Kall ädelsot sås som blir lös :-(
Jag blandar ädelost med creme fraiche. Blir gott men varför blir den så lös. Precis som creme fraichen reagerar med osten så den blir rinnande. På restaurangerna är den så fast. Hur gör dom?
Jag blandar ädelost med creme fraiche. Blir gott men varför blir den så lös. Precis som creme fraichen reagerar med osten så den blir rinnande. På restaurangerna är den så fast. Hur gör dom?
Mer ost mindre fraiche. Och tricket är att INTE röra så in i helskotta mycket i din fraiche, Vänd bara ned osten då brukar den hålla fast konsistens.
Ställer du in den i kylen ett tag efteråt? Många kalla såser måste "stå till sig" för att inte vara så rinniga.
Brukar ha den i kylen Men de där med rörandet har jag inte tänkt på... Hmmm får nog tänka på det. Tack för hjälpen.
Precis! Creme Fraiche blir superrinnig om man rör den mycket.
Eller fortsätt vispa länge med elvisp, då tjocknar creme fraiche igen...
Precis, har man fått den rinnig går det att vispa med elvisp, precis som grädde.