felisa skrev 2011-05-13 09:41:50 följande:
Ok, det bara känns som att värmen från mikron kanske inte är lika effektiv som att värma mat i över 100 grader i en ugn. Men det är väl bara ett hjärnspöke.
La Lola: Du är ju duktig på detta med mat. Jag ska nart på ett bröllop där et ska serveras buffé. Känns lite otäckt, eftersom man inte vet hur länge maten legat ute i rumstemperatur och sådant. Vad ska man undvika att äta vid en buffé?
Vad tycker du föresten om denna artikel:
www.nimade.info/laka/2010/11/Vilken-mat-bor-j...Duktig vet jag inte...jag försöker bara hitta svar i kostråden.
Jag skulle ha ätit av buffématen utan att tveka. Jag tänker mig att man vill servera så fräsch mat som möjligt på en buffé.
Då är det större risk för listeria i mat som åker in o ut i ett kylskåp (julmat tex).
Men buffé vill man som sagt servera så fräscht som möjligt.
Vad kommer buffén att innehålla för slags mat? Det kanske du inte vet förresten?
Jag tycker att du ska undvika att läsa på andra sidor om kostråd.
Följ Livsmedelsverkets.
Där är faktan färsk. Övriga sidor har en tendens att ha gammal fakta eller ibland helt felaktiga.
(så tycker jag om det du länkade till)
www.slv.se/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Gravida/