Inlägg från: fruoch2barn |Visa alla inlägg
  • fruoch2barn

    Magproblem - Kan inte bajsa själv.

    Mina båda söner hade samma som era bebisar. Jag ammade båda och enligt vår doktor så har det inte att göra med vad man ger dem utan att de har lite "outvecklada" muskler i analen. Nu med lillebror så började det när han var ca 2 veckor och höll i sig fram till några veckor sedan. Nu är han 4,5 månad och bajsar själv var annan eller var tredje dag. Det vi gjorde var att enligt doktorns förslag istället för termometer använde lavemangkapslar som vi doppade i vatten så de gled in (och ut direkt då vi aldrig lät dem verka) och ut kom allt bajs. Det är "mildare" mot analen och kan inte skada. Sen så gav vi honom också ca 50 ml kammomillte i flaska varje dag. Efter 2 dagar bajsade han utan hjälp! Fantastiskt! Jag helammar fortfarande och han får te ca varannan dag nu. Hoppas era små blir bättre snart!

  • fruoch2barn
    jaghetersophia skrev 2011-05-17 08:42:09 följande:
    Lactolos får hon redan full dos av och det hjälper inte.

    Eftersom hon bara är 2 månader är katrinplommon inte aktuellt och messmör kommer aldrig bli aktuellt efetrsom hon är mjölkallergiker. :/
    Jag bor uttomlands och här är dessa lavemangskapslar receptfria. Jag änvänder dem precis som man använder termometern dvs att jag stoppar in den och låter den glida ut när "trycket släppt" och bajset kommer. Kamomillte kan man enligt läkare här ge från 0 månader i små mängder. Jag kokar vatten och låter te dra sig en stund och när det svalnat så ger jag det i nappflaska. Med stora killen hade jag även 2-3 kuminfrön i teet, det ska lindra kolik. Stort lycka till!
Svar på tråden Magproblem - Kan inte bajsa själv.