MATBRÖD!
Hej! Här är ett verkligt busenkelt recept då man vill baka men inte har så mycket tid.Eller då man själv vill b estämma när man skall baka ut degen. Jagbakar ofta efetr detta recept.
Kalljäst lantbröd:
12-13 dl vetemjöl
1/2-3/4 dl fint rågmjöl
5 dl kallt vatten
1,5 msk ljus sirap
1 tsk salt
50 gr jäst
1. Smula sönder jästen i en bunke,häll i sirap,salt och vattnet direkt från kranen. Blanda väl.
2. häll i hälften av vetemjölet och rågmjölet och arbeta ihop degen oredentligt.
3. Ha i resten av mjölet och arbeta degen i 3 minuter.Strö på lite mjöl och lägg över en bakduk.
Ställ in i kylskåpet i ca 7-8 timmar.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två delar och knåda den väl. Forma till limpor och lägg på plåt.
Sätt in plåten i mitten av ugnen,efter 20 minuter stänger du av ugnsvärmen och låter limporna gräddas ytterligare 15 minuter.