Inlägg från: En Åsa |Visa alla inlägg
  • En Åsa

    Ge mig receptet på din godaste nudelwok

    De enda kraven jag har är:
    -att det ska vara ett recept, alltså inte "ta lite peppar" utan jag måste veta hur mycket,
    -att det inte är kokosmjölk i
    -och att den inte är stark.

  • Svar på tråden Ge mig receptet på din godaste nudelwok
  • En Åsa

    Men hallåå-åå, detdär kan jag inte göra ju! Jag har ingen aning om vad wokkrydda är och så är det just kryddningen jag behöver mer hjälp med än så. Men tack för försöket af

  • En Åsa

    Tack, va bra! den ska jag testa (och justera själv är tyvärr inte aktuellt,).

  • En Åsa
    Lördagkväll skrev 2010-12-14 20:54:24 följande:
    Får man bara va nyfiken och fråga varför du inte kan justera själv?

    Smaken är som sagt var som baken och det någon tycker är svagt kanske du tycker är skitstarkt eller vice versa och då är det ju skit om man inte kan justera själv..
    För att jag inte kan helt enkelt. Jag kan känna om något inte smakar bra men jag har ingen aning om vad jag ska göra åt saken.
    mandala skrev 2010-12-14 20:48:32 följande:
    Jag kände att mina recept passar inte riktigt in här, men jag kikade efter vad jag hade skrivit under nudelwok och det receptet var ganska precist, förutom att det står salt o peppar. Men jag skulle gissa att du kan salta med ½ tsk och om du nu inte vill ha starkt så ta 1/3 tsk svartpeppar (eller vitpeppar om du har det hemma).

    mammamandala.wordpress.com/2009/10/14/mandala.../
    det var också jättebra! tack! En fråga: ska det vara köttbuljongtärning eller är det valfritt?
  • En Åsa

    Rackarns, jag skulle göra Caysas nudelwok nu till middag och har köpt alla ingridienser men så läste jag receptet igen ocxh jag vet ju inte vad en tumbit ingefära är. Någon som vet så kan jag göra den imorrn?

  • En Åsa
    levandecharader skrev 2010-12-17 18:31:27 följande:
    Du ska skära av en bit av färsk ingefära och den ska vara stor som en tumme = tumbit
    ok, men hur tjock ska den vara då? Tjock? tunn?
  • En Åsa
    JA77 skrev 2010-12-17 18:37:55 följande:
    En Åsa! Börja experimentera i köket! Det är ofta inte så noga om man inte har en viss ingrediens hemma; saknas paprika - pröva någonting annat istället. Vissa kryddor kan man inte slarva med då det ger en viss smak. Till en wok kan du ha vilka grönsaker, svamp eller vad du vill i. Pröva dig fram. Vad kan gå fel?
    men jag tycker ju att det är sååååå tråkigt att laga mat. Förr var det alltid min sambo som lagade maten men sen vi fick dottern så måste jag göra det eftersom jag kommer hem mkt tidigare på dagarna. Buu-hu, stackars mig va!?
  • En Åsa
    levandecharader skrev 2010-12-17 18:46:41 följande:
    Så tjock som ingefäran är när du köper den och sen skalat den. Skär av en bit stor som en tumme, tjock som ingefäran helt enkelt. Skala den genom att skrapa bort skalet med en sked.
    aha, tack!
    JA77 skrev 2010-12-17 18:50:41 följande:
    Ja, faktiskt. Så handikappad du blir om du tittar in i en sprängfull kyl, ska laga till någon pasta, men skippar det då du saknar en viss ingrediens etc. :)
    Nää, så handikappad är jag inte saknas en grej kan jag skippa det men däremot skulle jag typ aldrig lägga till något.
  • En Åsa

    Nu har jag gjort Caysas wok, jääääklar va god den blev! tack!! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Ge mig receptet på din godaste nudelwok