• La Lola

    Leverpastej som stått framme!

    Toxoplasma är en parasit.
    Så näe, den kommer inte att hamna i din leverpastej.

    Listeria är knappt troligt heller efter den lilla stunden framme.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    seccasecca skrev 2011-05-03 09:18:34 följande:
    Vill inte göra dig orolig är det bra att äta leverpastej överhuvudtaget när man är gravid??
    Det står klart o tydligt i kostråden att det är ok.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    seccasecca skrev 2011-05-03 09:27:49 följande:
    Jo det vet jag men tänkte mest på själva charkprodukten! Har läst att man ska vara försiktig med paketerade charprodukter som varit öppna ett tag samt när de närmar sig sista förbrukningsdagen.
    Tänker du på leverpastej i lösvikt?
    eller vaccumförpackade produkter?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    stjärna4 skrev 2011-05-03 09:48:31 följande:
    Ja listeria var det ju inte toxoplasmos :))
    Men behöver jag oroa mig för det eller kan jag vara lugn?Så länge inte barnet kan bli skadat bara jag själv är det ju ingen fara!
    Nä, slappna av.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    seccasecca skrev 2011-05-03 12:49:59 följande:
    Lindreas; jag vill bara säga att jag ändå inte äter leverpastej då jag vet att det är en känslig produkt. När jag inte är gravid är jag mycket noga med att inte låta den stå framme i onödan samt inte äta den om den varit öppnad "för länge". Sen var det så att jag skrev det som en fråga och inte ett påstående!!
    En nyfiken fråga; är det en känslig produkt?
    Aldrig hört förut.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    seccasecca skrev 2011-05-03 13:02:47 följande:
    Japp så är det! Kolla till exempel Pastejkökets hemsida! Jag sitter med mobilen och kan inte klistra in adressen här. "Låt inte pastej stå framme under segdragna frukostar då pastejen är känslig", nåt i den stolen står det.
    äh tusen...jag hittar inget sånt på deras hemsida...
    Minns du var det står nånstans?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    La Lola skrev 2011-05-03 13:18:37 följande:
    äh tusen...jag hittar inget sånt på deras hemsida...
    Minns du var det står nånstans?
    Jo nu hittade jag....
    "Varför möglar min pastej så snart efter att jag öppnat den?
    Leverpastej är en känslig produkt och därför är hanteringen av den extra viktig. Man bör till exempel inte låta pastejen stå framme i rumstemperatur under långdragna frukostar. Ett annat tips är att inte använda samma kniv till pastejen som till smöret."

    Jag har aldrig varit med om en pastej som möglat....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Dimitra skrev 2011-05-03 14:22:55 följande:
    Inte jag heller. Tror att den springande punkten är att man kontaminerat pastejen genom att föra över brödsmulor och smör ner i asken. Sånt är jag noga med att undvika, inte att snabbt som attan ställa tillbaka pastejen i kylen.
    Japp, jag tror som dig jag.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Leverpastej som stått framme!