• Laura03

    Vi som tar Fragmin/Innohep

    Tänkte hänga med här men är inte gravid. Fick proppar i båda ovarievenen (venen från äggstockarna) efter en rutin op tre veckor efter min sons födelse pga läckage av galla i buken. Fick först Heparin intravenöst på sjukhuset och har efter det gått på innohep i nio månader och har precis börjat med Waran. Om jag mot förmodan skulle skaffa nr 6 i barnaskaran så får jag också gå på innohep eller fragmin. Undrar bara hur man får till det när magen spänner och man ska ta sprutorna? Jag testade att ta i låret men det gör så fruktansvärt ont eftersom jag fick sådana blåmärken efteråt.

  • Laura03

    Man får absolut inte sticka i blåmärkena. Då tar inte kroppen upp medicinen. Jag rakade en bit av håret där de gör kejsarsnittet och stack lite längre ner på magen. Läkaren tyckte inte om det men jag fick så ont av att sticka i låret.

  • Laura03

    Emellanåt gör ju det så ont att man gråter. Nu har jag slutat med Waran och innohep slutade jag med för 3 månader sedan. Känner mig fri! Inga proppar finns kvar. Yippie!

  • Laura03

    Så långe det ges subkutant så behöver man inte ta bort bubblan men gör det ändå för det kan kännas obehagligt. Sedan vet jag inte om man får mer blåmärken om man tar bort bubblan för då kommer ju vätskan i kontakt med huden på direkten. Bara en tanke

  • Laura03

    Ja man ska ta det i låret alt magen och vissa får ont att ta det i magen jag själv fick ont i låret men man har ju tre ställen att välja på och ta på med tre dagars mellanrum om man nu vill ha variation.

  • Laura03

    Man klarar sig gott på syrgas om man andas rätt i masken. Det fick jag den sista förlossningen och den tog 32 timmar och jag drog nog lustgas i 28h av dessa 32h.

Svar på tråden Vi som tar Fragmin/Innohep