RebornEve skrev 2012-10-25 09:24:16 följande:
Glaskit : vilken gräns har du satt på livsmedel?
Det finns ju många livsmedel som innehåller relativt hög mängd kolhydrater per 100 gram livsmedel som ändå är ok för att man äter såpass liten mängd.
Ex vitlök som innehåller ca 30 gram/100
Ja det är ju 5g/100g som jag håller mig till i stort.
Men som du skriver så finns det ju tillbehör/kryddor osv som ligger högre men då är det mängden som avgör. Har jag två klyftor vitlök i biffarna så är det ju inget att räkna på.
Inte heller om man har lite senap på korven eller tomatpuré i sin korv stroganoff. Däremot väljer jag alltid de produkter med lägst kolhydatinnehåller när jag köper exempelvis senap och tomatpuré. Det sitter i ryggraden numera att kolla sånt på allt jag köper.
Jag kan också använda dinkelmjöl ibland när jag bakar paj, som i receptet jag skrev här igår. Men det är bara om degen har svårt att hålla ihop, det är inget måste. Och det är samma där, det är så liten mängd på hela pajen och det är ännu mindre mängd per bit så jag har svårt att tro att det påverkar.