• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    Prinsessanz skrev 2011-03-05 10:28:23 följande:
    lök innehåller 6g kolhydrater,här är det bara jag som äter det,och det är sällan!
    här? hemma hos dig?
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Prinsessanz
    Linda1976 skrev 2011-03-05 10:34:18 följande:
    här? hemma hos dig?
    ja här hemma hos mig/oss,sambon och mig alltså...
  • Prinsessanz

    äsch,nu blev jag så "på" att jag svänger ihop en chokladkladdkaka med när jag ändå är på gång*svansar ut i köket* den blir ju bara godare efter några dagar i kylskåpet så...

  • MrsMurphy
    Prinsessanz skrev 2011-03-05 09:50:07 följande:
    här har du en lista på vetenskapliga studier om LCHF...varsågod.

    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=lis...
    Jo, jag har sett alla dessa listor. Men jag har inte tid att sätta mig och läsa alla dessa. Jag är ganska säker på att han inte heller skulle läsa om jag mailade över en uppsjö med studier. Tack ändå.
    Allt är såååååååå naturligt så...
  • missypissy
    Asereht skrev 2011-03-05 10:26:39 följande:
    Det absolut bästa tipset till en nybörjare tycker jag är att läsa på. De gjorde jag innan jag började, massor. Läs själv och bilda dig en grunduppfattning och ställ sedan frågor under tiden. Börja inte med att lchf.a efter någon annas premisser, lchf är en väldigt personlig livsstil och ingen annan vet hur just din kropp kommer att bete sig och vad du kommer kunna äta och inte. Du måste förstå grundtänket och sedan pröva dig fram för att se hur din kropp beter sig.

    Jag läste massor och samlade info via länkarna i trådstarten innan jag började, gör det du med och som sagt. DU är den enda som kommer att komma till rätta till hur din kropp fungerar och mår. Vad andras åsikter om vad som är rätt och fel gäller så skit i det och läs på istället.

    Men fråga gärna, ta till dig tips och råd men tänk på att du känner din kropp bäst och bara för att en säger att man bara får göra si och så betyder det inte att det är facit elelr att man gör fel om man inte gör som den gör.
    Precis så gjorde jag också, och jag håller med dig- det är det bästa tipset för en nybörjare!
  • yena89
    Prinsessanz skrev 2011-03-05 10:31:09 följande:
    vi funderar lite på det där om det stämmer att kropen stannar..
    sambon har gått från 80kg til 65kg och han är riktigt smal nu,men om man kolar på BMI så ligger han inom normal.
    jag har gått från 60kg til 56kg...
    MEN vi har inga höfter kvar,vad ska byxerna hänga på???
    Vadå funderar på om det stämmer att den stannar av?
    Ju mindre man väger desto svårare att gå ner och fler "platåer", det är oavsett diet.
    Prinsessanz skrev 2011-03-05 10:28:23 följande:
    lök innehåller 6g kolhydrater,här är det bara jag som äter det,och det är sällan!
    Soya innehåller också en massa kolhydrater, typ 30+, skippar du det då eller?
    Det handlar inte så mkt om hur mkt kolhydrater saker innehåller utan hur mkt man tar av dom.
    Använder man mycket av nåt i en maträtt tar man ju sånt med lite kolhydrater, men hur ofta är det man använder 100g lök liksom?
  • Prinsessanz
    Martina 76 skrev 2011-03-05 10:30:12 följande:
    Jag läste Matrevolutionen (har ni säkert redan pratat om tidigare i tråden) och var helt sålt på LCHF. En bok jag varmt rekommenderar! Mina föräldrar var mycket skeptiska till LCHF men körde igång de med när de läst boken. Nu väger de mindre än på åratal - härligt!
    gud va kul-grattis! {#emotions_dlg.flower}

    själv har jag fått min syster att börja äta LCHF.
  • yena89
    Prinsessanz skrev 2011-03-05 10:23:03 följande:
    OLW låter som tillsater i mina öron...
    Och? Tillsatser är inte förbjudna utan nånting man ska akta sig för bara. Det är nästintill omöjligt att köpa saker utan tillsatser nuförtiden. Allting har ju minst nåt E-nummer. Jag använder aromat och buljong som jag vet innehåller glutamat för jag tycker det är gott. Just såna val är upp till var och en som äter LCHF, det är ingen regel.
  • Linda1976

    Sen ska vi ju inte tro att ALLA E-nr är av ondo heller! En del förhindrar matförgiftning


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Prinsessanz
    Martina 76 skrev 2011-03-05 10:34:00 följande:
    Haha, mina höfter försvinner inte i första taget så jag har alltid något att hänga upp brallerna på. Fasen, jag vill också tappa och bli smal, men det känns inte som att kroppen svarar längre.
    mer fett!!!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**