• Probab­ly the best in the
    Äldre 20 May 13:14
    34768 visningar
    184 svar
    184
    34768

    Varför DU inte går ner i vikt!

    Men psyket då? Den biten glömde du visst

  • Probab­ly the best in the
    Äldre 20 May 13:51
    #9
    Skeptisk1 skrev 2011-05-20 13:44:24 följande:
    Om man eftersträvar en viktnedgång måste man först besitta motivationen och viljan till att gå ned. Det är ingenting jag känner att jag i text på ett forum klarar av att förmedla, även om jag önskar att jag kunde. 
    Men det kanske hade varit smart att inleda med det!?!?!? Den psykiska biten och hur stor del den har i en lyckad viktminskning!
    Hur man sen löser den biten kan ju vara högst individuell, precis som resten av viktminskningen. Du rabblar upp något som förusätter att alla männsikor är lika konstruerade och har samma hormonbalanser och samma psyksika och fysiska förutsättningar....och voila så är problemet löst...det är inte så enkelt lixom...varför finns det annars överviktiga människor?
  • Probab­ly the best in the
    Äldre 20 May 22:21
    #51
    Peecock skrev 2011-05-20 16:37:31 följande:
    Jag blev dignostiserad med Hypothyreos ( kronisk inflamation på sköldkörteln, = jättedålig ämnesomsättning) för ett par år sen. Jag upptäckte att något var fel eftersom jag gjorde allt för att gå ner i vikt men det visade sig inte på vågen och efter 3 månader gav jag upp och ringde min läkare. Ett blodprov senare fick jag svaret att jag hade sjukdomen. Fick medicin och blev rätt inställd till slut... men det är inte så att jag har lika lätt som tidigare att gå ner i vikt. Det känns som jag måste göra nästan dubbelt så mkt för att få samma resultat.
    Det känns som jag borde återgå till normal i o m att jag medicinerar. Jag skulle vilja ha kostråd till mig och min nedsatta ämnesomsättning. Men jag hittar det inte någonstans...
    Äntligen börjar jag gå ner i vikt, trots hypotyreos. Är nog ganska välinställd nu.
    De kostråd jag läst är att dra ner på kolhydraterna. Så jag kör LCHF, massor med coccosfett i kaffet och grädde och mozarellaost och annat mumsigt. Mätt blir man, har inte räknat kcal (varför, jag går ju ner) och det verkar nästan som ju mer coccosfett, ju mer går jag ner
Svar på tråden Varför DU inte går ner i vikt!