Inlägg från: BFokt2011 |Visa alla inlägg
  • BFokt2011

    Höstbebisar i Umeå 2011

    ps. jag hämtade ut den där blöjhinken som hörde till babyboxen på barnens hus i förrgår. jag hade inte fått ett sms men hade vägarna förbi och då hade de dem inne (för er som fortfarande väntar på att bli kontaktade angående det).

  • BFokt2011

    Halloj!
    Fantastiskt att du jobbat fram till nu Zauzz!

    Va roligt att ni pratar om att gå på stan! Jag har trotsat oddsen (även fast jag känt mig osäker om vattnet skulle gå mitt på stan), har varit ensam med barnen på stan både igår och idag. Har ju BF idag men inget har hänt ännu så jag känner mig som en tickande bomb!

    Jag fick mitt andra barn på den enligt UL beräknade dagen (startade med vattenavgång mitt i natten, sen föddes hon 3.5 timmar senare) så jag räknar med att inte heller gå äver tiden så mycket men man vet ju aldrig....känns nära nu iaf.  Huvudet var fixerat när jag var hos barnmorskan i torsdags.....

    Ha de bra alla och lycka till när det är dags för er!
     

  • BFokt2011

    Hej tjejer!
    Stort Grattis till er förtjust!

    Vi fick också vår lilla tjej i tisdags den 4/10 kl 1044. Hon vägde 3455g och var 50 cm. Förlossningen gick superbra. Fick värkar på morgonen så det tog allt som allt 4 timmar. Jag känner mig så lycklig (våran lilla Ella är så fin!) och är hur nöjd som helst med både bemötande, smärtlindring, eget rum etc... på förlossningen och på BB! 

    Nu är det bara att kämpa på med amningen tills det flyter helt och hållet och våga sig ut i omvärlden lite gradvis..... 

    Kram till er alla! 

  • BFokt2011

    Stort grattis till er Tattyn! Hoppas att allt gått bra och att amningen kommer att flyta på för dig!

    Tack för grattis hälsningarna! Vår vardag har kantats av bebisskrik, vaknätter och blöjbyten som man kan räkna med de första veckorna! Det börjar bli lite mer stabilt nu. Amningen flyter på nu för mig och Ella vilket är en stor lättnad eftersom de första 10 dagarna var smärtsamma för mig....Annars är allt väl och vi känner oss enormt lyckligt lottade som fått en sån liten söt tjej! Vi börjar våga ta oss ut och har handlat på ica maxi samt varit på öppna förskolan idag. Skönt att komma ut och träffa folk! 

    Ha de gott! 

  • BFokt2011

    Hejsan!
    Jag vill gärna gå till öppna förskolan imorgon, det enda är att jag har storayster hemma den tiden, undrar om hon kan följa med? Lr jag hämtar henne kl 1330 på förskolan så jag kommer inte förens kl 14 isåfall.
     

  • BFokt2011

    Jag kollade på ÖF hemsida men kunde inte utläsa om syskon kan komma på babyöppet tiden.....
     

  • BFokt2011

    Hej!
    Ok, det var synd! Då blir det inget för oss idag....För mig så blir det fredagar som blir bästa dagen för då kan jag ta med storasyster och då har man nåt att göra den dagen när hon är hemma från förskolan. Fredagar brukar dock vara väldigt stojiga på ÖF Ålidhem. Jag kan inte imorgon men nästa fredag kommer jag att gå.
    Ha en bra helg!
     

  • BFokt2011

    Hej!
    Jag har besök av svärmor från Kanada i veckan! Så det blir inget öppna förskolan för mig heller v 45. Jag kommer säkert att gå fredag v 46 på ÖF Ålidhem, om det är några andra som ska gå så träffas jag gärna där och delar erfaranheter och fikar ihop!
    Ha de bra!
     

  • BFokt2011

    Grattis kossilalli till er lilla dotter! hoppas allt gick bra med förlossningen!
     

  • BFokt2011

    Halloj!
    Hoppas Eleonora har blivit frisk nu! Förkylningar är det sista småbebisar ska behöva utstå! Va bra att allt såg bra ut på eran koll på BVC! Jag tycker alltid det är skönt att få bekräftat att bebisen mår bra, växer och utvecklas!

    För oss har det börjar stabilisera sig ganska mycket och Ella är mer regelbunden nu, äter var tredje timma (var fjärde ungefär på natten), sover mellan amningarna på natten och hon är glad för det mesta! Det enda som fortfarande inte är favorit är att sitta i bilstolen eller ligga i vagnen, men vi försöker vänja henne vid det.....

    Hur går det själv kossilalli? 

  • BFokt2011

    Hej!
    Tattyn! Krya på er! Det är tufft när är sjuka och inte sover, hoppas hon blir frisk och vänder på dygnet snart!

    Hoppas Selma också börja sova mer på nätterna så småningom. Det är otroligt hur mycket man orkar när man just fått barn. Jag kan se tillbaka på de första två månaderna nu och upplever att det var enormt jobbigt i början men smärtsam amning, bebisskrik och vaknätter. Tur att det blir bättre och bättre och som min barnmorska sa så brukar det bli bättre med både sömn och skrikandet mellan två och tre månader....

    Jag tycker att det tagit längre tid än väntat att få in rutiner med Ella, hon är två månader nu och äntligen börjar det stabilisera sig lite. Hon vill också helst sitta i famnen så baby björnen har varit en räddning, jag använder den mest hela tiden! Ryggen börjar dock ta lite stryk.... Jag tror jag ska försöka börja lägga henne i spjälsängen iallafall första sovpasset på natten (hon har sovit brevid mig hittills på en amningskudde och på min arm). Jag har velat ha henne nära för att hålla koll på henne samt kunna amma lätt men det känns som en kortsiktig lösning eftersom jag inte ligger lika skönt i sängen som vanligt och ryggen får inte vila lika bra.....

    Men jag tycker att vi gör det bra hörni! 
    Kram  

  • BFokt2011

    God Jul och Gott nytt år alla på tråden!
    Första julen för våra små bebisar, så mysigt!
    Kanske ses vi på ÖF efter jullovet!

     

Svar på tråden Höstbebisar i Umeå 2011