Vit Lilja skrev 2012-09-05 09:30:15 följande:
Kan någon påhittig själ hjälpa mig att komma på tårtfyllningar som är mjölkfria.
(Med mjölkfri menas utan smör, margarin, mjölk, grädde, vassle, grädd/vassle/mjölk/mjölkproteinpulver)
En tårta med sockerkaksbottnar samt en med kladdkakebottnar
Själv har jag helt snöat in på svartvinbärsmousse till chokladkaka, passar helt perfekt. Gör på egna svartvinbär ist för köpa pulver så blir det mer smak så märker ingen att du använt havregrädde.
http://bakamer.wordpress.com/2012/08/11/svartvinbarmousse/
Har du inga svartvinbär så är ju hallon en annan klassiker. Jag har aldrig gjort eget mousse från grunden på det, men man gör väl ungefär samma. annars man man koka hallon med lite kokmarsan (snabbmarsan är det mjölk i, plus att hallon bör kokas för risk med salmonella i de frysta man köper)
Till ljusa bottnar gjorde jag senast hallonmousse av tårtdecors pulver (vissa av deras är mjölkfri, men inte alla) och havregrädde. Till en början smakade mousset massa havre och konstigt, men när det stått ett dygn kändes inte det. Färska skivade jordgubbar i gjorde det såå gott.
http://bakamer.wordpress.com/2012/08/12/ap-tarta/
Jag har testat hallon-fluff, men det tyckte de flesta gäster var för sött. Har också gjort chokladmousse, men det blev torrt i den kombon jag hade. Se till att ha en andra fyllning som är saftig om du gör det!
Däremot var chokladpudding en riktig hit! Jag vet, det låter helt knäppt, men det är ju saftigare än mousse och funkar faktiskt bättre i tårta! Gör på havredryck, ta aningens mindre havredryck än det står. Om du gör på risdryck ist måste du dra ner mer på vätskan - jag tycker det är vårt att få rätt mängd så det blir bra.