Inlägg från: Gunnell |Visa alla inlägg
  • Gunnell

    Babynest dagtid

    Jag är också lite som du. Får dåligt samvete när jag lägger ifrån mig barnet. Men samtidigt har jag märkt att nu när han är liiite äldre (2 mån) så behöver han vara ifred lite (och jag med!). Nu ligger han i sitt babynest bredvid mig och sover sött. Jag gör så här: Jag virar in honom i en filt (samma filt hela tiden, en sval tunn filt från p o p då han lätt blir varm). Jag virar ganska tight så att det blir lite sjal-känsla. Sedan vaggar jag honom till sömns i min famn och lägger honom i nästet. Sedan sitter jag bredvid honom och så fort han rör sig/låter så lägger jag handen på honom och säger typ "Mamma är här". Brukar ha honom i sängen, soffan eller i en korg på hjul (smidigt då jag kan rulla med mig honom till olika rum). På nätterna ligger han i nästet mellan oss i sängen. 
     
    Vi blir också varma i sjalen! Han blir jättearg efter ett tag då han hatar att vara varm. Jag har ett linne på mig och han har kläder. 

  • Gunnell
    phoennah skrev 2011-01-06 14:42:04 följande:
    Det är lite så jag tänkt, eller hoppats på kunna, ha det när bebisen blir lite äldre. Hen är ju faktiskt inte ens två veckor än så det är väl inte så konstigt att hen vill ha massa närhet. Min man har tagit en längre tid ledigt nu, så jag hoppas att det fungerar någorlunda tills han går tillbaka till jobbet igen och jag måste vara själv. Känns riktigt läskigt att det bara är några veckor kvar. :(
    Jag var också rädd att vara själv, min man var bara hemma i 7 dagar. Men man klarar det! Man vänjer sig supersnabbt. Du lär ju känna din bebis och kommer (faktiskt) vara expert på just din lilla krabat. Var lyhörd, bebisen ändrar sig hela tiden :) Men man hänger med, gör som bebisen vill så går det bra. Ha inga krav på dig själv och gör inte upp några planer är mitt bästa tips. Häng med i bebisens rytm, sov när han/hon sover osv. 
    Jag hade förresten skötbädden på golvet, det är jättebra när man är själv, då kan man hämta grejer man glömt när bebisen ligger där. Min bebis älskar att ligga där och jag kan t.o.m ta en snabb dusch (han ser mig ifrån skötbädden). Nu kan han sitta i babysittern också. Då flyttar jag honom från rum till rum medan jag dammsuger. Det man måste komma ihåg bara är att begränsa bebisens intryck, även om bebisen är nöjd med att tex sitta i babysittern så får han inte sitta för länge så att han blir övertrött osv. Egentligen gäller det att göra så lite som möjligt :) De ska ju sova ungefär 20 timmar om dygnet :) Min lille krabat äter var tredje timme ungefär (flaskmatas) så det blir mest - mata - vara vaken en halvtimme-sova. 
Svar på tråden Babynest dagtid