• figuerine

    Någon i Malmö-området med BF i februari 2011?

    Hej!

    Är en tjej på 27 år som bor med min sambo i Malmö och väntar mitt första barn nu i februari 2011. Är beräknad till den 12/2=)

    Då ingen av mina vänner är i närheten av att skaffa barn så letar jag med ljus och lykta efter någon som kanske är i liknande sits som mig, som man skulle kunna diskutera med och kanske tom träffas över en fika eller liknande?

    Så om någon känner igen sig så får ni jättegärna höra av er=)!!

  • Svar på tråden Någon i Malmö-området med BF i februari 2011?
  • Jasminemindotter

    Hej. Jag bor i kävlinge så det är nära malmö..
    Jag är snart 30 år och väntar mitt andra barn. BF är nu på fredag 4 feb så det är nära nu.
     

  • figuerine

    Ja då är det nära:) jag har ju några veckor kvar men hoppas ju såklart hon ska komma ut tidigare;) vet du vad det blir?

  • Jasminemindotter

    Ja det blir en lillasyster...så Jasmine är väldigt stolt.
    Hur mår du annars? Haft en bra graviditet? 

  • figuerine

    Å va roligt:) ja har väl mått rätt så bra..mesta delen av tiden iaf:) mådde illa konstant de första fyra månaderna men sen det gick över så har jag mått bra förutom de vanliga krämporna..:) hur har du själv haft det? hur gammal är din dotter förresten? Förstår det ska bli spännande med ett syskon:)

  • Jasminemindotter

    Jag har med haft ett illamående som heter duga de första månaderna och det har kommit tillbaka emellan åt med. Nu har jag väldigt ont då jag har väldiga förvärkar som jag tror är värkar men de ebbar alltid ut framåt kvällen. haft det så nu i en veckas tid...så lite trött är jag på detta nu.
    Min dotter blir 7 i maj så det är lite ålders skillnad på dom men det har varit skönt då hon vetat varför man legat hela dagen elelr varför man besökt toan mycket eller så... 
    Hade ni försökt läge innan ni blev gravida?
    Vi försökte i 7 månader innan det blev ett + och det blev det på dotterns födelsedag, synd att det var så tidigt i grav, annars hade det avrit en bra present till henne... 

  • figuerine

    Usch förstår de måste vara jobbigt med förvärkarna! Hoppas de sätter igång på riktigt snart då:) Vår graviditet var inte direkt planerad men ändå väldigt välkommen:) Jag tror bara det är bra med lite åldersskillnad såsom du skrev i och med det blir lättare för syskonen att förstå vissa saker, både innan men även efter den nya bebisen kommit;) dom kan ju vara med när man tar hand om den på ett helt annat sätt också:) Har ni funderat på några namn ännu:)?

  • Jasminemindotter

    Ja precis, de förstår på ett annat sätt...Hon är så glad över att få ett syskon och vill bara att hon ska komma NU!!!
    Ja vi har många namn att välja mellan men inget som vi är 100% överens om....
    ni då? 

  • figuerine

    Vi tycker båda om och har väl mer eller mindre bestämt oss för Klara:) så nu återstår det bara att se om det verkligen ser ut som en Klara när hon väl kommer ut:) annars har vi varit inne på Tuva-Li eller Agnes.. Finns ju så många fina namn att välja på så de är svårt att bestämma sig men jag antar de ger sig när man äntligen får se den lilla:) Jag längtar så ja knappt kan vänta längre nu:) när man fick reda på man var gravid så verkade det vara en evighet att vänta nio månader men tiden har verkligen bara sprungit iväg..de är bara nu den sista tiden som varit seg för man vet att det snart är dags:) blir det att föda i Lund för er del då om ni bor i kävlinge:)?

  • Jasminemindotter

    Hehe ja klara är fint det har vi med som ett altenativ fast med c istället för k.
    Precis som du sa kan ju vara en helt annan tjej som tittar ut.
    Jag har Zimone som jag är helt frälst i men han tycker inte om det. Sen har vi rebecca, alice, jennifer, julia m.fl.
    Jag jobbar på en förskola så jag vill ha ett namn som jag inte förknipar med någon annan.....
    Tuva-li var jätte fint med...
    Ja det blir lund för oss nära och bra. hoppas de inte har fullt bara när det väl är dags...
    Ja dessa nio månaderna har verkligen bara sprungit iväg och som du sa nu går det sååååå sakta....men jag säger bara en sak, när er bebis kommit så NJUT!!!!! för då om inget annat så går tiden så fort... 

  • figuerine

    Å Zimone tyckte jag var jättefint:) förstår det där med att man inte vill ha ett namn man förknippar med någon annan..man vill ju ha sitt eget liksom:) idag har vi varit på föräldrarutbildning..lite sent men det har blivit inställt flera gånger innan så de va skönt man hann med en gång iaf innan det är dags:) nu närmare det sig för dig förresten:) kom din första dotter som planerat eller gick du över då?

  • Jasminemindotter

    Jag gick över en vecka men då gjorde det inget för jag mådde jätte bra och njöt massor av att vara gravid...hade velat ha barn ett tag då och oppsan så var jag det. Hon var inte alls planerad då jag år mini piller men ack så önskad, mest från mig då....Vi hade varit tillsammans 6 år när vi blev med henne.
    Nu vill jag abar att denna ska komma fort och helst igår då jag har ganska ont varje dag av dessa förvärkar som det måste vara efetrsom de ebbar ut på kvällarna....
    Ja det är dags snart är ju beräknad imorgon så nu får hon komma när som tycker jag.....

    Ja jag vill med ja Zimone emn han gillar det inte alls. men Simon tycker han är fint...hhmmmm förstår inte han...
    Jag kom på Jasmine så då tycker jag inte det är mer än rätt att jag får välja denna gången... 

  • figuerine

    ja, det där med namn är inte lätt..mitt förslag var tuva-Li men då gillar inte min pojkvän dubbelnamn av någon anledning men tuva tycker han om..så då tycker jag att två små bokstäver till spelar ingen roll men han vägrar ge med sig hehe..så då blev det klara istället:)

    Usch va segt att gå runt och ha så ont hela dagarna och att det sen stannar av..:( hoppas de sätter igång nu i helgen:) jag tror inte jag känt av några förvärkar ännu..eller de kommer små onda knip ibland och ibland känns de som man har mensvärk men svårt att veta när inte haft värkar innan:) vi funderade också lite på att föda i Lund för har hört av andra att det ska vara så bra där med patienthotell mm men vi får se lite hur det blir när väl allt sätter igång:) kanske hamnar vi där samtidigt:)

  • Jasminemindotter

    Ja namn är svårt, skulle inte förvåna mig när hon väll ligger på min mage så säger P att klart det är en Zimone.....Han kan vara lite busig med sådant ibland...Kanske därför man älskar han...haha
    Ja Lund är jag nöjd med, skönt med patienthotellet så nära och så.
    Ja i Malmö finns inget sådant va?
    Fast denna gången kommer jag att ev få ligga på avd 44 då jag ska få sprutor för jag har anlag för blodpropp, min pappa gick bort i det och min mamma hade en i benet för tre år sedan så de ville att jag skulle ha sprutor en vecka efter hon var född, men de har sagt att jag kan åka hem med så jag får se vad jag gör, Nu när man har en hemma med så vill man ju hem ganska fort....
    Är du rädd inför förlossningen?
    Jag börjar känna lite panik inför det men varför vet jag inte, tyckte det gick som räls med J och direkt när hon var ute så sa jag "wow en gång till" Det var så fantastiskt trots lite komplikationer....
     

  • figuerine

    Nja jag börjar bli lite nervös inför förlossningen men jag är inte direkt rädd vilket är skönt:) jag ser mest fram emot det nu faktiskt hehe försöker tänka på att kroppen är gjord för att klara detta men får se hur det går med dom tankarna sen när värkarna sätter igång och man känner hur ont det gör..än så länge är man ju lyckligt ovetande om hur det kommer kännas :) hoppas det går bra för dig iaf och att du får åka hem när allt är klart..man vill ju hem så fort som möjligt och lära känna den lilla:) jag är mest nervös över hur man ska klara av att ta hand om henne när man väl kommer hem:) Jag har faktiskt aldrig ens hållit i ett spädbarn innan hehe men jag antar att man lär sig allt eftersom:)

Svar på tråden Någon i Malmö-området med BF i februari 2011?