• mlane

    Vi som tar Fragmin/Innohep

    Hej! Är i v. 15+4 och har tagit Fragmin sen v.12 och ska fortsätta 6v efter bf. Fick en blodpropp i benet för 5-6 år sen pga mina p-piller. Har inga problem med att ta sprutorna, men tycker det svider irriterande flera minuter efteråt.  

    Inga extra kontroller förutom blodprov v.33 och kan föda som vanligt har läkaren sagt

  • mlane

    Han sa även att det var helt ofarligt för barnet med amning. Den lilla dos fragmin som fanns i bröstmjölken kunde barnet bryta ner utan problem. Jag tar en låg dos, 0,2ml om dagen

  • mlane

    Tråkigt att höra om två sena "missfall", hoppas ni mår bra idag!

    Tantform: tog du inga sprutor första graviditeten?

    Usch jag är orolig för att allt inte ska stå rätt till på mitt RUL om 2v :(

  • mlane

    Hej!
    Har ni fått några restriktioner om att flyga? Jag åker till barcelona i morgon (3h flyg) och kommer ha stödstrumpor under resan men annars tänker jag att det är lugnt? Vad tror ni?

  • mlane

    Okej ringde koagulationsmottagningen där jag bor och det behövdes inga extra sprutor eller dyl, så nu vet ni andra ;)

  • mlane
    TantForm skrev 2012-06-24 16:53:11 följande:
    En fråga, har ni andra hört något om moderkaksprov/fostervattensprov när man tar Fragmin/Trombyl? Jag tänker främst.på om missfallsrisken ökar om man medicinerar med blodförtunnande?
    Inte hört något sådant?

    Själv undrar jag om det är vanligt att mammor som tar blodförtunnande väljer att bli igångsatta, just för att kunna ta epidural? Vad finns det för fördelar/nackdelar med att bli igångsatt?
  • mlane
    sweetbird skrev 2012-06-26 10:37:48 följande:
    Blä nu tar det emot överallt när sprutan ska in ;( huden känns hård som sten! Blir byte till skinkan igen , så får mage och lår vila
    Jobbigt! Hur långt gången är du? Jag är i v.23 och har ännu inga problem med att kunna ta tag i magen och sticka. Det kanske blir svårare med tiden. 
  • mlane

    Jag har fått rådet att gå från ena sidan till andra, både "uppe" och "nere" på magen. Just så att det inte ska bli förhårdnader för att man sticker för många ggr på samma ställe

  • mlane
    Kärt barn har många namn skrev 2012-06-27 13:47:11 följande:
    Hur blir ni kollade att doseringen är rätt o hur ofta?
    Nästam samma som ovan. Kollade runt v.14 (efter 2v med sprutor) och ska dit sen en gång till i v.33
  • mlane

    V.26 här, ont i huvudet då och då och har precis börjat känna av smärta i ryggen. Men tycker ändå jag mår rätt bra :) måste snart hämta ut andra paketet sprutor

  • mlane

    Jag hämtar ut 100 sprutor åt gången. Tror det kostade runt 2000kr.

  • mlane

    Det beror väl på vad läkaren har sagt, varför en behöver blodförtunnande. Men jag har haft blodpropp i benet och frågade specifikt om jag skulle behöva stödstrumpor. "Nej inte om du inte känner att det behövs, att dina ben svullnar upp ovanligt mycket" var svaret jag fick. 

  • mlane
    Kärt barn har många namn skrev 2012-09-21 08:24:50 följande:
    Ja men ni ser. Nu blir jag lite putt på spec mvc. Argumentet var också det att det tas upp snabbare av kroppen runt naveln.
    Men alltså, var gråtfärdig igår kväll då jag inte hittade någonstans runt naveln att sticka.
    Sedan sa jag att om jag minns rätt hade jag inget hull på magen de senare veckorna i förra graviditeten o hur ska man ta runt naveln då? Då svarade hon att man alltid har hull där!? :-O
    Suck!

    Tack för era svar!
    vad tråkigt att det är svårt för dig att sticka. jag är i v.35 och har väldigt liten och "fast" mage, så inget hull här. men jag tar bara lätt tag typ 2 cm av magen och sticker. behöver liksom inte få tag och trycka i en "korv" av magen (haha) eller liknande utan för mig fungerar det att bara göra ett litet veck av magen. svårt att förklara.. 

    hoppas det löser sig! 
  • mlane

    jag har inga komplikationer alls med mina sprutor (fragmin), men ibland träffar jag ett blodkärl så att det blir ett blåmärke som kan göra lite ont.

    jag ska ta mina även 6v efter förlossningen :( 

  • mlane

    Har du inte fått någon info alls? Dåligt :(

    För mig (och många andra) är det inget speciellt vid förlossning, förutom att du inte kan få Epidural om du tagit sprutan inom 12h. Märker du att värkarna är på G ska du strunta i att ta spruta alt. ta en halv dos

  • mlane

    Jag tar samma som du sweet bird! Går in i v.39 idag så hoppas det inte tar allt för lång tid till med sprutor :)

Svar på tråden Vi som tar Fragmin/Innohep