Forum Vikt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Varför DU inte går ner i vikt!

    Fre 20 maj 2011 13:34 Läst 28415 gånger Totalt 184 svar
    Visar endast inlägg av Linda1976 - Visa alla inlägg
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 13:34 #3

    Oj, hela ts förutsätter att människokroppen är en förbränningsmaskin. 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 13:42 #5
    Skeptisk1 skrev 2011-05-20 13:38:27 följande:
    All energiförbrukning i kroppen består av förbränning av ATP, och fett är en lagringsform för detta bränsle. Eller med andra ord: svar ja, kroppen ÄR en förbränningsmaskin.
    Men knappast lika pålitlig och logisk som en konstruerad förbränningsmaskin. Faktiskt. Hormoner är en STOR del av viktminskning.

    Kcal känns som en jäkligt förlegat sätt att tänka.  Ffa för att de inte är särskilt intresseranta. Det viktiga är varifrån kcal kommer ifrån. Insulin är fettlagrande you know. Och äter man inte sånt som gör att kroppen kickar igång insulinproduktionen så slipper man till stor del fettinlagringen. Enkelt. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:14 #14
    Sarah f skrev 2011-05-20 14:06:01 följande:
    Om hormonerna påverkar din förbränning så måste du först hitta ditt steady state läge och acceptera att det är lägre än för andra. Sen kan du utifrån det minska intaget.
    Det står ingenstans att alla har samma utgångsläge, eller hur.?
    Huh? Äter man inte insulinproducerande mat, stimuleras inte fettlagrandet heller. Enkelt. 

    Väljer man bort den maten går man ner lättare, och slipper vara hungrig. Tyvärr är ju många hjärntvättade av SLV och marknadskrafterna. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:20 #17
    Skeptisk1 skrev 2011-05-20 14:16:19 följande:
    Nåja, bara för att man vill att det ska vara så är det inte så. Så jag får vänligen be om en studie som stödjer det du sägerGlad

    (Utan att döma spår jag att du länkar till en LCHF-sida)  
    Orkar du inte leta själv? Det är kolhydrater som kickar igång insulinproduktionen, trodde det var basic kunskap.

    Jag har inget större behov av att missionera. Vill folk svälta sig på Special K fulla med snabba carbs fine. Jag vet vad jag mår bra av, går ner av, vad som får mig att klara sockersuget och vad som gör mig stabilare i humöret.
    Äter jag kolhydraltsnålt så går jag ner utan att vara hungrig, ska jag svälta mig på kolhydratmat (sisådär 1500 kcal/dag) så blir jag hungrig, gnällig, får huvudvärk och enormt sockersug. 
    Inte särskilt svårt att välja då....

    Vad andra tror är inte särskilt spännande. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:26 #18

    Lajne: Ok - minimeras då, om det ordet passar dig bättre Och äter man för mycket så blir man ju fet oavsett kost. Såklart. Jag tillhör inte dem som tror att man kan äta obehindrat, bara det är av "rätt" mat och ändå gå ner.


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:31 #21
    Skeptisk1 skrev 2011-05-20 14:26:59 följande:
    Du menar att jag ska leta? Bevisbördan ligger hos dig min vän. Det var du som skrev att:
    Linda1976 skrev 2011-05-20 14:14:00 följande:
    Huh? Äter man inte insulinproducerande mat, stimuleras inte fettlagrandet heller. Enkelt. 
    Grattis att du hittat vad som fungerar för dig! Det gör det inte till den enda (och rätta) vägen. Själv behöver jag mina kolhydrater. Men det är fortfarande kcal-underskottet som får dig att gå ner i vikt och ingenting annat. 
    Lägg av med den pinsamma retoriken, "vän"?. Give me a break.

    Bevisbörda? På inget vis. Är du intresserad får du leta själv, google is our friend.

    Självklart är det inte den enda rätta vägen, men för många är det det. Kcal-underskott, håhåja. Det är ett så förlegat begrepp att jag faktiskt inte orkar bemöta det. Men eftersom vi inte har nåt bättre i dagsläget så räknar många fortf med det. För många räcker det att äta "rätt" mat i lagom mängd tills man blir nöjd, inte proppmätt. Lågkolhydratskost i olika former framkallar ofta lagom ätande. Har man svårt att gå ner, så kanske man får börja laborera mer noga. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:32 #24
    Lajne skrev 2011-05-20 14:30:08 följande:
    Nej, inte minimeras. Den blir precis likadan så länge energiintaget förhåller sig på samma sätt i förhållande till utgifterna. Jag utbildar dig gärna mer, en bra översikt över vetenskapen gjordes av Jacob Gudiol här: traningslara.se/finns-det-en-metabol-fordel-d.../
    Om detta tvistar de lärde. Du får gärna tro vad du vill. Jag märker ju själv hur min kropp reagerar på olika slags matintag. Det är det intressanta för mig. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 14:33 #25
    Anghammarad skrev 2011-05-20 14:32:32 följande:
    Ja jag blir alltid förundrad i LCHF trådarna där folk på fullaste allvar tror att äter man bara fett så kan man äta exakt hur mycket man vill. Man kan läsa att;  "Jag brukar dricka en halvliter vispgrädde till maten, det är så gott. Men eftersom jag äter LCHF så spelar det inge roll om jag får i mig 10000 kcal om dagen, jag går ner i vikt ändå"
    Men det måste ju vara efterblivna som tror det? Jag tror det inte. Och förmodligen är det väldigt få som tror att man kan äta obegränsat av "rätt" mat. Tror man det, så har man ju inte alla hemma. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1­976
    Återställ
    Fre 20 maj 2011 16:27 #38
    Skeptisk1 skrev 2011-05-20 14:46:19 följande:
    Så om jag skulle påstå att månen är gjort av ost (något som inte är allmänt vedertagligt) så är det upp till DIG som (möjligen) ifrågasätter det att hitta bevis på att så är fallet. Det känns helt rimligt menar du? 

    Så du menar att du inte ligger på ett underskott för att gå ned i vikt då? Vad skapar då viktnedgången? 

     
    Jag menar att det absolut inte behövs lika stort underskott på lågkolhydratkost som på slv-kost. Jag äter ca 1700-1800 kcal nu (ca - jag räknar inte) och går ner mer, och slipper vara hungrig, till skillnad från när jag svälte på 1300 kcal m aftonbladets viktklubb. 

     
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll