Inlägg från: Krokig Krokofant |Visa alla inlägg
  • Krokig Krokofant

    Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)

    Smulan87 skrev 2011-02-22 08:37:31 följande:
    orkar inte läsa igenom tråden.

    Men NEJ jag tycker inte det är OKEJ att testa KNARK oavsett i vilken form det än är.
    VARFÖR ska man testa sån skit för? tycker det är så sjukt att de är så många som anser
    det är okej asså..
    Säg så här smulan, jag antar att du druckit alkohol någon gång i ditt liv? Eller rökt en cigarett?

    Tänk om det nu fanns någonting som var mindre farligt än båda? Tänk om det fanns någonting som inte gick att överdosera? Tänk om det fanns någonting som inte var beroendeframkallande? Tänk om det fanns någonting som man inte dog av eller fick massa farliga sjukdomar av?

    Vore det inte bättre då att förbjuda alkohol och istället ge folk möjligheten att använda det?

    Allt detta stämmer in på cannabis.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Smulan87 skrev 2011-02-22 09:40:40 följande:
    Jo jag säger så.

    För knark är olagligt av en annledning.

    Nej jag är nykterist faktiskt, drack som ung kanske ett par helger om året.
    Röka kan jag inte då jag är rökallergiker, så nej inte ens testat, faktiskt.
    Ja, vet du vad anledningen till varför cannabis är olagligt?

    Är allt som är olagligt automatiskt rätt?

    För inte så länge sedan var ju abort olagligt, var det rätt också enligt dig?

    Samtidigt som många kvinnor fick skador pga illegala aborter och barns värde i samhället var mycket lägre.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Smulan87 skrev 2011-02-22 10:58:55 följande:
    att abort ska vara olagligt tycker jag var bra, en sak om man blir tvingad som vid våldtäkt, eller om man är 11 bast och är gravid, allt har en gräns och blir man påtvingad så anser jag att en abort skulle kunna vara okej. Ja kalla mig katolik, men i vissa fall finns såklart då jag anser många bör göra abort för BARNETS skull då päronen inte är riktigt riktiga. Men alla ser vi annorlunda på saker, men mitt svar på TS är, NEJ jag anser inte att de är okej. Nu lämnar jag detta.
    Ok, smulan. Jag förstår att du lämnar diskussionen, det gör du eftersom att du redan nu känner att du kommer ha svårt att rättfärdiga din ståndpunkt. Det brukar kallas fly än illa fäkta.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Kitsune skrev 2011-02-22 13:28:58 följande:
    Ja, det har du rätt i studierna har fått kritik för att de inte kunnat påvisa just vad som är orsak eller verkan; om utvecklingen till schizofreni hos dessa var på grund av cannabis eller om cannabisanvändning kom in i bilden på grund av schizofreni. Vem vet kanske i framtiden kommer det att finnas bättre forskning men visst, annars är det upp till var och en att gå efter sin egen känsla, sin egen självuppfattning. = )
    Jag tror inte cannabis utvecklar schizofreni. Däremot kan man vara neurologiskt predisponerad för schizofreni - hos vissa med denna hjärna kan schizofreni triggas. Dock långt ifrån alla.

    Den studie som ligger till den felaktiga uppfattningen till att det finns ett stort samband mellan schizofreni och cannabis är faktiskt svensk och gjordes för 40 år sedan. Denna har många gånger kritiserats för att vara bristfällig på många punkter men likväl dyker den upp i olika sammanhang.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant

    Suck, jag blir så less på allt tram som skrivs här. Majoriteten av dem som konsumerar cannabis går inte över till tyngre droger. Det är bara en liten procent.

    Det finns inte en enda arketyp av cannabiskonsumenter. Vissa röker cannabis socialt i grupp, andra röker för det kreativa i ruset, en tredje röker för att hon/han ogillar berusa sig på alkohol, en fjärde röker i medicinskt syfte och en femte röker i jakt på olika kickar osv.

    Använd lite sunt förnuft, nära hälften av alla danskar har konsumerat cannabis. I köpenhamnsområdet med christiania kan jag föreställa mig att siffran är ännu högre. Har hälften av alla danskar blivit tunga narkomaner fast i drogträsket? Nix!

    Det finns en mycket stor del tunga hemlösa narkomaner i Köpenhamn, och gissa vad, de är SVENSKAR! Så kallade "metadonflyktningar".

    ÄN EN GÅNG, MAJORITETEN AV CANNABISKONSUMENTERNA GÅR INTE ÖVER TILL TYNGRE DROGER!!!!


    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    2ggrpappa skrev 2011-08-02 02:43:09 följande:
    Men kan användandet av Cannabis bidra till ett "sug" efter en häftigare kick? Cannabis är olagligt och de som röker vet om att de gör nåt olagligt. Det är väl lätt hänt att man röker på fler gånger efter ett tag, för att få sitt rus. Om man hör talas om andra droger och deras rus så blir man kanske lite sugen på att testa de, och efter som de också är olagliga så spelar det ingen roll. (bara en tanke jag har)  Jag skulle kunna skriva att jag tror och anser att cannibisruset kan få folk att vilja söka efter andra "häftigare" rus, för det är väl det går ut på att berusa sig?
    Sedan kan man väl säga att av de där 100000-tals som användet cannabis, så är det väl inte alla som kan hantera sitt brukande? Jag menar att några röker på bara för att deras kropp behöver det. Det kanske är de som går över till tyngre droger senare i livet. (fortfarande bara en tanke)
    Jag tror absolut inte att användandet av cannabis bidrar till ett sug efter en häftigare kick. Anser du t.ex. att alkoholruset gör att du blir intresserad av tyngre droger? Majoriteten av de som provar cannabis går inte vidare just av den anledningen att tyngre droger är farligare.

    Du kan få en kick helt lagligt genom att inhalera bensin, det är bara att knalla ner till närmaste ICA och köpa kemiskt ren bensin på flaska. Problemet är bara att du skadar din hjärna avsevärt. Jag som upplevt både alkoholrus och cannabisrus ett otal gånger ser det inte som attraktivt att boffa bensin och det gör inte majoriteten av alla cannabis- och alkoholkonsumenter heller.

    De personer som väljer att gå över till tyngre droger gör det av andra anledningar än att de rökt cannabis. Det kan handla om att man vill utforska vilka sinnestillstånd olika droger försätter en i eller ren och skär självdestruktivitet. Det finns ju också de som blivit beroende av mediciner så som antidepressiva eller smärtstillande, listan kan göras lång. Men dessa är inte den typiska cannabiskonsumenten.

    Självklart finns det de cannabiskonsumenter som inte kan hantera sitt rökande på en förnuftig nivå, men det har ingeting med cannabis att göra. Det finns personer som inte klarar av att sköta sin ekonomi, ska ekonomi förbjudas? Det finns personer som inte kan sköta sina husdjur, ska husdjur förbjudas?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Neblina skrev 2011-08-01 23:27:14 följande:
    De flesta brukar kunna förstå vad man menar när man skriver min åsik ( vilket bettyder min och inte resten av samhället, jag är bara en person ), sedan är det ju givetvis jätte tråkigt om man sitter och överanalyserar ord och får det till något som det inte alls menat. men jag anser faktiskt inte att jag ska behöva vara övertydlig i det jag skriver, vi är ju trots allt alla vuxna människor i denna tråd
    Neblina, jag förmodar att du är en intelligient människa som kritiskt granskar fakta och väljer vetenskap framför anekdoter.

    Som AK47 säger, ett felaktigt påstående är ett felaktigt påstående oavsett om man väljer ge det olika epitet som personlig åsikt, självupplevd erfarenhet osv.

    Får man fråga varför du, är infrågasatt, väljer inte försvara sanningshalten i din åsikt utan försvara rätten till att ha en åsikt? Är det för att du vet att din åsikt inte klarar en faktagranskning?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 12:07:14 följande:
    • Genom att köpa och nyttja cannabis så bidrar man till organiserad brottslighet.
    En anledning att legalisera.
    -Snarare en bra anledning att låta bli att använda det.

    • Väljer man att röka hasch istället för mariujana, ökar de fysiska riskerna, eftersom det är vanligt med plast som bindemedel, vilket utvecklar giftiga gaser som är både cancerframkallande och ökar risken för hjärnskador.
    En till anledning att legalisera.
    -För vi vill ha fler cancerpatienter och hjärskadade i samhället?! Haha, ja den var bra! 
    Korsriddaren, du verkar vara väldigt angelägen om ämnet men tyvärr verkar ditt faktaunderlag vara baserat på myter.

    Cannabis är olagligt - trots detta finns det en efterfrågan. Det gör att cannabis blir luktativt för kriminella och således tjänar de goda pengar på den illegala handeln.

    Från statens sida har man valt att angripa både konsumenter och försäljare. Detta har gjort genom t.ex. propaganda i skolor, propaganda till föräldrar och propaganda i media. Det har gjort det fullkomligt illegalt att överhuvudtaget befatta sig med cannabis, att till och med ha cannabismetaboliter i blodet är olagligt. Man har utdömt långa fängelsestraff och omhändertagit barn osv. Kort och gott, man har fört en mycket hårdför linje under 40 års tid. Trots det ökar användningen av cannabis sedan 25 år tillbaka.

    Vad kallar du en sådan politik? Under 25 års tid har man höjt straffsatser, gjort livet till helvete för alla som befattat sig med cannabis, bedrivit propaganda mot befolkningen från den ålder de satt sin fot i statens läroanstalter och malt ner enorma mängder pengar och samhällsresurser för att upprätta förbudet. Trots det ökar användningen? Hur löser man det? Jo, genom att tillföra ytterligare skattemiljoner (72 miljoner extra i år har avsatts endast till anticannabispropaganda).

    Hade samma misslyckade strategi fått leva icke-ifrågasatt någon annanstans än inom staten? Ingen inom näringslivet hade accepterat att deras investeringar under 25 års tid givit motsatt verkan hos ett företag. Framförallt så hade man skrattat dem upp i ansiktet om verksamhetens ansvariga kom in efter 25 års misslyckande och bad om ännu mer pengar.

    Det kan hända att du ogillar cannabis av olika anledningar, men är du inte mån om var dina skattepengar går? Personligen tycker jag att staten ska hantera mina skattepengar förnuftigt och basera sin politik på pragmatik och vetenskap, inte luthersk moral.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Doktorn skrev 2011-08-02 12:39:26 följande:
    Morfinet var ett exempel på en annan naturlig drog som har (positiva) medicinska egenskaper, men vars nackdelar gör att den inte kan/bör släppas för försäljning överallt.
    Med andra ord, bara för att en produkt har ett ursprung från naturen och har tydliga och påvisbara medicinska egenskaper innebär inte detta att den kan släppas fritt i samhället.  "Positiv medicinsk egenskap" kan aldrig vara ett egenskäl till legalisering av en drog.

    Och nej, morfin används inte i "rätt så begränsad omfattning" i vården - du har uppenbarligen ingen specifik yrkesutbildning vad gäller smärtlindring i svensk sjukvård, annars skulle du veta betydligt bättre än så. Syntetiska och halvsyntetiska opioider är i Sverige andrahandsprepratat i så gott som samliga sammanhang vid både akut och kronisk smärta.  Undantagsområden är bl.a. geriatriska patienter, patienter med svår njursvikt, etc.  Ge dig inte i kast med fakta om du inte vet vad du talar om.

    "Ofantligt stora" medicnska användingsområden??  Det var helt nytt för mig som jobbar med bl.a. smärtlindrande droger vid neurologiska tillstånd. Vid de senaste internationella kongresserna jag deltagit i har cannabisförespråkerna påvisat och påtalat vissa positiva effekter i vissa begränsade sammanhang. Hur länge har du arbetat aktivt med forsking runt droger och dess professionella/medicinska bruk innan du uttalar dig?

    Carnitas, jag ber om ursäkt om jag är uppkäftig just nu, men för en person som har utbildning, klinisk erfarenhet och själv har deltagit i forskning på området så är dina argument märkliga och ihåliga. Det finns i vetenskapen mig veterligt inga belägg för det du skriver - det låter helt påhittat.

    Jag för gärna en saklig debatt om cannabis och är den förste att erkänna att det finns medicinska effekter som kan motivera dess medicinska användning.  Att ta steget från att göra cannabis receptbelagt för medicinskt bruk till att påstå att det är så nyttigt att det borde vara frisläppt i samhället är dock bara rent nonsens.

    Diskussionen om "individens frihet i samhället" är en helt annan sak - en intressant ideologisk/etisk fråga som tål att diskuteras. Samma sak med rätten att påverka lagstiftaren att förändra lagens innehåll - en rent demokratisk fråga.  Frågan om hur ofarligt cannabis är kan man alltid diskutera - en i mitt tycke intressant debatt där det finns många olika åsikter och en hel del forskning.

    Men kom inte och påstå att cannabis är så nyttigt att hälsan påtagligt förbättras när man röker på. Då sitter du bara och fantiserar, min vän.
    Vad har morfin för nackdelar som gör att det inte kan släppas fritt i samhället?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Doktorn skrev 2011-08-02 12:44:03 följande:
    Cannabis har (positiva) medicinska egenskaper. Det har jag redan skrivit.  Men även i de senaste rönen gälelr det specifika områden - inte någon sorts "rök på så blir du frisk i största allmänhet". Det verkar alltså som att det finns tillfällen där cannbinol (eller cannabisolja) kan användas för behndling av specifika tillstånd.

    Det ska INTE sammanblandas med att "cannabis ska släppas fritt så att vi spara samhällsresurser på kriget mot knark" eller "det är individens frihet att få röka på så länge ingen annan tar skada av det".

    Det finns mängder av läkemedel med specifika medinska egenskaper som inte skadar någon annan om man tar dem - det motiverar ändå inte att de finns på Pressbyrån för inhandling.  Receptskrivning är något annat än legalisering.
    Vad är det som gör cannabis så farligt så att det inte kan släppas fritt i samhället?
    One by one, one by one.
Svar på tråden Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)