• helene306

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Jag har skummat lite snabbt om era diskussioner om lchf. Det skrivs så himla mycket numera! Jättekul!
    Jag har kommit på mig själv att inet se detta som en viktminskningsmetod längre. Jag går ju inte ner utan står still (har gått ner 5 kg sen v 26) utan jag äter för att jag mår så bra av att äta så här. Visst fuskar jag men jag vet att jag får sug, går upp eller trälig mage om jag fuskar. Ändå äter jag sånt som jag borde hålla mig borta ifrån ibland. Idag surpricide jag mig själv. Familjen ville ha McD. Jag köpte åt dom och käkade själv 2 kokta ägg med räkor och majjo. Helt lagom
    Sen tycker jag man själv måste hitta sin balans, sitt sätt att äta. Vissa mår bra av att köra strikt, andra fixar mer kolhydrater. Man måste hitta sättet man själv mår bra av.


    Nikhita skrev 2011-02-26 13:12:23 följande:
    Ok, ni som har koll.. angående sockeralkoholer eller vad det heter, som finns i tex Läkerol.
    Vad jag förstått så är de tinte kolhydrater med GI värde? Men vad är det negativa? Att man lurar kroppen att tro att den fått socker så den vill ha mer? Samma cola light... Undrar..
    Fixar man det kan man ta. Vissa får ett sug eller ökat sug av detta men du har förstått det hela korrekt
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306

    Så, Pones på creme fraiche funkade bra De första Ponesen tyckte jag kändes lite "söta" i smaken. Jag tänkte att det är för att jag inte saltade degen. Dessa med creme fraiche var inet lika "söta" men ändå anas en särskild smak. Är det bara jag som känner detta? Annars är det ett kanonbröd! Jag plattade till mina (maken vill ha runda bullar ) och på mina drog jag ett varv med saltkvarnen. I morgon får jag se vad mina smakar. Smakar de blä har jag inget val, jag ska stå på loppis mellan 9-ca17 och Ponesen är de enda jag har med att äta. Tror jag ska ladda med en redig ÄM-latte så jag står mig bra


    MrsQuitaz skrev 2011-02-26 20:23:50 följande:

    Jag bakade pones igår och dem var inte goda. De har en speciell smak som jag absolut inte klarade av. det är väldigt konstigt detta, jag är inte ens kräsen när det gäller mat. Nåja det får bli ägg, ägg och åter ägg till frukost


    Jag kan hålla med om att det är en särskild smak. Jag gissar på att det är pofibret.
    emoni23 skrev 2011-02-26 20:27:49 följande:
    Jag är alltså gravid och åt enl LCHF innan i ca 4 veckor mådde ypperligt bra då, jag trodde inte man kunde fortsätta när man blev gravid och iom illamående så klarade jag inte ägg på morgonen men ska absolut fortsätta jag väer 105 på 155 cm och är gravid bådar inte gott för min kropp vore bra om man kunde hjälpa lite.

    Ni som är gravida och äter enl LCHF hur går det?
    Har ni ändrat något, hur går er viktkurva? 
    Jag är inte gravid nu men jag var förra året och i år
    Jag klarade inte av ägg förrän runt vecka 22. Bacon hade jag svårt för fortfarande då, jag klarade inte ens doften men det lossnade någon gång efter v 25 tror jag. I början av graviditeten kunde jag inet ens tänka på fet mat förrän ett illamående sköljde över mig så jag levde på kokta makaroner, rostmackor, ja allt man inte ska äta enligt lchf men jag försökte inte släppa allt helt och hållet. Det var inte så att jag vräkte i mig. Lite fet mat gick bra som fisk och kött, kyckling men just tanken. När maken stekte bacon höll jag på att krevera. Det luktade asvidrigt! Men som sagt det lugnade ner sig och blev bättre vid v 22.Sen efter det körde jag inet superstrikt. Det blev lite pasta och någon potatis ibland. Jag käkade skräpmat någon gång, godis och kladdkakor. Mot slutet mådde jag psykiskt dåligt så det blev en jädra massa tröstande i form av kladdkaka och godis. Jag kan jämföra mot första graviditeten:

    barn 1 2005
    +28 kg
    foglossning from hell
    carpaltunnelsyndrom big time
    enormt svullen! (ökade 2 skostorlekar på slutet)
    jag kunde knappt gå pga svullnad och foglossning
    jag åt husmanskost hela tiden
    kuddar i hela sängen för att avlasta händer, bäcken och minska svullna ben

    barn 2 2010
    +18 kg
    foglossningskänningar från v 37 (någr agånger tidigare om jag gjort något "dumt", jag kan säga att kravla runt på köksgolvet och göra 3 lapptäcken inte är att rekommendera för de arma fogarna )
    inga problem med carpaltunnelsyndrom
    "lagom" svullnad, åt jag kolhydratrikt fick jag inte på mig mina vigselringar dagen efter
    promenerade hela graviditeten ut
    kunde ha mina egna skor hela graviditeten
    inga extra kuddar i sängen
    jag hade mer ork även om jag vissa dagar var tröttare
    jag kände mig pigg

    Summa sumarum: jag mådde betydligt bättre med graviditet nr 2 och någorlunda lchf.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    MrsMurphy skrev 2011-02-26 20:44:55 följande:
    Ok, nu har jag alltså hittat alla dessa varor så nu står pones i ugnen. Stod på hälsokosten och hittade äntligen Fiber-husken, jag svor och förbannade för jag hade helt klart för mig att det skulle vara 3 dl och eländet kostade 65 kr. Tog 2 och muttrade men konstaterade att det nog skulle komma till användning så lika bra för att jag är så sällan i stan.

    Landade på en lokal liten mini konsum för att kika efter pofiber, konstaterade att det var ytterst prisvärt. Tog en för den skulle man ju bara ha några teskedar av... Hittade dessutom massa annat smått och gott som jag eftersökt, på mini Konsum av alla ställen. 

    Gaaaaaaaaaaaaaahhh! Jag snurrade ju ihop måtten! Nu sitter jag med Fiber-husk för en livstid och pofiber är redan så gott som slut! Klaaaantarsel!

     
    Typiskt

    Men 65 spänn! Jag tror min kostar typ 35 kr i butik
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Faile skrev 2011-02-27 14:51:07 följande:
    Min svärmor är undersköterska och jobbar på en vc.
    Hon började med lchf för någon månad sedan tack vare deras dietist på jobbet. En kille ( som dessutom idrottar på elitnivå ) som själv äter lchf och förespråkar den kosten till typ alla som vill lyssna.

    En jobbarkompis till henne bestämde sig då för att prova då hon lidit av fibromyalgi i många många år. Hon har dessutom varit sjukskriven 25% pga detta. Efter några månader med lchf är fibron som bortblåst! Hon mår helt bra och har ingen som helst smärta i kroppen längre.
    Då bestämde sig min svärmor för att prova lchf hon också.

    Bara som en parantes till hur olika folk säger

    Gällande måendet så blev jag jättepigg och alert redan på 3e dagen och det har hållt i sig. Jag mår toppen.
    Däremot fick jag en huvudvärk från helvetet första veckan, men det var troligen en kombo av för lite vatten och omställning i kroppen. Efter första veckan har jag inte haft några som helst besvär.

    Och angående proteinet så äter jag väl ungefär samma mängd som förut. Det är tillbehören som ändrats.

    Lycka till oavsett hur du gör!
    Det här skulle min mamma behöva läsa. Jag läste på Annika Dahlqvists blogg om en kvinna som blev bättre i sin fibrmyalgi med magnesium och lchf. Jag ringde mamma och berättade detta men min mamma måste vara i särklass undantag med fibromyalgi. INgenting funkar på henne, absolut ingenting. Hon ar testat magnesium och lchf också påstår hon (det har hon inte eftersom de käkar pizza varje lördag). Jag tror min mamma vill ha fibron att skylla på för skulle hon gå över till lchf och det visar sig att hon blir fri från värk, då skulle hon aldrig kunna erkänna att hon haft fel.

    Någon undrade om magen i ett tidigare inlägg: Man kan bli trög i början.Innan kroppen vant sig. Ta llinfrö, drick vatten osv. Jag tycker cocosa funkar allra bäst! Min mage funkar kanon! Så länge jag inte skippar att ta den dvs. Sen, eftersom man inte äter så mycket kolhydrater som innan fyllde tarmen är det inte ovanligt att gå på toa allt från varje- var 3:e var 4:e dag
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Linda1976 skrev 2011-02-28 13:05:46 följande:
    Är det bara jag som fasar för sommaren redan? Semestrar, bo på hotell, äta ute.... frestelser... glass... GAH! Visst, semester är lovely - men farligt!
    Inte för sånt. Jag bävar mer för att jag hade tänkt vara SMAL och kunna svassa omkring i min nya fina bikini. Jag äger ingen bikini så mitt mål var att köpa ny när jag gått ner till målvikt. Nu är jag på någon jädra platå så jag kan nog glömma min fina bikini
    Ellen Botilda skrev 2011-02-28 13:14:59 följande:
    Man kan ju bli knäpp på läkare.. Idag fick jag ett oroligt brev från min läkare angående mitt kolesterol, som är högt ( och det är det iofs. 7,3)..men hon skriver bara totalkolesterolen och det säger ju just ingenting!

    Nu jagar jag specialistsköterska som jag hoppas kan ge mej ett mer utförligt svar med LDL, HDL och TRIGLYCERIDER.

    Ibland tror jag att de försöker stressa upp mej med flit... Skrikandes

    Brevet avslutas med att hon ju vet att jag äter högfettskost och att jag kanske borde se över mitt ätande.
    Jag har ju bara levt LCHF i ett halvår!..lite mer tid för kroppen att balansera sig måste man väl räkna med, eller är jag ute och cyklar?
    Alltså, så himla typiskt läkare! Ett högt värde och vips vill de medicinera! Just totalkolesterolet är väldigt missvisande att grunda sig på. Kolla HDL, LDL och triglycerider. Dela sen ditt totalkolesterol med LDL-svaret. Hamnar du under 5,0 är det helt ok. Läs mer om kolesterol här hos Kostdoktorn. Jag tycket jag hade högt totalkolesterol (6,1) så jag bad att få kolla upp det ovanstående. Min läkare ringde, tyckte allt såg bra ut även om jag personligen tycker att LDL var högt fast det höll sig inom referensintervallet. Mina triglycerider var 0,71 och det tyckte läkaren var bra eftersom min kost baserades på fet mat. Ett höt kolesterol är bättre än ett lågt och ofta är det det goda kolesterolet (HDL) som är högt.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    MrsMurphy skrev 2011-02-28 22:13:36 följande:
    Lycka 1 skrev 2011-02-28 18:07:32 följande:
    Hur gör du den "busenkla" bean?
    Fick tipset här i tråden, nu kommer jag inte ihåg från vems blogg som jag snodde den. Men den blev jättebra så tack den som känner sig träffad!

    Bearnaisesås 2 portioner


    200 g smör


    3 äggulor


    0,25 dl vatten


    0,25 dl vitvinsvinäger


    1 msk dragon


    1 krm vitpeppar


    ½-1 dl persilja


    Smält smöret. Separera äggulan från äggvitan och lägg i ett glas. Måtta upp vatten, vitvinsvinäger, dragon och vitpeppar i en kastrull. Koka tills hälften återstår. Sänk värmen och vispa ner äggulorna. Vispa hela tiden tills du fått en majonnäsliknande konsistens. Det ska inte stelna, sjuda eller koka. Blir det för varmt: ta av från plattan och ställ på grytunderlägget och fortsätt vispa. Låt det smälta smöret rinna ner i en smal stråle i ägguleblandningen under vispning. Vispa hela tiden. Ju mer du märker att såsen binder sig dessto mer kan du låta smöret rinna på. Tillsätt persilja. Såsen är klar.

    Bör ej värmas upp igen, då kan den skära sig.


    Vill man ha mer smak kan man låta en scahrlottenlök eller 1/4 gul lök koka med i vatten- och vitvinsvätskan. Jag hoppar det steget och tycker faktiskt inte löken gör någon större smakskillnad. Men det är jag.


     
    Känner mig en aning träffad Härligt att den blev bra och visst är den busenkel?

    Jistaness vad ni skriver! Jag hänger inte med men det är så trevligt med en aktiv tråd Nu blir det sängen för min del och jag hoppas dottern sover gott utan hosta med kruppsymtom i natt.

    Natt, natt
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Lycka 1 skrev 2011-03-01 08:03:13 följande:
    Tack för receptet! Det ska vi prova till helgen

    Någon som har recept på en kall beasås också?
    Låt såsen kallna så har du kall bea.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Asereht skrev 2011-03-01 11:41:10 följande:
    Jag har fortfarnde inte kommit över att man färgar margarin för att få det att se ut som smör! Margarin måste var det äckligaste som finns och äntligen kan jag känna mig normal som alltid tyckt att allt i margarinform smakat illa! Man fick ju lära sig att smör och bregott inte var nyttigt, istället skulle det ätas Lätta, Flora, Lätt&Lagom osv. Tänk alla år som min egen mor pikade mig för att jag bara köpte riktigt smör eller bregott. Tji fick hon liksom!
    Visst är det äckligt? Och vad många ingredienser för att fixa margarin! Smör kräver max 3 ingredienser. Har du kikat på youtube-klippen?
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    Maddisen80 skrev 2011-03-01 15:08:06 följande:
    Är det någon som har förslag på vad  man ska äta idag ? Har så himla dålig fantasi ;&/
    Här blir det rostbiff och någon sås. Vilken vet jag inte än. Till det några oliver och kanske lite sallad.
    Maddisen80 skrev 2011-03-01 15:12:31 följande:
    Ja man kanske ska äta köttfärsås och grönsaker, men hur gör ni köttfärssåsen ,jag får aldrig någon smak på den spelar ingen roll hur mycket jag kryddar.
    Jag bryner köttfärs, i med en finhackad gul lök, på med grädde, i med tomatpuré (smakar mig fram) ev. ½-1 kalvbuljongtärning. Sen kryddar jag med paprika, vit- och svartpeppar och ev. lite salt. Den går hem här Innan lchf kryddade jag till förbannelse, ändå blev det aldrig gott. Nu kryddar jag ytterst sparsamt i all mat måste jag erkänna.

    Angående målvikt: Jag vill ner till 60 kg och har 7 kg dit men hur jag ser ut vid den vikten vet jag inte. Jag får se längs vägen hur jag känner. Kanske stannar jag innan? Vad jag vet är att jag säkert inte kommer vara nöjd. Jag har alltid haft kraftiga, dallriga överarmar (gädhänget ni vet ), kraftiga lår, "stor" rumpa och "fet" mage. Inte ens när jag tränade 4 gånger/vecka var jag nöjd med min kropp. Så, nöjd kommer jag aldrig bli men jag gillar min kropp på ett annat sätt nu. Visst är den sladdrigare, dallrigare, mjukare och större men jag har fått 2 härliga barn och kommer aldrig bli trådsmal för det har jag aldrig varit. Jag gillar vad min kropp klarar, det den har gått igenom. Jag gillar att mina axelmuskler börjar tonas fram, sakta men säkert och jag tränar ingenting (om nu inte bebislyft á 11 kg räknas? ) Jag kan bli mindre men aldrig få någon modellform. Tack och lov vill inte maken ha det heller Nu är jag på någon platå som jag varit på i några veckor. Jag pendlar mellan 67-67,5. Trist men ja, allt har ju sin tid Det spelar ingen roll om jag drastiskt drar in på kollisarna heller. Jag går inte ner. Eller jo, jag har kommit ner till 66,8 men att passera de siffrorna verkar fullkomligt omöjligt. Gah! Men, jag ser lchf mer och mer som mitt sätt att äta. Går jag ner så blir jag självklart men nu när jag mår så bra så finner jag mig i att vikten står still. En vacker dag händer det säkert något på vågen också. Ibland upplever jag kroppen mindre, speciellt när jag provade ett par finbyxor och de hade världens gällivarehäng! Det är nästan så att jag får lägga undan de byxorna.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene306
    stolla skrev 2011-03-01 15:30:23 följande:
    Eller så låter jag min man testa det i matlådan imorrn hehehe
    Det kan bli/se lite grynigt ut eller hur jag ska förklara men det smakar absolut inget konstigt (om man reder av med ägg alltså). Man äter ju visserligen med ögat också men ibland får man ha på skyglapparna
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-01 16:13:24 följande:
    Nu sitter Lillfisen (glutenintolerant) och jag och äter LCHF-pannkakor. Han får sina naturella och jag har en klick vaniljgrädde till för att göra något åt sötsuget som brukar sätta in vid den här tiden.
    Åh, jag har också ett nedrans sötsug nu! Fast jag syndade med otillåtet *skäms' Nu är dock suget borta
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**