Inlägg från: Lajne |Visa alla inlägg
  • Lajne

    Varför DU inte går ner i vikt!

    Linda1976 skrev 2011-05-20 13:42:26 följande:
    Men knappast lika pålitlig och logisk som en konstruerad förbränningsmaskin. Faktiskt. Hormoner är en STOR del av viktminskning.

    Kcal känns som en jäkligt förlegat sätt att tänka.  Ffa för att de inte är särskilt intresseranta. Det viktiga är varifrån kcal kommer ifrån. Insulin är fettlagrande you know. Och äter man inte sånt som gör att kroppen kickar igång insulinproduktionen så slipper man till stor del fettinlagringen. Enkelt. 
    Bara för att du inte förstår de samverkande mekanismerna (och ta det inte som en förolämpning; det finns det i dagsläget ingen som gör) betyder inte det att kroppen inte fungerar som ett väldigt exakt urverk, vilket den också gör. Förvisso förändrar hormonbalanser förbränning och nutrientpartitionering, men stora delar av det känner vi till hur det fungerar och det gör också det enligt ganska förutsägbara mönster.
    Om vi ska ta det du tog upp som exempel, insulinet, så måste redan en stunds logiskt tänkande få dig att inse att det inte kan fungera så som du skriver. Om fett inte kunde lagras in utan insulin måste det försvinna på något annat sätt, och eftersom fettmolekyler saknar kväve och dessutom inte kan göras om till glukos kan de därmed inte bli något annat än just fettvävnad vilket ger bara två möjligheter; antingen förbrännas som ren värme (du kan ju fråga folk som har testat DNP vad det gör med kroppen...) eller så måste det för evigt cirkulera runt i blodsystemet tills där är så mycket fett att det stoppar upp cirkulationen och personen dör. Inget av dessa är naturligtvis vad som händer; fett kan lagras in alldeles utmärkt helt utan insulin via exempelvis ASP.  Att därmed påstå att man undviker fettinlagring genom att undvika insulinfrisättande livsmedel är fullständigt felaktigt.
    Jordgubbssmak skrev 2011-05-20 13:43:30 följande:
    jag har en fråga. Om vi förutsätter att jag ska ligga på 1600 kcal för att gå ner i vikt så är kanske idealet att jag äter 1600x7 per vecka. Men OM jag äter 5x1000 och  2x3100 på en vecka, går jag upp då? Har jag förstört de 5 dagarnas diet då?
    Nej. Däremot är det bra av andra anledningar att (om man inte blandar in träning i bilden) försöka hålla ett ganska jämnt intag över dagarna.
    Tezzan1981 skrev 2011-05-20 13:43:52 följande:
    tänk nu efter denna tråd kommer övervikten att försvinna i sverige! äntligen har någon löst problemet...ehh
    Nej. Men någon har tagit sig tid att förklara för folk som kämpar med en diet utan att riktigt lyckas varför de eventuellt inte lyckas. Man skulle ju kunna tycka att tacksamhet snarare än sarkasmer borde vara trådskaparens belöning.
    Probably the best in the skrev 2011-05-20 13:51:11 följande:
    Men det kanske hade varit smart att inleda med det!?!?!? Den psykiska biten och hur stor del den har i en lyckad viktminskning!
    Hur man sen löser den biten kan ju vara högst individuell, precis som resten av viktminskningen. Du rabblar upp något som förusätter att alla männsikor är lika konstruerade och har samma hormonbalanser och samma psyksika och fysiska förutsättningar....och voila så är problemet löst...det är inte så enkelt lixom...varför finns det annars överviktiga människor?
    Vissa människor behöver inte mer än förstå hur kroppen fungerar för att kunna gå ner i vikt. För andra behövs det mer. Du kan inte kräva att en enda tråd ska kunna hjälpa samtliga människor med samtliga problem som omger området fetma; för det skulle vi behöva kunna interaktivt dela ut mediciner som inte ens finns än.
    I övrigt stämmer det trådskaparen rabblade upp för just samtliga friska människor. Och det är just så enkelt för folk att manipulera sin vikt som beskrivs. För folk som inte är friska bör man naturligtvis hänvisa till läkare.
  • Lajne
    Linda1976 skrev 2011-05-20 14:26:33 följande:
    Lajne: Ok - minimeras då, om det ordet passar dig bättre Och äter man för mycket så blir man ju fet oavsett kost. Såklart. Jag tillhör inte dem som tror att man kan äta obehindrat, bara det är av "rätt" mat och ändå gå ner.
    Nej, inte minimeras. Den blir precis likadan så länge energiintaget förhåller sig på samma sätt i förhållande till utgifterna. Jag utbildar dig gärna mer, en bra översikt över vetenskapen gjordes av Jacob Gudiol här: traningslara.se/finns-det-en-metabol-fordel-del-i/
  • Lajne
    Lajne skrev 2011-05-20 14:30:08 följande:
    Nej, inte minimeras. Den blir precis likadan så länge energiintaget förhåller sig på samma sätt i förhållande till utgifterna. Jag utbildar dig gärna mer, en bra översikt över vetenskapen gjordes av Jacob Gudiol här: traningslara.se/finns-det-en-metabol-fordel-d.../
    Jag ska väl iofs poängtera att den faktiska viktnedgången i kg kommer bli en aning annorlunda, beroende på hur nutrienterna partitionerar sig osv, när man justerar energiintaget åt att låta en eller annan makronutrient dominera mer, men det är ingenting jag orkar gå in på här, och ingenting som utfaller som någon direkt fördel åt en LCHF-kost och ingenting som står för några stora skillnader.
  • Lajne
    Linda1976 skrev 2011-05-20 14:32:50 följande:
    Om detta tvistar de lärde. Du får gärna tro vad du vill. Jag märker ju själv hur min kropp reagerar på olika slags matintag. Det är det intressanta för mig. 
    Nej. Om detta tvistar de lärde med en bunt fanatiker som saknar vetenskapligt stöd för sina hypoteser annat än vad du just nu framför, "det funkar för mig". Och det är det ingen som säger emot. Det finns ett överväldigande stöd för att fet mat hos vissa människor, och framför allt precis vid omläggningen av kosten, fungerar utmärkt till att dämpa hungern. Hos andra gör det motsatsen. Detsamma med humöret, för övrigt; vissa mår bättre, andra sämre. Och i övrigt kommer LCHF precis som alla andra dieter enbart fungera i den mång den lyckas skapa ett underskott, det har ingenting att göra med insulinproduktionens inverkan på fettinlagring över huvud taget. Det saknas helt enkelt vetenskapligt material till stöd för det.
Svar på tråden Varför DU inte går ner i vikt!