Inlägg från: Krokig Krokofant |Visa alla inlägg
  • Krokig Krokofant

    Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)

    Korsriddaren skrev 2011-08-02 12:46:34 följande:
    Luthersk moral? Ja det blir bättre och bättre. Vad beskylle du de länderna för, som har samma typ av lagstiftning som vår, fast populationen är katoliker, muslimer, hinduer etc?!
    Hur andra länders lagstiftning rättfärdigas vet jag inte, således kan jag inte svara på frågan.

    Svara i stället på min fråga. Är det inte vanvettigt att använda samhällets resurser på en politik som misslyckats i 25 år? Borde man inte revidera den? Bryr du dig inte om vart dina skattepengar går åt?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 12:50:02 följande:
    Halva Europa säger du... vilka länder är det förutom Nederländerna? Halva USA har inte avkriminaliserat användandet av CB, däremot har vissa stater (bla Californien) godkänt CB för medicinskt bruk, efter ordination.
    Tjeckien, Belgien och Portugal.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 12:51:08 följande:
    Jag ser gladeligen att mina skattepengar går till att stoppa brottslighet!
    Det gör jag också, men i detta fallet så skapar den ju fler brottslingar? Fler kriminella distribuerar cannabis, fler cannabisrökare blir kriminella. Enligt Maria Larsson har 40% av unga killar på vissa gymnasier konsumerat cannabis det senaste året. Hur mycket av samhällets resurser är du beredd att offra för att lagföra dessa unga?

    När blir det orimligt?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 12:52:54 följande:
    Men vad fan skriver du då Luthersk moral för? Det är ju ickeargument du sitter och skriver. Som om det skulle vara någon sorts religiös sammansvärjning som ligger bakom att narkotika är förbjudet. Detta är ju bara skitprat.
    Vad rättfärdigar då förbudet mot cannabis om inte luthersk moral?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Doktorn skrev 2011-08-02 12:54:33 följande:
    Själv blandar du ihop två olika saker.

    1) Samhällets lagstiftning för skydd av individen.
    Om man har en lagstiftning som säger "det är straffbart att köra bil utan säkerhetsbälte" och logiken säger dig att du inte riskerar andras hälsa genom att skita i lagen så kan man, även om man inte håller med om lagen, dra olika slutsatser. "Det är mitt liv och min hälsa, jag skiter i lagen" eller "jag gör väl som de säger tills jag fått lagen ändrad".  I det första fallet har man gjort ett frivilligt val att bryta mot gällande lag och får acceptera sitt straff när man blir upptäckt och fälld.  Att i efterhand bitcha om att "lagen är fel" är ju bara barnsligt - man visste precis vilka regler som gällde innan man struntade i bilbältet.

    2) Individens rätt att få till stånd en lagändring.
    Det är varje individs rättighet att påtala felaktigheter i lagen för sin omgivning, inklusive lagstiftare. Om nya vetenskapliga rön visar att bilbälte inte behövs kan lagen ändras.
    Det är däremot INTE tillåtet att köra utan bilbälte under tiden som debatten pågår, innan lagändringen gått igenom. Blir man påkommen utan bilbälte innan ny lag gäller så kan man INTE sura över samhällets orättvisor och hur snett polisinsatserna slår.  Svensk lag gäller.

    Jag utgår från att du förstår min liknelse mellan bältesfrihet och legalisering av cannabis utan att vara peka på barnsliga fakta som att "bilbälte behövs ju visst".  Det är en liknelse.

    Hur som helst: förändra lagen först och rök på sen. Rök inte idag och sura över att samhället följer gällande lag och griper in.
    1) Jag anser också att lagstiftning skall utformas så att den i möjligaste mån värnar om medborgarna väl och hälsa. Därför är det ju helt bakvänt att staten väljer att bedriva häxjakt mot cannabis vars skadeverkningar är minimala jämfört mot det mest populära rusmedlet alkohol. Alkohol släpper dina hämningar och gör dig aggressiv. 80% av alla misshandlar och 60% av alla mord utförs av en alkoholberusad gärningsman. Samma gäller våldtäkter i hemmet. Cannabis å andra sidan gör konsumenten lugn och filosofisk. Således hade samhället vunnit mycket på om Svensson hade ett fredligare alternativt till rekreativt rus än alkoholen.

    Även hälsomässigt så dör ju 6000-8000 svenskar varje år av alkoholskador och alkohol leder till 60 olika följdsjukdomar och dessutom ett kraftigt fysiskt beroende. Kan du ens räkna upp 10 följdsjukdomar man får av cannabis?

    2) Hur ska man förändra lagen? Tyvärr finns det inget parti som vågar sätta sin väljarbas på spel genom att driva frågan.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    kissepissenkatt skrev 2011-08-02 13:00:03 följande:
    LÄS vad jag skriver,
    Jag skrev att halva europa har redan avkriminaliserat eller ser mellan fingrarna på det, det finns för den delen cofeshopps i tyskland.

    Ingen land i världen har däremot gått emot usa och legaliserat, dom måste göra det först.
    Fel, Uruguay har legaliserat i vår!
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 13:01:57 följande:
    Det blir orimligt först när undersökningarna på nämnda skolor påvisar 0% konsumption av CB.
    Så enligt dig är det ok att använda skattepengar framför vård, skola och omsorg till att lagföra en tredjedel av landets unga män för att upprätthålla cannabisförbudet? Inte nog med att det kommer kosta i form av polisresurser, socialtjänst, kriminalvård och rättsväsende, dessa unga män kommer inte heller kunna ta körkort eller jobba inom t.ex. vård och handel som kräver ett prickfritt straffregister?

    Om 100% av alla gymnasiekillar rökte cannabis, hade du sett det som rimligt att använda samhällets resurser på att lagföra dem eller finns det en övre gräns?
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Korsriddaren skrev 2011-08-02 13:15:07 följande:
    Intressant konklusion. Varför skulle något parti sätta sina väljare på spel, om det nu är som ni säger att så många i samhället är positiva till narkotika? Det vore ju ett förträffligt dragplåster för vilket parti som helst.
    Eftersom att det politiska klimatet inte är moget.
    One by one, one by one.
  • Krokig Krokofant
    Doktorn skrev 2011-08-02 13:16:08 följande:
    1) Alkohol är ett jävla rävgift (som jag själv nyttjar då och då). Jag kan inte räkna upp följdsjukdomar av cannabis eftersom riktiga RCT-studier saknas på området, med andra ord är det evidensunderlaget sviktande.
    2) Lagen förändras genom demokratiska medel eller väpnad konflikt = revolution. Jag tror det första alternativet är bättre, i synenrhet om ditt påstående om lunga och fredliga cannabisrökare stämmer.
    Om inget etablerat parti försvarar frågorna får man starta ett eget. Jämför Piratpartiet som tog en del obekväma frågor i senaste valet.

    Inget av detta ändrar min inställning att svensk lag ska följas tills den ändras, att alla har rätt att argumentera för lagändring och att jag personligen inte vill ha en ny drog i samhället.
    1) Vad är en RCT-studie? Bortsett från detta, cannabis har nyttjats i Sverige i över 50 år. Under den tiden har skadeverkningarna på samhället varit blygsamma jämfört med vad det enda lagliga rusmedlet för rekreativt bruk ställt till med i form av vårdbehov, eller hur?

    Varför vill du inte ha en ny drog i samhället om den skulle kunna ersätta mycket av den hälsofarliga och aggressiva alkoholen?
    One by one, one by one.
Svar på tråden Är det okej att testa att röka cannabis? (hasch, marijuana)