Inlägg från: Queenie70 |Visa alla inlägg
  • Queenie70

    Vad minns våra barn?

    Mitt barn fyller 3 år i slutet av juli, och han kan nämna saker som hände för typ ett år sedan. Jag själv har minnesbilder från det att jag var under 2 år.

  • Queenie70
    Thursday skrev 2011-04-26 20:41:34 följande:
    Det är säkert rätt olika, Min egen 2-åring minns ju helt klart saker som hände "för ett tag sen" eller "imorse" som han säger. Det är ju svårt att veta hur länge han minns själva händelsen, och hur länge han minns det som vi gett honom bekräftelse på så att säga. Själv har jag flyttat mycket i barndomen, bl.a. vid 2 och 4 års ålder. Jag minns idag ingenting av vår bostad som vi hade innan jag var 2 men kan beskriva nästa lägenhet någorlunda.

    Jag tror absolut att din son minns, men frågan är om han minns på ett sådant sätt att han kan prata med dig om det?
    haha...gud va kul, min har de senaste veckorna börjat säga "i morse" om exakt allting som hänt tidigare...

    Jag tror precis som nån annan skrev att de minns mer än vad man tror, men att de inte hade språket när minnet satte sig och därför inte kan verbalisera det....Själv minns jag hur jag låg i spjälsängen och fick välling i flaska...det minnet aktiveras för mig varje gång jag känner lukten av gummi. På den tiden luktade sugnapparna väldigt mycket gummi nämligen. Jag minns vyn från spjälsängen, ljuset i rummet och ljuden, och så smaken av gummit och vällingens strävhet och ljummenhet...det är bara en ögonblicksbild, men den finns där,,,
Svar på tråden Vad minns våra barn?