han/hon ska täppa igen först.

 • Äldre 26 nov 22:47
  #10

  Vår lilla tjej var bara 2 månader när vi "nöjesbadade" första gången. Det var i en bassäng som håller dryga 30 grader. Hon gillade det jättemycket. Hennes storebror, som då var 2,5 år, var också med.

 • Ogi
  Äldre 26 nov 22:56
  #11

  Vår lillskrutt var strax över 1 år när han var på badhus första gången. Innan dess hade vi gått på babysim, men där är det ju mycket varmare i vattnet. Nu är han 17 månader och vi är på badhuset ibland. Han klarar oftast 30 minuter max innan han fryser så han är blå om läpparna. 

 • Äldre 27 nov 08:44
  #12

  Vår son var 7 månader första gången vi badade. Vattnet i den bassängen som vi badar i är 31 grader men han verkar inte frysa alls utan älskar varenda minut!

 • längta­r03
  Äldre 27 nov 10:30
  #13

  usch va ja velar.... man kan ju hoppas på att det är så mycket att göra vid jul att det inte hinns med :)
  Känns som det skulle vara mysigt med jag vet ju hur det är när vi badar hemma i badkaret, vi två, då hon är i max 15-20 min och sen börjar små gnöla.....

  Får se vad de blir  :) 

 • Äldre 27 nov 10:49
  #14

  Min yngsta dotter var 3 månader då jag gick med henne till badhuset. Min äldsta dotter på 6 år var också med. Vi var i en stor barnbassäng med en temp på ca 28 grader. Vi var där i 3 timmar. Den yngsta somnade i mitt knä när jag satt i bassängen. Där låg hon och sov i 2 timmar medan min äldsta härjade runt och hade kul.

Svar på tråden när badade ni i badhus med er bebis för första gången? (inte baby sim)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.