Svar på tråden Varför DU inte går ner i vikt!
 • Likask­eptisk­somför­r
  Fre 18 nov 2011 09:21
  28786 visningar
  184 svar
  Inlägg från Likaskeptisksomförr Visa alla inlägg

  Varför DU inte går ner i vikt!

  Jordgubbssmak skrev 2011-11-16 11:23:42 följande:
  Ja, jag äter Max Medica Kvinna, vitaminer och mineraler...det är det enda.
  jag har nu räknat om de senaste tre dagarna i den länk du bifogade. Men lite komplicerat blev det då jag mätt vissa saker i cl, dl eller mått och nu fick försöka göra om det till gr.
  Det blev ganska enkelt ändå då två dagar såg exakt likadana ut då jag åt rester ena på förra middagen :)
  Men...om jag ska putta in det här i din tråd så kommer jag ju fylla en hel sida....

  Vad jag själv ser så är det alldeles för mycket fett och alldeles för lite fiber och grönsaker. Jag ligger dock som jag sagt mellan 1100-1300 kcal. Sen är ju lite vitsen med mitt bantningssätt att jag ska kunna laga EN middag som ALLA 5 äter, så det blir ju inte så nyttiga och kalorisnåla som det borde ha varit för en som försöker gå ner i vikt.
  Två i min familj kämpar för att gå upp lite i vikt och de andra två är normalviktiga så det är ju liksom bara jag som behöver kämpa....
  Hur ofta äter du fisk?

  Nej, jag tror inte att du behöver lägga ut de förgående dagarna om du är säker på att det stämmer. 

  Hur mycket fett får du i dig (gram/kroppskg)? Kan du inte ge ett exempel på vad ni äter för middag och vad du väljer och väljer bort osv?

  Jag förstår att det blir kämpigt när ni vill åt olika håll (viktuppgång/nedgång) i familjen. 
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 13:20
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-18 10:51:49 följande:
  Ja, jag är helt säker på att det stämmer kcal mässigt.  Jag äter fisk 1-2 ggr i veckan då är det oftast lax eller torsk (inte panerad) utan ungsbakad eller rökt.
  hmm...hur mycket fett det vet jag inte ens hur jag ska räkna ut...
  De dagarna jag skrev upp så fanns det med smör att steka i, matlagninsgrädde, creme fraiche ca en halv dl och 40 gr ost Jag kan äta bearniesås, rödvinssås och gorgonzola eller soltorkade tomat med på helgerna. 

  jag väljer bort all sötad läsk, saft, sprit, juice, kakor, godis, vitt bröd. Frukost och lunch,
  Till middag väljer jag inte bort någonting utan äter det vi har lust att äta men inte lika mycket som förrut.
  Denna veckan har vi ätit:
  Kycklingrullar (tortilliasbröd med kycklingfile, lök, ost o en cremefraiche röra)
  Torsk i ugn med kokt potatis
  Kyckling spett med pastasallad
  Lövbiff med potatishalvor i ugn och pulver bearniesås
  Korv med bruna bönor.

  Jag kan själv inse att för att det ska vara optimalt så kanske jag ska välja bort potatis, pasta givetvis feta såser osv ...men det är ju ett val jag gjort att slippa hålla på så ALLA målitder och ja, då går det inte lika fort att gå ner, men jag tycker skillnaden i kalori intaget är så grymt stort mot innan så jag fattar ändå inte att jag inte bara rasar!! För om jag nu ska ta bort allt det där med då är jag ju nere på 800 i kcal intag och det är väl inte meningen?
  Hur gör du när du skriver ner? Skriver du allting precis efter att du ätit eller innan?

  Ang. fiskdelen. Möjligtvis kan det tänkas att ett supplement utav omega3 kan vara vettigt.

  På samma sätt som du räknar ut kcalmängden. Sikta på ungefär 1 gram fett/kg kroppsvikt.  

   
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 16:07
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-11-19 13:20:11 följande:
  Hur gör du när du skriver ner? Skriver du allting precis efter att du ätit eller innan?

  Ang. fiskdelen. Möjligtvis kan det tänkas att ett supplement utav omega3 kan vara vettigt.

  På samma sätt som du räknar ut kcalmängden. Sikta på ungefär 1 gram fett/kg kroppsvikt.  

   
  En till fråga: Har du eller har du haft någon fuskdag/måltid?
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 16:13

  Jag ser gärna att du imorgon skriver upp exakt vad du ätit, ex:

  Frukost kl 7:00:
  -en kaffe med 0,5 dl mjölk (röd);  20 kcal 

  Frukost nr 2 kl 9:00:
  -en dietdrink; 100 kcal

  Lunch kl 13:00:
  -100 gram broccoli: 35 kcal
  - x gram kyckling ...

  osv.

  Om det känns okej? 

 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 23:04
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-19 22:16:48 följande:
  haha bara det inte är i dag , för japp IDAG har jag haft en fuskmåltid!!
  Frågan är vad du menar med fusk måltid? Mer än 1546 kcal? eller med innehåll som inte är bästa bantar middagen?

  Jag brukar skriva upp efteråt vad jag ätit men med 25 års banting i bakfickan så har jag ganska stor känsla medan jag äter för var gränserna går för olika vikter.
  Hur ofta har du fuskmål/dagar? En fuskmåltid är en middag som innefattar lite extra än vad du normalt äter. Exempelvis äter du i stort sätt samma som du normalt gör men lägger till en efterrätt. Eller så äter du en halv pizza till middag. Det finns de som har en dag i veckan då de äter allt de är sugna på, jag tror dock att det "skadar" mer än frigör än ifrån dieten. 
   

  Här kan du ha en felkälla. Nu menar jag inte att du fuskar, men många missar/glömmer saker de ätit under dagen när de inte håller stenkoll. Hur mäter du upp maten? Innan tillagning?  
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 23:23
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-19 23:15:43 följande:
  En halv pizza  går att äta inom kaloriegränsen, men räknar du sånt så säkert en gång i veckan, Medvetet "fusk" 3 ggr under de här 14 veckorna. Jag missar inget eftersom jag bara äter en gång om dagen men däremot är jag medveten om när jag inte gör mitt bästa. När jag "fuskar" är det fortfarande bara på ett mål, jag frångår aldrig att bara dricka drinkarna frukost och lunch och äter i så fall fel eller mer på middagen.

  Jag mäter upp maten när den är klar (kött,fisk o potatis) men har ju koll på vad jag använt för mängd ingredienser i tex såser osv.
  Okej, en gång i veckan behöver inte vara något problem om man känner att man behöver det. Dock inte sagt att det är nödvändigt heller förstås. 

  Hm, det kan inge en del felkällor. Givetvis förstår jag att det blir jobbigt om du lagar till en hel familj varje gång och att det därför blivit jobbigt att väga dina ingredienser för sig. Men här kan vi ha hittat en anledning till extra kcal.  
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 23:30
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-19 23:20:06 följande:
  Fast om igen...så¨undrar jag? Det är alltså fullt möjligt att jag tidigare kunde äta 3000-4000 kcl per dag och nu om jag en dag var fjortonde dag var tredje vecka går över min kalorigräns på 1540 kcal så går jag inte ner alls utan tvärtom upp?
  jag fattar det inte ritkgit, jag tycker att om jag så åt mer varanna dag så borde det fortfarande vara så otroligt mycket bättre än innan och en sådan total minskning av intag att jag ändå borde gå ner.

  För konsekvensen för mig blir helt obegriplig: jag ligger still i vikt om jag äter 4000 kcal om dan och jag går upp om jag ligger på 1200 6 dagar i veckan och 2100 en gång i vecka,,? Varför ? :(
  Du ligger stilla på ca 120 kg vid ett intag på 4000 kcal/dag svar ja. Väger du mindre kommer din balans (energi in=energi ut) vara lägre. Din kropp förbränner mindre energi när den är lättare helt enkelt (mindre att bära runt på).

  Sedan vet du inte huruvida det är vätska eller annat du ökar i. Glykogenlagerna kan lagra upp till ca 1,2 kg vatten för att ta ett exempel. Ligger du lågt på kolhydrater i flera dagar och sedan äter mer sådant kommer vatten att inlagras tillsammans med glykogen. Dessutom får du tänka på att om du äter mer än du gjort under tidigare dagar kommer det finnas mer i tarmarna, vilket ger ökad vikt på vågen. Men detta betyder inte att du har mer fettmassa. 

  Antagligen är det inte ologiskt. Det troligaste är tyvärr att du får i dig mer än du tror. Det är nästan alltid så, vilket jag förstår är frustrerande att höra.  
 • Likask­eptisk­somför­r
  Lör 19 nov 2011 23:50
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-19 23:37:35 följande:
  Jag har faktiskt funderat på att iaf en vecka eller så göra tvärtom vad jag gör nu. Äta min "målitd" på lunchen istället och dryckerna frukost och middag. På så vis är det bara min mat som jag gör till lunch och har totalt kontroll. Tyvärr blir det jag väldigt mycket mer skittrist....

  Men du svarar alltså ja på den frågan? Om jag låg stilla på 120 kg med 4000 i kaloriintag så är det helt rimligt att jag går upp från 107 kg med ett kalorieintag på 1700? 2000?
  Jag fattar inte det.
  Gör det och jag hade försökt äta något annat istället för barer. Men det är givetvis upp till dig. 

  Nej, det gör det inte om man sätter siffrorna mot varandra sådär. Men som jag skrev ovan, antagligen får du i dig mer energi än vad du tror. 

  Om det sedan visar sig vara så att du räknat rätt, borde en visit till läkaren för att kolla upp bland annat hormonnivåer vara på sin plats.  
 • Likask­eptisk­somför­r
  Sön 20 nov 2011 00:02
  Likaskeptisksomförr skrev 2011-11-19 23:50:37 följande:
  Gör det och jag hade försökt äta något annat istället för barer. Men det är givetvis upp till dig. 
  Ursäkt, ser att jag svarat lite slarvigt här. 

  Jag hade försökt att äta något annat än barer och drycker eg. Jag utvecklar mer imorgon. 
 • Likask­eptisk­somför­r
  Sön 20 nov 2011 11:27
  Jordgubbssmak skrev 2011-11-19 23:37:35 följande:
  Jag har faktiskt funderat på att iaf en vecka eller så göra tvärtom vad jag gör nu. Äta min "målitd" på lunchen istället och dryckerna frukost och middag. På så vis är det bara min mat som jag gör till lunch och har totalt kontroll. Tyvärr blir det jag väldigt mycket mer skittrist....
  Äh, men vet du vad!? Gör så att du testar att byta precis som du säger, men med skillnaden att du mäter/väger allting innan och därefter räknar ut kcalsumman. Bara för att se skillnaden. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...