Inlägg från: hervor |Visa alla inlägg
  • hervor

    Vad har ni fött för reaktioner på att ni är "gamla" föräldrar?

    De ENDA negativa kommentarer jag har sett om gravida kvinnor över 40, är här på FL.

    Jag gissar att det hänger samman med vilka kretsar man rör sig i. I akademikerkretsar i storstadsregionerna, är det ju vanligt att få barn efter 40, ibland första barnet. Men här på FL verkar medelåldern vara betydligt yngre och många skaffar barn betydligt tidigare och då blir ju inställningen därefter.

    Som någon skrev - det kan ju vara svårt att avgöra någons ålder också. En släkting till mig var 37 och 39 när hon fick sina yngsta barn och ingen reagerade på det. Däremot reagerade flera när de fick veta att hon hade en 10-årig son från ett tidigare förhållande. "Oj, du måste ha varit ung när du fick barn!" Eh, nä, jag var 29, svarade hon lite generat Men hon har alltid sett 5-10 år yngre ut än hon är, så jag tror inte att hon alls upplevdes som "äldre" mamma.

    Det är ju så det är. Dels beror det på vad omgivningen är van vid, dels kan man vara 40-45 men se ut som 35.
     

  • hervor
    fenja skrev 2011-05-08 16:57:01 följande:
    Jag fick våra första barn (tvillingpojkar) strax innan jag skulle fylla 37, och nu väntar jag deras lillebror som kommer att anlända strax innan jag fyller 39.

    Har inte fått några kommentarer, utan det har blivit väl emottaget både bland släkt, vänner, kollegor, och andra mammor.

    Kommer själv från Stockholm och har tidigare bott i Malmö i två år - och det är ju två storstäder där det är mer accepterat med äldre mammor - men de sista två åren (alltså sedan pojkarna kom) har vi bott på riktiga vischan en bra bit utanför Lund, och jag har ändå aldrig fått några kommentarer, varken i mammagrupperna eller på öppna förskolan. Bara positiva reaktioner.
    Ärligt talat tror jag att du är snäppet för "ung" för att få kommentarer, sen kan det ju hända att du ser yngre ut än du är också.

    Visst, här på FL kan man läsa om de som tycker att man är för gammal för barn efter 35 och t om efter 30 (!!!)

    Men det är trots allt inte en SÅ vanlig åsikt. Många tycker att man börjar bli för gammal efter 40, men det är en annan sak.

    Min släkting var som sagt 39 när hon fick sitt yngsta barn, men såg ut som 30-35. Ingen reagerade på henne heller, eller tyckte att hon verkade vara en "äldre" morsa.
     
Svar på tråden Vad har ni fött för reaktioner på att ni är "gamla" föräldrar?