Rödvin i mat, koka bort alkohol?
Jag ska göra en oxfilépasta med rödvin idag till middag. Undrar hur lång tid det tar innan alkoholen kokar bort, mitt barn ska nämnligen äta av maten också? Eller ska jag skippa rödvinet helt? Någon som vet?
Jag ska göra en oxfilépasta med rödvin idag till middag. Undrar hur lång tid det tar innan alkoholen kokar bort, mitt barn ska nämnligen äta av maten också? Eller ska jag skippa rödvinet helt? Någon som vet?
Jag levde i villfarelsen att spriten dunstade bort snabbt som tusen... innan jag hörde några konkreta siffror!
Tyvärr minns jag dem inte men det var något i stil med att efter en timme har hälften av alkoholen avdunstat!
Jag hade hoppat rödvinet eller bara haft lite... Men det är ju lite en fråga om hur mycket alkohol man tycker ett barn ska få i sig! en 15åring klarar ju en rödvinssås
Pastan låter god, hur gör du den?
Om du googlar på koka bort alkohol i glögg så brukar man få fram en artikel som handlar sånt. Om du är intresserad, oftast reducerar man ju en rödvinssås, kokar i 30 minuter och då har jag svårt att tro att det är något kvar. Men att bara hetta upp den räcker inte...
det beror ju på hur mycket rödvin du har också. om du har ett par matskedar till en hel sats sås blir det ju inte mycket alkohol i den färdiga såsen.