Inlägg från: mamma till tre busungar |Visa alla inlägg
  • mamma till tre busungar

    Getost...?

    Men vaddå? Måste ju bero på om det är en hårdost eller en ädelost?en hårdost ska ju vara som vilken ost som helst?  vad är det för ost?

  • mamma till tre busungar
    Mrs Moneybags skrev 2011-03-07 21:03:26 följande:
    Tack! Jag kollade där, men blev inte riktigt klok på detta med gratinering...det bubblar ju inte!

    Men så kollade jag också på USA's motsvarighet till SLV som heter FDAs lista. (vilken krånglig mening...)
    Där står det att alla ostar som är gjorda av pastöriserad mjölk är ok, så då vågade jag smaska i mig mina varma mackor  
  • mamma till tre busungar
    Mrs Moneybags skrev 2011-03-07 21:07:14 följande:
    Getost är en mjuk kittost, tror jag...ingen hårdost i alla fall - de är ju okej allihop.
    Fast det finns ju hårdostar gjorda på getmjölk? Vanlig chèvre kvalar väl in som kittost men det finns ju andra. För visst måste väl ex vis Chevrette  och vit caprin räknas som hårdostar?
Svar på tråden Getost...?