Kycklingrätt som en 10 månaders också kan äta
Kyckling Bonne Femme - både jag och lillasyrran har ätit den sen vi var bebisar och älskat den!
1 kyckling
salt & peppar
1 purjolök eller 1 gul lök
4-5 morötter
(Champinjon)
2 dl gröna ärtor
1-2 msk tomatpuré
2 dl grädde
Tina kycklingen och skär den i bitar, bryn dem gyllenbruna i stekpanna, kryda med salt och peppar.
Häll över vatten för att göra sky, ca en halvliter och låt puttra ett litet tag i stekpannan. Ta upp kycklingen och lägg den i en gryta, häll över skyn.
Hacka lök och skiva morot (och ev champinjon), fräs i smör så de blir mjuka men inte bruna.
Lägg moroten och löken i grytan med kycklingen och skyn, klicka över tomatpurén. Låt småkoka under lock på svag värme ca 45 min eller till kycklingen går att dela med en sked. Ha i grädden antingen i början eller mitten av koktiden.
Häll i ärtorna när det är 10 min kvar.
Servera med ris.
Hoppas det smakar