MorsningKorsning skrev 2011-04-03 15:41:22 följande:
Eftersom man kan göra en tårta mer avancerad än konditorier så kan man visst ta mer betalt. Jag betalade 24/bit för sylt och vaniljkräm på ett billigt konditori, en tårta med fin chokladmousse, limefromage eller dylikt kostar mer.
För att inte tala om att man som privatperson betalar mer för mjöl etc. än konditorier...
Som sagt beror självklart priset på fyllningen men det verkar inte vara tal om en moussetårta utan en med vanliga bottnar och två lager fyllning.
Lite OT men om man ska ta lika mycket för en tårta på ett konditori kan ju "kunden" lika väl gå och köpa en där som är gjorda av proffs i en ren och kontrollerad miljö?
Nu påstår jag inte att TS inte skulle ha det rent hemma hos sig utan att du inte verkar veta att det kostar betydligt mer att driva ett konditori med hyror, personal plus allt annat som tillkommer som el, moms, skatter, sociala avgifter etc. än för TS att baka den hemma oavsett om hon betalar mer för ingredienserna. Dessutom handlar det ju inte bara om att baka på ett konditori/bageri utan tiden att städa, diska och administrativt arbete är nog precis lika stor som själva bakningen.