Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Getost...?

    Pastöriserad getost som gratineras, är det okej?

    Jag har köpt sån som är i ett paket, har inga kanter som måste skäras bort eller nåt.

    Vad gäller? 

  • Svar på tråden Getost...?
  • Mrs Moneybags
    Sthlm74 skrev 2011-03-07 21:01:44 följande:
    Så länge den gratineras och hettas upp så ska den vara ok att äta - jag har själv ätit gratinerad getost-toast ett par gånger nu när jag är gravid. Jättegott!!
      
    Getost är annars på "undvika-listan" (pastöriserad som opastöriserad) enligt livsmedelsverkets rekommendation:
    www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/g.../
    Tack! Jag kollade där, men blev inte riktigt klok på detta med gratinering...det bubblar ju inte!

    Men så kollade jag också på USA's motsvarighet till SLV som heter FDAs lista. (vilken krånglig mening...)
    Där står det att alla ostar som är gjorda av pastöriserad mjölk är ok, så då vågade jag smaska i mig mina varma mackor  
  • Mrs Moneybags
    mamma till tre busungar skrev 2011-03-07 21:04:16 följande:
    Men vaddå? Måste ju bero på om det är en hårdost eller en ädelost?en hårdost ska ju vara som vilken ost som helst?  vad är det för ost?
    Getost är en mjuk kittost, tror jag...ingen hårdost i alla fall - de är ju okej allihop.
Svar på tråden Getost...?