Inlägg från: Enya70 |Visa alla inlägg
  • Enya70

    Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?

    Idoli skrev 2011-04-06 14:30:00 följande:
    Hej!

    Jag och min man har också Colombia som ett alternativ av land.
    Vilken organisation är du medlem i, och tönker ni er att adoptionen ska ske via Colombias privata barnhem eller via statliga?

    Vi är med i AC. Vad jag har läst på hemsidan samt hört av andra så är väntetiden för priva barnhem här i sverige lite över två år. Väntan för barnbesked från utlandet varierar mellan ca 6 månader till 1 och ett halvt år.
    Hej,

    Jag och min man var och pratade med vår handläggare på AC för några veckor sedan och vi väntar nu på att få skicka våra papper om syskon till Colombia, Madagaskar el Lesotho. MEn det kommer flest syskonpar från Colombia så det står först på listan. Du har helt rätt. Enligt AC är det nu drygt 2 år i Sverige för de privata barnhemen och sedan 6 -18 månader i landet för barnbesked.

    Vi gick med i AC i juni 2009 och som det ser ut nu kan vi få skicka papper strax efter sommaren ngn gång. 
    Längtar!!!
  • Enya70

    Är det någon mer därute som funderar på att skicka papper till Colombia? Hur tänker ni? Vilka andra länder har ni haft tankar kring?

  • Enya70

    Hej Ålen returns,

    läste i din presentation om er fruktansvärda upplevelse att ni fick åka hem från Colombia utan er son. Hur har det gått sedan? Har ni er som hos er nu eller vad hände?

  • Enya70
    Ålen returns skrev 2011-04-17 14:19:34 följande:
    "Vår" pojk är fortfarade kvar i Colombia.
    Men usch vad tungt. Har ni fått någon mer information? Väntar ni fortfarande på att få hem "er" pojk eller är det nytt barnbesked som gäller. Hoppas allt ordnar sig till det bästa

    Jag och min man var nyss och hälsade på en väninna som hämtade en 9 månaders pojke i Sydafrika för en månad sedan. Så otroligt fantastiskt att se deras samspel och hur bra allting verkar gå. Jag längtar så till vi är där också Solig
  • Enya70

    Hej GreenGal!

    Kul att du hörde av dig. Var är du och din respektive i adoptionsprocessen? Har ni fårr medgivande än och är ni i stånd att skicka papper någonstans? Vilka länder funderar ni på utöver Sydafrika?

    Glad Påsk till er alla {#emotions_dlg.flower}

  • Enya70

    Hej igen, vi fick vårt medgivande nu i januari och har köat hos AC sedan juni 2009. Så vi får förhoppningsvis skicka våra papper till Colombia nu efter sommaren Solig.

    Är det ngn av er andra som har medgivande för syskon som ska skicka papper till Colombia eller som har gjort? Vilken ålder hade ni på medgivande eller i utredningen? 

  • Enya70

    Carolines - För vissa länder såsom Colombia så behöver man komplettera hemutredningen med extra uppgifter. Om man vet redan från början när man gör utredningen att det är just till Colombia man vill skicka sina papper så kan man göra den mera utförlig från början. Det är bara att informera er utredare om detta.

    Vi kom ju på Colombia i efterhand så vi måste göra en komplettering nu i efterhand.

    Janson77 - vad var det som strulade för er? Ville inte kommunen göra en komplettering eller vad?

  • Enya70

    Nanashi - Hur långt har ni kommit i processen? Har ni papper i landet eller har ni kanske tom fått barnbesked? Det är så spännande att höra hur det fungerar för andra. Kram

  • Enya70

    Janson77 - var bor du någonstans. Vi bor i Uppsala och där verkar kommunen vara ngt mera förstående

  • Enya70
    Zabka skrev 2011-04-29 16:36:04 följande:
    Enya: Vi har våra papper i landet  
    Hoppas att in får skicka era papper så fort er komplettering är klar!
    Åh vad spännande, när skickade ni papperna? Har ni medgivande för ett barn eller syskon?

    I juni har vi två års kötid hos AC och just nu är det drygt två års kö att få skicka till Colombia. Så just nu verkar det som vi får vänta till efter sommaren att börja med komplettering av utredningen. Segt men tiden går ju ändå fort när det är sommar o sol så vips så är vi där hoppas jag.

    Vi har medgivande för syskon och just nu har de tillräckligt med sökande med syskonmbedgivande i landet. Sedan är det två par före oss på väntelistan och sen då är det vi Solig
Svar på tråden Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?