MrsMurphy skrev 2011-03-14 15:17:02 följande:
Ungefär så ja...
Men ser man till logik, frukt påverkar blodsocker=hunger/sug. Äter man inte produkter med kolhydrater så slipper man detta. Många grönsaker innehåller tom ännu mer näringsämnen än frukt och hur överlevde folk i detta landet tidigare innan apelsiner/bananer skeppades över halva världen? Så vad är syftet med frukten, egentligen?
Skörbjugg så mig veterligen så är det en student som livnärde sig på pasta/nudlar som senast dog av det i detta landet. Aldrig hänt inuiter vad jag har hört.
Vi äter ju inte mer kött än råden, vi fyller på med grönsaker och fett, skulle fett vara skadligt så är det ju fantastiskt att mänskligheten ens lyckats utvecklats eftersom det var ju huvudsakliga "bränslet" en gång i tiden.
Sen kan man ju ta upp ett par saker som är ganska logiska bara man tänker efter lite:
- Kroppens energi of choiche att lagra är mättat fett - är det rimligt att kroppen lagrar något som är skadligt för den?
- Mättat fett har en smältpunkt under 37 grader C, hur kan något som alltså är flytande i kroppstemperatur klogga igen blodkärl?