• Tattyn

    Höstbebisar i Umeå 2011

    Vi var ju till Barnens Hus förra veckan och då var blöjhinkarna slut, det kan ju ta extra tid att få hem pga semestrar osv nu, men jag hoppas den kommer snart
    Fick mejl om vagnen idag, att liften är slut men kommer in i augusti så de undrade om vi vill ha vagnen på en gång eller allt tillsammans, och eftersom det inte är nån panik så kände jag att vi kan lika gärna vänta tills vi får allt på en gång.
    Vad bra att du tycker att stödbältet sitter bekvämt och hjälper

    Jag har en amningskudde med kulor i och jag är inte helt nöjd med den, jag tycker att det var lite lite fyllning i. Jag provade varianten som är stoppad så att den är helt fast på Barn 4 och den kändes bättre, men den varianten funkar ju inte som stödkudde innan utan bara som amningskudde.

    jag var hos BM igår, allt såg bra ut, utom HBt som gått ner ännu mera sen sist och nu är nere på 105. Om det fortsätter neråt så lär jag bli tvungen att få järndropp, och det kostar 1000:- för 5 ampuller, som dessutom måste ges på BB så då måste jag dit varannan dag för att få droppet. Hoppas 2 Niferex om dan hjälper så att jag slipper droppet.

  • Tattyn

    Det var så roligt med min amningskudde, jag använde som sagt amningskudde när Inara låg på barn 4( bara över natten hennes första dygn) och tyckte det funkade jättebra, så mycket lättare att amma då. Sen åkte vi hem och det blev som bortglömt tills vi var på barnmottagningen med henne några veckor senare för att kolla bilirubinhalten då hon hade legat precis på gränsen för att få sola och jag fick amma inne i undersökningsrummet och kommenterade till sköterskan att Inara åt varje timme. Då frågade hon om jag hade en amningskudde som lite stöd när jag ammade och jag svarade då att det hade jag inte men jag ahde använt en på barn 4 och gillat det. När vi sen kom hem så sa maken att du jag åker och köper en sån där amningskudde *S*

    Vi har ju soma llt kvar så det blir inte mycket nyköp till mini, men nåt vi saknade med Inara som vi absolut ska köpa nu är en batteridriven babygunga/babysitter. Vi sa att vi skulle köpa en redan när Inara var mini men det blev aldrig av så nu ska vi ha en, det hade varit så skönt att kunna sätta Inara i den och låtit den vagga henne medan vi åt eller så eftersom hon inte gillade att sitta i babysittern om man inte gungade den.

  • Tattyn

    Vi köpte vår babysitter begagnad, jag har ingen aning om vilket märke det är men den har en funktion som jag absolut rekommenderar och det är att ryggen är ställbar från sittande ner till helt liggand. Det är perfekt att kunna fälla ner babysitern i liggläge om bebisen somnar eftersom det inte är bra att de sitter för länge första tiden innan de blivit stadigare.

    Vi köpte en Babybjörn active till inara som ska vara en av de bästa Babybjörnselarna, med svankstöd och hela baletten. Jag kunde bära Inara i den i max 10-15 minuter innan mina axlar och min rygg sa upp sig. Jag har hört mycket negativt om de traditionella bärselarna just eftersom de gör ont i ruggen, däremot så ska sjalar eller ergonomiska selar ( typ ergo och Meitai) vara mycket bekvämare att bära barnen i och man kan dessutom bära barnen mycket längre. Om vi ska införskaffa nån ny variant av bärhjälpmedel så kommer det att bli en sjal.

  • Tattyn

    Ja jag blir snurrig bara jag tänker på sjalar *S* Vi fick en sjal av min syster när vi väntade Inara men hon gillade inte alls att ligga i den, det var en variant där bebisen ska ligga som i en slinga längs med förälderns kropp så sjalen hängdes snett över kroppen, över ena axeln ner till motsatt höft och så blir det en ligen "påse" där bebsen ska ligga, men hon hatade som sagt den *S*

    Jag tror inte Babybjörns babysitter har liggläge, som det ser ut verkar den bara ha ett läge.

  • Tattyn

    jag köpte en JJ Cole för ett par veckor sen och den känns bra tycker jag, bra med så många fack så att det är lättare att hålla koll på grejjerna

  • Tattyn

    Mode tote heter  min, så det låter ju som att det är samma modell   Min är silverfärgad och grön med vita fyrkanter på. Toppen att skötbädden tar så lite plats med, den som jag har i förra tog upp enormt mycket plats.

  • Tattyn

    Ja jag hoppas med att jag slipper, vi får se nästa fredag om 2 Niferex per dag gjort nån nytta eller ej samt om järndepåerna är påverkade.

    Det känns fortfarande som att det är jättelänge till oktober, då är det ju höst och mörkt och ruskigt, nu är det ju mitt i sommaren fortfarande, men det är ju bara 2 månader kvar till oktober.

    Hmm, jag kasnke borde dra fram min amningskudde och använda som stöd för magen och mellan benen när jag sover, det är lite halvobekvämt utan stöd.

    Att träffas vore väl trevligt

  • Tattyn

    Vi har kvar overaller sen Inara var ny född, tyvärr för jag hittade en jättesöt fleeceoverall med snöflingor på på H&M. Det är lite trist att inte "få" köpa massa nytt. Men har man inga kläder sen tidigare så kan det vara bra att köpa sånt som overall nu, för risken finns att de är slut i rätt storlek när man väl behöver en.

  • Tattyn

    Kikade just och den finns inte på hemsidan
    Jag tror absolut att det räcker emd en fleeceoverall i vinter, dels så blir det aldrig lika kallt inne i liggdelen som det är utanför, sen kan man ju alltid ta på mer kläder under overallen om det är riktigt kallt, och lägga filtar på, det är nästan bättre så att man kan reglera värmen lite om man upptäcker att bebisen är alldeles för varm

    gravidfika låter trevligt

  • Tattyn

    Enklast är väl att gå och känna på dom, vissa sådana där nalleoveraller är ju rätt tjocka medan andra är jättetunna. Vi köpte nån nalleoverall begagnat och den var faktiskt hyfsat tjock, stl 56 och Inara drunknade i den när vi åkte hem från BB, hon såg så söt ut.

    Jag ( vi) bor på Ålidhem, så vi har ju jättenära till öppna förskolan här *S*

    Sist jag var hos BM (1½ vecka sen) så var magen 28 cm i v 28, den låg lite över medelkurvan. Jag tycker, när jag ser mig i spegeln, eller bara tittar ner att magen känns jätteliten denna gången, men när jag fotade senast och jämförde med foto taget på samma dag i graviditeten sånär som på 1 dag sist så var magen större denna gången. Måste fota magen snart igen och jämföra tror jag

Svar på tråden Höstbebisar i Umeå 2011