Inlägg från: Pandamamma79 |Visa alla inlägg
  • Pandamamma79

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    XOX skrev 2014-06-25 20:50:16 följande:

    Någon som har något bra våffelrecept?

    Testade ett häromdagen med grädde, ägg och smält smör, fiberhusk och lite, lite bakpulver.

    De blev jätteplatta och tråkiga, svämmade över i våffeljärnet men blev ändå tunna som pannkakor! Vill ha fluffiga våfflor!


    Ja, det är svårt att ersätta vissa saker.

    Kanske mer bakpulver...?

    Jag har gjort våfflor efter 56kilo.se/lchf-vafflor/ funkade, de var ok.

    Tyvärr är våfflor något jag förlorat
  • Pandamamma79
    XOX skrev 2014-06-25 20:50:16 följande:

    Någon som har något bra våffelrecept?

    Testade ett häromdagen med grädde, ägg och smält smör, fiberhusk och lite, lite bakpulver.

    De blev jätteplatta och tråkiga, svämmade över i våffeljärnet men blev ändå tunna som pannkakor! Vill ha fluffiga våfflor!


    Ja, vissa saker är svåra att ersätta.

    För mig är våfflor något som gått mig förlorat nu i denna lchf resan.

    Testa 56kilo.se/lchf-vafflor/

    De var helt ok. Höll sig i järnet.
  • Pandamamma79

    Jag lagar inte mycket efter recept.

    Kör på känn. Väger inte min mat eller så. Inte så strikt alltid.

    Men pizzabotten har jag testat några...med blomkål, med mandelmjöl och oregano, och senare en botten som receptet egentligen är till hamburgerbröd. Den sista är enklast och bäst tycker jag.

    Lagar du efter mycket recept?

  • Pandamamma79

    Jag känner inte igen det där "suget" du har i halsen. Däremot känner jag igen det där med att kunna äta hur mycket som helst. Man får ju lära sig att känna igen när man fått nog med mat. När man käkar mycket kolhydrater blir man ju proppmätt och det känns på ett speciellt sätt. Så kommer det inte kännas av lchf kost.

    Har ätit lchf sedan februari och jag har aldrig ätit så lite som jag gör nu. Blir heller aldrig så proppmätt som jag blev innan, bara nöjd.

  • Pandamamma79

    Frukost: ett stekt ägg, någon ostrulle, lite mandlar.

    Lunch: 4 stekta Halloumiostskivor, halv kycklingfilé, gurka,

    Mellis: ofta mandlar, ibland "oopsies" eftersom jag gör det till barnen ibland.

    Middag: pulled pork, kokt ägg, sallad

    Ingen aning om mängder...äter tills jag är nöjd (läs, ej proppmätt).

  • Pandamamma79

    Innan åt jag "supermüsli" eller "supergröt" till frukost. Till mellanmål åt jag alltid turkisk el. grekisk yoghurt med blåbär och hallon.

    Frukosten blev jag trött på så nu äter jag mer det som finns.

    Tror det blev för mycket mejerier iom mellanmålet, så det skippar jag nu. Äter något om jag känner jag behöver...till mellis alltså.

  • Pandamamma79
    Beya skrev 2014-07-01 11:52:07 följande:
    Åh vad lite det låter.. jag skulle bli superhungrig! men sen har jag också svårt att bara äta tills jag precis är nästintill mätt.
    Jo, det är mer vissa dagar. Jag äter väldigt fritt på lördagar. Det gör säkert att min viktnedgång saktas ner...men jag har inte bråttom.

    Jag har alltid ätit för mycket. Väldigt, väldigt mycket. Har varit den som tömmer skålarna. Ätit mer efter en hel pizza osv...

    Nu, mer kontroll!
  • Pandamamma79

    Eller hur! Det tycker jag också. Har aldrig ätit så här lite! Mindre blir det inte iaf.

    I februari och mars kämpade jag med hungern, var alltid hungrig.

    Men, det blir bättre. Man måste lära sig att kolhydratsmättnad är en sak och lchf-mättnad en annan.

  • Pandamamma79

    Vad tror ni om att reda sås med fiberhusk?

    Nån annan som hittat nån bra redning som faktiskt fungerar!

    Jag är trött på vattniga såser, soppor och grytor (alla blir inte vattniga men...de flesta)!

  • Pandamamma79
    Aniiee skrev 2014-09-28 22:20:49 följande:
    Man kan reda med äggula om man är försiktig med värmen från och med att man lägger i gulan.
    We've got to live, no matter how many skies have fallen. - D.H. Lawrence
    Aha. Får testa detta. Tack för tipset.
  • Pandamamma79
    RebornEve skrev 2014-09-29 08:09:41 följande:

    Pandamamma: du kan även ha i naturell philadelphiaost som "redning"


    Jasså! Testar även detta. Tack!
  • Pandamamma79
    SaraSahara skrev 2015-04-10 20:17:59 följande:

    En fråga från en nybörjare:

    Jag älskar frukt men det innehåller ju socker så det är ju bara att vänja sig av med. Vad tar ni istället? Nåt som smakar friskt och fräscht...ingen fet ost tack. Finns det verkligen nåt man kan äta som får fram samma känsla som en underbart god och saftig apelsin??

    Mvh Sara


    Jag är ingen hardcore lchfare...men har märkt att en apelsin, äpple etc, då och då gör ingen skillnad. Sen reagerar man olika på olika livsmedel. Vissa kan ju knappt titta på en mejeriprodukt utan att gå upp i vikt.
  • Pandamamma79

    Fiberhusk och pofiber är väldigt olika saker. Fiberhusk suger upp vätska och sväller. Hjälper till att binda samman en deg. Detta kan vara bra att använda varje gång du ska baka kolhydratsfritt.

    Pofiber är ett av många för att ge rätt konsistens i bröd ex till kolhydratsfritt bröd. Man kan även använda mandelmjöl, hasselnötsmjöl för att ge bra konsistens. Beror på vad du ska baka.

  • Pandamamma79
    silhuett skrev 2015-04-30 22:18:18 följande:
    Det är inte bröd jag tänker baka, utan pasta och pannkaka Glad Funderade på om det gjorde någon skillnad i dessa rätter.

    Kan man använda pofiber i såser, istället för maizena-redning? Det borde väl vara ett bra alternativ?
    Pofiber kommer inte att fungera eftersom det inte är stärkelse i. Det är mer en konsistensprodukt. Fiberhusk har du ju endast i någon matsked eller som mest 1/2 dl så att resten av ingredienserna ska binda. Samma gäller om du ska göra pannkaka eller pasta.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**