Getost...?
Pastöriserad getost som gratineras, är det okej?
Jag har köpt sån som är i ett paket, har inga kanter som måste skäras bort eller nåt.
Vad gäller?
Pastöriserad getost som gratineras, är det okej?
Jag har köpt sån som är i ett paket, har inga kanter som måste skäras bort eller nåt.
Vad gäller?
Så länge den gratineras och hettas upp så ska den vara ok att äta - jag har själv ätit gratinerad getost-toast ett par gånger nu när jag är gravid. Jättegott!!
Getost är annars på "undvika-listan" (pastöriserad som opastöriserad) enligt livsmedelsverkets rekommendation:
www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/gravida/
Men vaddå? Måste ju bero på om det är en hårdost eller en ädelost?en hårdost ska ju vara som vilken ost som helst? vad är det för ost?
Är onekligen svårt att veta vilka ostar som är helt okej!
Glömde skriva att listan jag tittade på fanns i menyerna tlll vänster i länken jag bifogade (under Trycksaker; ost och fisk-guide).
Längtar lite efter ett kex med brie-ost på. Mmmmmmmmmm!