• puss

    Laga mat i järngryta

    tycker iaf jag är  kul

    hur gör ni?
    vilken temperatur har ni tillsaker? en sak som blir god är att slänga i en halv lök, eller några halvor.


    up yours
  • Svar på tråden Laga mat i järngryta
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 18:41:32 följande:

    Jag lagar alla grytor i gjutjärnsgrytor och steker det mesta i en gjutjärnspanna.
    Personligen tycker jag att det blir bättre med gjutjärn. Men det är jag det.


    hur steker du?
    up yours
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 19:06:12 följande:
    Jadu som alla andra antar jag fast i en gjutjärnsstekpanna.
    Sen beror det på vad jag ska steka också.
    med smör eller? olja?
    up yours
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 19:10:58 följande:
    Jag använder bara smör, Förutom när jag har framme woken, då blir det olja.
    till fläsk och allt? har du i grönsaker sen också? direkt i grytan?
    up yours
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 19:16:34 följande:
    Glömde skriva det. (bra att du påminde mig)
    Nej till bacon och fläsk tillsätter jag inget fett alls.
    Ja jag lägger i grönsakerna i gjutjärnsgrytan, fast det gör jag efter jag brynt köttet.
    jaha ok, låter gott. bra med tips. hejja fl. flaggan i topp.
    up yours
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 19:20:29 följande:
    Kallops blir dunder i gjutjärn.
    Prova dig på det. Har mååånga bra tips på goda grytor, bara att hojta till om du vill ha tips på ngt.
    är intresserad!! skriv gärna i tråden!! järngryta är super.
    up yours
  • puss

    har klagat kycklingvingar i kväll, 180 grader i en timme, så gott med saffransris till.


    up yours
  • puss

    jag kör allting på 180 grader i en timme och en kvart, är det ok eller?


    up yours
  • puss
    Modgun skrev 2011-02-12 19:38:20 följande:
    Är glömsk idag.
    Stirra dig heller inte blint på vätske mängden i receptet. Det kan koka bort en del vätska och då är det bara att ersätta med ny, Jag brukar hälla i i ngt mer porter, men det ska inte bli för mycket.
    ok
    up yours
  • puss
    Thursday skrev 2011-02-13 14:42:24 följande:
    Jag fattar inte... gryta som gryta, man lagar väl knappast maten olika beroende på materialet grytan är gjord av? Jag använder bara gjutjärn, men inte lagar jag korv stroganoff eller köttfärssås på något särskilt märkvärdigt sätt för det?
    jag menar saker som man slänger ner i grytan och ställer in i ugnen. sen snöade vi in lite på stekning också.
    up yours
  • puss
    BymBym skrev 2011-02-13 17:35:03 följande:
    Jag gjorde pulled pork. Supergott!

    Ca 1,5 kilo hel fläskkarre' salta och peppra runt om
    10 hela vitlöksklyftor
    2 klyftade gula lökar
    Barbequesås som du häller över.

    120 grader i 4-5 timmar
    Använd gaffel och slit isär köttet så det blandas med såsen.
    Ska egentligen serveras med vitt bröd och tillbehör liknande som till taxis. Men vi kokade ris till och gjorde en god sallad.

    Receptet går nog att göra lite som man vill med.
    det låter ju jätegott. fläsk är verklligen perfekt för järngryta!
    och det är just charmen att man kan göra lite som man vill. det kan liksom inte bli fel! underbart med lite nya idéer.
    up yours
Svar på tråden Laga mat i järngryta