SweetNilam skrev 2011-01-12 15:31:02 följande:
Nej precis det jag menar...
Men jag går ju inte runt och benämner min mat som halvfavrikat. Ibland äter vi korvstroganoff= hemlagat fast det är falukorv i, ibland äter vi stekta köttbullar (köpta)= ff hemlagat. Ibland äter vi hamburgare och pannbiffar= hemlagat fast inte halvfabrikat
Men kallar heller inte min mat för hemlagat så fort jag får chansen- oavsett vad vi äter (tå länge dte inte är takeaway). Vi äter mat. Det blir rörigt om vi skall hålla på och definiera maten vi äter hela tiden
ja, ingen går väl runt och deklarera varje dag vilken nivå av tillredning maten hade när man ska äta den?;)
Men, jag menar bara just de tillfällen när man säger att man ätit "hemlagat", vad menar man då?
Och i de fallen tycker jag att innefattar, som jag skrev förut "Men ska man vara petig så är väl sakert tillagade, när de inte är råa längre? Alternativt, upphettning behvös inte, men olika ingredienser måste sammansättas, för att vara tillagat (ex en dressing).
Och har denna beredning skett i hemmet, då är det väl hemlagat?"