• Linda1976

    Har druckit alldeles för mycket rödvin för att bidra med nåt vettigt Jag återkommer imorgon *fniss* 

    PS: pones-kex med sesamfrön: MUMS! ihop med phildelphia rostad vitlök! Mmmmm!!!

    Tjingeling CoolTomte  *hick* hihi


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Faile skrev 2011-02-26 21:45:47 följande:
    MrsQuitaz skrev 2011-02-26 20:23:50 följande:

    Jag bakade pones igår och dem var inte goda. De har en speciell smak som jag absolut inte klarade av. det är väldigt konstigt detta, jag är inte ens kräsen när det gäller mat. Nåja det får bli ägg, ägg och åter ägg till frukost.


     


    3 veckor har nu gått och vågen visar på -9kg. Jag fullkomligt njuter även om jag är oroad över om det är sunt att gå ner så mycket så fort. Någon tanke?


    Vet att jag tjatar om mina knäckebröd, men de är faktiskt otroligt goda. Så jag ger er receptet igen och rekommenderar starkt att ni testar.
    Funkar kalasbra som kex också till ost också.

    3 ägg
    3 dl lika delar av linfrön, kokosflingor och mandelmjöl ( jag har dock minskat linfröna till 1/2 dl och lagt till 1/2 dl psylliumfrön istället, tycker det blir ännu krispigare och godare )

    Rör ihop allt med gaffel och bred ut smeten tunt på en plåt.
    Grädda 15 min i 175grader.
    Ta ut och skär bitar ( jag rispar bara så bryter jag av bitarna efteråt )
    Rosta i 1 timme i 50 grader.

    Så himla gott på morgonen med ost och skinka eller till osten på kvällen.
    Det e skit att jag inte tål mandel eller andra nötter. Förutom kokos och jordnötter då, men de är ju inte mycket att baka med..
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Faile skrev 2011-02-27 08:43:18 följande:
    Nu har jag inte testat utan mjöl, men det borde väl egentligen funka ändå kan jag tycka. Fyll på med en dl av nåt annat, sesamfrön kanske, och prova. Eftersom det rostas en timme så borde det ju bli knäckigt/krispigt oavsett.
    Tror jag
    Kanske! Vr har du köpt psylliumfrön? För Fiberhusk är ju krossade såna...
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    MrsMurphy skrev 2011-02-27 09:55:24 följande:
    Jag hittade sånt billigt på den lilla lokala konsum, utöver mitt dubbelinköp av det svindyra Fiber-husk så stod jag sedan på Konsum och kollade på allt och hittade en massa olika psylliumfrön och jag gnuggade geniknölarna och drog mig till minnes att jag har ju sett sådant i recept. *suck* Jag har med andra ord för en livstid nu. Tungan ute

    1:a kapitlet av Matrevolutionen är utlagd på kostdoktorn. För er som är nyfikna och inte läst än.

    www.kostdoktorn.se/wp-content/2010/12/Matrevo...
    Då borde det ju finnas på ICA Maxi också kan man tycka.... får leta där!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976

    Helt ot: Min pappa fyller 60 13e mars. Jag klurar på present.... Jag hade tänkt köpa en dyr whiskey, men jag funderar på att köpa en hög böcker. 

    Äkta vara
    Hemlige kocken
    Döden i Grytan
    nån lchfbok

    Är det tråkigt?. Han har ju redan en massa whiskey liksom....Min pappa älskar mat (jag fattar inte varför han inte är kock egentligen), och han lagar fantastisk mat, men han äter ju, som de flesta andra kolhydrater. Han behöver dessutom gå ner sådär 15-20 kg.  


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    mills skrev 2011-02-27 10:16:35 följande:
    Vad bra Jag är nämligen för lat för att skala själv så jag skulle ha köpt skalade isåfall och det är ju så jäkla dyrt När jag ändå är i farten...vad menas med att sikta mjölet?
    Sikta genom en sil så att stora bitar stannar i silen!
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Gryndrömmen skrev 2011-02-27 10:20:18 följande:
    Kan man frysa oopsies?
    vet ej, jag hinner äta upp Men pones kan man frysa iaf. även om det inte var svaret Men om du testar, lägg bakpapper emellan så de inte fastnar i varandra.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Majlo skrev 2011-02-27 10:31:23 följande:

    Hallå alla


    Vem har ett gott pannkaksrecept??


    Snälla


    4 ägg, 1 dl vispgrädde, 1-1,5 ca msk fiberhusk, 2 krm vaniljpulver. Stavmixa ihop och stek tunna pannkakor. (blir den tjock på slutet -späd med grädde eller ett ägg till)

    Denna smeten använde jag till tjock fläskpannkaka igår, funkade fint också! 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    Majlo skrev 2011-02-27 10:38:52 följande:
    Tack för snabbt svar
    At your service
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**