• Bordeaux

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    JAndersson skrev 2011-05-19 16:06:16 följande:
    Puffar igen om ischokladen...
    Jag har inte gjort ischoklad och jag tror jucea och Kaya gör på olika sätt. Dvs med olika mängd fett och choklad. En av dem tror det är Jucea har 50/50.
  • Bordeaux
    Duntoffla skrev 2011-05-20 08:50:59 följande:
    Ok, jag tycker om att äta något när jag ex dricker kaffe (lite okynnesäta fast inte onytttigt) och ger barnen mellanmål. Plus på kvällen då jag gärna tar en kopp te och lite turk.yoghurt med hallon, nötter etc.

    Det är ett invant beteende som kanske kan ändras. Men visst "får" man äta mellanmål?

    Hittade inte så mkt på de sidor du skrev. Kom på att jag är reggad på matdagboken men har bara gratismedlemskap och ser väl inte allt. 
    gratis medlemskapet fungerar fint, det är det jag har. Jag lägger bara in det jag äter gör inget annat avancerat.

    Ja du får äta mellanmål, tanken är att äta när du är hungrig. Jag tar ibland en chokladbit eller bountybit till en kopp te. Jag äter också mycket babybel ost och ölkorv när jag ska fika med andra.
  • Bordeaux
    Kaya skrev 2011-05-20 09:52:07 följande:
    Måste bara kolla en sak med er.

    Idag stod det i lokaltidningen om en tjej som hade fått tjocktarmen spräckt (!!!) av att följa viktminskningsprogrammet Xtravaganza. Enligt artikeln har företaget många anmälningar mot sig från folk som har blivit sjuka eller skadats av att äta så som de förespråkar. Självklart läste jag vidare för att se vad det var som var så farligt... OK att äta "VLCD"-soppa ("very low calorie diet") i flera veckor verkar ju inte så himla smart, samma gamla svält/bantning som hör hemma nånstans på 80-talet och borde ha lämnats kvar där, men det lär man ju mest bli trött av och få näringsbrist, inte bli dödssjuk? Och när det då stod om vad som hade pajat tarmen för just den här tjejen så stod det om "en matsked linfrön på gröten och dubbelt så mycket vatten som vanligt"... och att det var för att hon var så "hjärntvättad" av sin kostrådgivare som hon gick med på denna extrema diet...?!

    ... och jag bara: WHAT?!

    När jag äter fröknäcke blir det ju linfrön i betydligt större mängder än en matsked, och vatten ska man ju bälga i sig i mängder när man äter low-carb...?

    Kommentarer på det???

    K
    Det står på linfrö paketet attmer än 2msk om dagen är inte att rekommendera utan kan vara farligt. Sen har jag hört att man ska inte krossa linfrön själv pga att man då kan få i sig blå arsenik men jag vet inte om jag tror på det.
    En msk linfrön med vatten ska inte vara farligt jag vet många som får i sig lite linfrön och mycket vatten utan jag tror det var antingen sopporna eller en kombo.
  • Bordeaux
    Kaya skrev 2011-05-20 10:04:25 följande:
    Vänta här nu... man SKA ju äta Bregott med sked direkt ur paketet?
    Och dricka grädde till
  • Bordeaux
    Maddisen80 skrev 2011-05-20 10:01:40 följande:
    Hej jag tror med att de var xtravaganza dietpulver som orsakade att tjocktarmen sprack för jag läste om en annan kvinna blev rekommenderad att dricka 5 liter vatten och hon blev vattenförgiftat
    Kaya skrev 2011-05-20 10:03:40 följande:
    oj då, hur mycket vatten "får" man dricka på en dag? jag kollar aldrig hur mycket jag dricker, men en hel del...
    Äter du normalt tror jag inte det är någon fara att dricka så länge du inte tvingar i dig bara för att.
    Men det här med xtravaganza som Maddisen pratar om det har jag också läst. Att när de får problem med magen efter alla pulver så blir de rekommenderade att dricka otroligt mycket vatten som minst 5l om dagen. Kombon med pulvret tror jag är boven i dramat.
  • Bordeaux
    Linda1976 skrev 2011-05-20 10:09:53 följande:
    Ja, gärna ihop med 10 rostmackor m lemon curd. Tills magen spänner. Verkligen hälsosamt

    Ang farligheten m linfrön... Jag äter typ 1 kvadratdm rawfoodkex varje morgon, det är nog drygt 2 msk linfrön+ lite andra frön. De är ju iofs tillagade i ca 50-70 grader i 12 timmar.... vad tror ni? *nervösch-s* (för att citera Kopps)
    Jag gjorde en googling och det är inte blåarsenik utan blåsyra (cyanid) men jag hittade den här frågan och svaret på någon sida där Fredrik Paulun svarar på frågor.

    Jag har hört att hela linfrön kan vara farliga att äta. Det ska bildas något giftigt ämne i kroppen när de bryts ner. Hur funkar det i så fall med krossade linfrön? Är de helt ofarliga och vad rekommenderar du att man gör med intaget? Jag har alltid linfrön på min gröt eller i min müsliblandning, min mage klarar sig inte utan dem.


    Patricia


    Det stämmer faktiskt att linfrön innehåller cyanväte eller blåsyra som det också kallas. Det är ett ämne som i teorin blockerar syretransporten i kroppen och skulle kunna leda till döden vid alltför stort intag. Studier har dock visat att detta är praktiskt omöjligt så länge man håller sig till ett normalt intag. Max ett par matskedar linfrön om dagen är helt ofarligt. Faktum är att det inte existerar något känt fall i hela världen som ätit sig till döds på linfrön, så riskerna är mycket små. Ät gärna dina linfrön krossade eftersom du lättare tar upp näringen då och får den gi-sänkande effekt som fibrerna i linfröna ger. Linfrön är rika både på protein, omega-3-fett och antioxidanter.

  • Bordeaux
    Faile skrev 2011-05-20 21:31:24 följande:
    Men herregud, stackars liten och stackars er!! Men vad skönt att han mår bättre. Finns inget värre än att se sitt barn lida.
    Äldsta sonen gjorde en skalloperationen när han var 7 månader och det var helt fruktansvärt, det värsta jag varit med om i hela mitt liv, och då låg han ändå bara inne lite över en vecka och sen var det bra. Men 3 år!!
    Hoppas framtiden ser bra ut iaf {#emotions_dlg.flower}

    Tjejer, jag behöver lite hjälp!

    Ska grilla med vänner imorgon och vi ska stå för sallad och sås. Funderade lite på fetaost/baconsalladen som finns i recepttråden, men tänker att den kanske blir lite för mycket för våra fettskrämda vänner
    Vad tror ni, funkar den eller har någon något annat gott och mättande att bjuda på till grillat kött?

    Sås tänkte vi bara ha bea och egengjord aioli. Om ni inte har nåt bra på lager där med förstås
    En variant av ceasar sallad eller heter det caesar?
    Tomatskivor varvat med mozzarellaskivor ringla över olivolja och dekorera med färsk basilika.  Tomat är kanske lite mycket kolisar.
  • Bordeaux
    Duntoffla skrev 2011-05-21 13:00:59 följande:
    Jag har också en del bantning i bagaget. Kört atkins, vv, gi, herbalife vilket alla har hjälpt men sen händer något och kilon kryper på. Jag är 174 cm lång och har som minst vägt 58 kg till dem. Då såg jag inte så hälsosam ut. Fast det tyckte jag då. Led av binge eating dvs som bulemi minus kräkandet. Jag skulle idag vilja väga 68-70 kg vilket jag anser är ideal för mig med min kroppstyp. Är rätt bredaxlad, breda höfter osv.

    Ang "rent" vad ska man mer kolla efter utom antal gram protein, kolisar och fett?
    Jag försöker välja så naturligt som möjligt. Den baconen som har kortast innehållsförteckning och minst antal e-nummer. Helst ekologiskt och närodlade saker.
  • Bordeaux
    Joddan skrev 2011-05-22 12:11:21 följande:
    Vad är cf?
    Creme Fraiche (jag vet att det ska vara lite ´ men jag vet inte riktigt var de ska sitta )
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**