Inlägg från: Teskedsmamman |Visa alla inlägg
  • Teskedsmamman

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Jesse skrev 2012-01-08 18:19:24 följande:
    har ni kokosfett i kaffet ?? hur smakar de ?
    Japp! Men så kör jag en äggula och mixar också....
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    Bebben84 skrev 2012-01-08 22:55:54 följande:
    Är jordnötssmör ok att äta? På tex bakverk?
    Små mångder, det är bara att räkna, jordnötssmör innehåller ca 12-16 gr/100 gr.. 10 gram är ganska mycket = max 1.6 gram kolhydrater.
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    latlisa skrev 2012-01-08 23:11:31 följande:
    Är det bättre att äta plättar med grädde o bär på morgonen än smotihe?
    Smoothie drar iväg med mycket mjölk eller vad man nu gör den på och bären (?) Plättar kan du steka kvällen innan och bara pinga på morgonen (pinga = micra)
    De här plättarna är underbart goda!!!
    http://www.teskedsmamma.se/2011/12/kesoplattar-ftw.html

    Jag samlar det jag gör lchf i bloggen
    http://www.teskedsmamma.se/search/label/Lchf-mat 
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    astro skrev 2012-01-09 00:15:14 följande:
     Jag gillar stevia. Jag tycker att det smakar gott, till skillnad från sukrin som jag mår illa av och som dessutom inte smakar särskilt gott.
    Jag gillar det också stevia, sukrin blir så kallt... jag förstod först inte vad folk menade men när jag testat förstod jag, jag tar hellre canderel än sukrin...
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    astro skrev 2012-01-09 00:38:31 följande:
    Det går att få bort den effekten genom att mixa sukrin med t ex aspartam, men då har man ju liksom tappat hela idén ...
    Precis... även ungarna föredrar stevia framför socker....
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    rednose skrev 2012-01-09 10:20:00 följande:
    Jag funderar lite.
    Jag och sambon fuskade ju en hel del över jul men har nu kommit tillbaka på rätt spår igen och mår toppen igen. (usch å illa vi mådde av all skit vi åt)
    Det jag funderar över är att sambon tappat så mycket vikt bara den senaste veckan? Kan det ha kanonstartat så för honom? Han är nästan 2 m lång och väger ca 80 kilo och är egentligen bara muskler nu. Kan man tappa för mycket eller stämmer det att kroppen hittar sin idealvikt?

    Jag kämpar på men verkar inte ha lika snabba resultat som honom. Jag är 178 lång och väger ca 73. skulle gärna vilja ner till 69 men misstänker att jag antingen är gravid eller så kommer jag vara det snart och då kommer jag ju knappast minska. Men, HUR ska jag äta då? Räcker det att jag äter som nu (hamnar per automatik på ca 20 g om dagen) och lägger till en frukt och kanske lite mer grönsaker eller hur ska jag tänka?
    Jag gick i förra graviditeten upp minst 23 kilo (slutade väga mig när jag närmade mig tresiffrigt) och nu väger jag ca 5 kilo mindre än innan graviditeten...
    Får jag i mig allt bebisen behöver för att växa optimalt om jag äter som jag gör? Spontant känns det ju inte som att någon MÅSTE äta bröd, pasta eller ris så varför skulle man bara för att man ör gravid liksom? Eller tänker jag fel? 
    En graviditet kostar kroppen ca 500 kcal/dygn. Du måste inte lägga det i form av kolhydrater, i min sista graviditet rekommenderade min BM mig att gå kvar på GI som jag gick på då, om jag kunde... nu ville kroppen annorlunda och jag drog i mig massor av kolhydrater för att må bra.

    Får du i dig ägg och grönsaker varje dag så kan du komplettera med t ex mitt val kvinna och omega3 så har fu gjort det bästa du kan.

    Ät lchf, gå över på GI eller ät kolhydrater, det är ändå kroppen som bestämmer och när du hittar nivån där du mår bäst så gör du smartast i att stanna där....
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    Trolla75 skrev 2012-01-09 11:50:03 följande:
    Sukrin blir kallt om man har i för mycket, det går inte att jämföra rätt över så som tillverkarna hävdar, står det i ett recept 1 dl strösocker så tar jag ca 0,25 dl sukrin och 2-3 droppar stevia.

    Kör du LCHF ska du absolut akta dig för Cannderel, det ska du göra i vilket fall som helst! Aspartam = NERVGIFT! All kemisk sötning går fett bort.
    Jag har en påse sukrin i skafferiet som jag har haft sedan i maj, det säger allt om vad jag gillar sukrin.... och jag skrev också att jag föredrar canderel framför sukrin, inte att jag använder det.... Jag kör stenhårt på min burk med stevia X250
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    Mina småtroll skrev 2012-01-09 13:29:46 följande:
    Såg att ni pratade om stevia vs sukrin. Jag har bara använt sukrin, tyckte det lät enklast. Stevia verkar ju vara svårdoserat...eller hur ska man tänka angående det?
    Beror på om du använder steviasocker eller koncentrat. Jag har koncentrat och då räcker knivsuddar i t ex den varma chokladen.... Steviasocker har jag för mig har överföringstabell...
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    76an skrev 2012-01-09 13:28:20 följande:

    Moiraine och adams family....tack. Ska genast imorgonbitti istället käka 2 kokta ägg. Så får vi se hur dagen utvecklar sig.


    2 kokta ägg med lite majonnäs och kanske lite kaviar (jag kör på stenbitsrom) och en ägglatte, jag håller mig mätt från 8-tiden till 16-tiden om det är så...
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**