• Görling

    Vi som tar Fragmin/Innohep

    Här är en till Fragmin-sprutare som har haft 4 tidiga missfall och två sena ( i v 15 och 17) och nu har fått Fragmin utskrivet. Har tidigare enbart ätit Trombyl, vilket uppenbarligen inte har hjälpt så bra (har dock fått ett levande barn mellan missfallen). Är nu gravid igen i v 10. jag tycker också att det är svår tatt hitta ställen att sticka på nu när magen har ett antal blåmärken. Har ganska många "fina" valkar och jag misstänker att det hjälper mot smärtan...

  • Görling

    Tantform: Nej, har gjort en missfallsutredning och det gjordes även analys på det första sena missfallet, men där hittade man ingenting. Väntar fortfarande på svar från det andra sena MF, men har ingen förhoppning där heller. Ville få prednisolon (kortison) utskrivet av läkaren, då många studier utomlands har visat att missfall kan bero på ett överaktivt immunförsvar, men läkaren menade att missfallen i så all enbart skulle ha varit tidiga och det håller jag inte riktigt med om. Sätter dock min förhoppning nu till Fragmin och Trombyl för vill aldrig mer uppleva något sent MF, det är hemskt! Denna graviditet har jag inte sagt något till någon och tänker inte göra förrän det inte går att dölja. Det är jobbigt bara det. Kämpa på alla tjejer därute!

  • Görling
    TantForm skrev 2012-06-24 16:53:11 följande:
    En fråga, har ni andra hört något om moderkaksprov/fostervattensprov när man tar Fragmin/Trombyl? Jag tänker främst.på om missfallsrisken ökar om man medicinerar med blodförtunnande?
    Min läkare sa att det inte är någon förhöjd risk pga av att du tar blodförtunnande vid Fragmin/Trombyl. Hon menade att det är en så tunn nål som förs in och får man missfall så kan det vara så att det har blivit inflammerat eller att det börjar läcka ut fostervatten, men det är ju samma odds som för alla i så fall.
  • Görling
    TantForm skrev 2012-06-26 09:26:20 följande:
    Tack!
    Jag tänkte mer på att risken för blödningar borde öka (iallafall vid moderkaksprov) och att det i sin tur kunde öka risken för missfall.
    Jaa, den tanken hade jag också. Fick inget klart svar på den frågan vad gäller blödningsrisk och moderkaksprov, men fick klart för mig att moderkaksprov över huvud taget innebär en större risk för missfall än fostervattenprov då det är ett riskablare ingrepp.
Svar på tråden Vi som tar Fragmin/Innohep