Hur tillagar man bäst en LAMMSTEK?
Har en färsk lammstek i kylen som ska ätas i morgon.
Har aldrig tillagat lamm tidigare.
Har kollat olika recept men har någon på familjeliv något att rekomendera?
Har en färsk lammstek i kylen som ska ätas i morgon.
Har aldrig tillagat lamm tidigare.
Har kollat olika recept men har någon på familjeliv något att rekomendera?
Det jag vet är att den ska tillagas på låg värme och lång tid. Det har med typen av fett att göra, som blir hårt och segt om man har för varmt i ugnen.
Ok, tack för tippset.
Vissa jag känner lägger den i mjölk över natten för att *dra ur* lite av den vilda smaken.
Blir verkligen gott då.
Sen låg värme ja och massor av vitlök i *mums*
Tror ni den blir bra att tillaga länge på låg värme i stekgryta?
Är så ovan på att tillaga stek i ugnen.
Brukar alltid tillaga älgstek i stekgryta, är det ungefär desamma?
Skulle tro det går utmärkt
Har en mamma som föder upp lamm så hemma hos oss blir det ofta lammstek...
Vi styckar själva så vi har inte benfri stek. (lättast så).
Favoriten på stek är att skära små snitt i steken och pressen in tunna skivor av vitlök o kvistar av färsk rosmarin.
Testar men kniven i mitten för att se om den är färdig. Perfekt när den precis är lite ljust rosa. Och köttsaften inte är helt blodig..
Har inte testat i stekgryta annat än då jag gör mer grytaktig stek med massa såsvätska runt... men det borde väl fungera lika bra?
Skulle skriva det går utmärkt i stekgrytan med men lite svårare få det rosa om man nu vill ha det för oftast kör man det för länge i grytan så det blir genomstekt. Men sätt i en termometer så är saken biff ju