• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    vetvadjagvill skrev 2011-05-29 16:33:59 följande:

    hur vet vi att hon vill det?


    Har hon sagt det till ts att hon de skiljer sig så ska hon ha sin enskilda egendom och halva av allt hans sparande och kapital?


    man får faktikst välja att avstå saker när man skiljer sig..ingen kontrollerar att man delat upp allt 50/50 utan man har rätt att avstå.


    vad är det som säger att hon kommer kräva hälften av ts sparande och kapita?


     


    Självklart säger hon det om hon vägrar dela eller ens vägrar ha delad ekonomi med eget ekonomiskt ansvar under äktenskapet.

    Vad säger dig att hon skulle dela när hon vägrar att själv dela med sig?

    Ts gör bäst i att skicka iväg pengar till sina föräldrar varje månad och endast behålla en mindre del, så att han klarar den basala försörjningen. Det föräldrarna får kan de spara och sen ge honom som enskild gåva!
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-29 16:30:49 följande:
    Och det gjordes 1947 (kanske för att familjeförsörjaren,  likt TS,  inte ville att det han  förtjänade  skulle komma hustrun tillgodo  vid hans död,   troligen för att familjeförsörjaren kunde minska sina skatter genom att dela upp besparingarna).
    Varför hänger du upp dig på 1940-talet hela tiden? Varken TS eller hans fru är födda då. Det är väl betydligt mer intressant vad som gäller idag, eftersom vi inte lever på fyrtiotalet längre utan 2011?!
  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-05-29 16:42:56 följande:
    Så länge man är gifta är man försörjningsskyldig gentemot sin make,maka. Alltså lagen räknar med gemensam ekonomi. Och hon får pengar från FK och han via sin lön alltså bidrar de båda två till det gemensamma hemmet.
    Verkar svårt för vissa att fatta detta?! Flört
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 12:32:21 följande:
    Jag ska inte vara föräldraledig, tappar för mycket på mitt jobb då. Min tanke är att om vi har helt gemensam ekonomi så kan hennes pengar få växa och vi kan leva på min lön om hon börjar plugga. Tror inte att hon kommer plugga till något som är välbetalt dessutom har hon inte jättebra betyg.
    Att Ts`s sambo är hemma och tar ts föräldra ledighet för annars "tappar han för mycket" på jobbet är det som säger att han ska försörja henne under denna tid. För hade hon inte gjort det hade han inte kunnat jobba som han gör nu. Dvs Han vinner på det och hon förlorar. 
  • Anonym
    Laura03 skrev 2011-05-29 16:52:49 följande:
    Tror att många i fena tråden är sambo och har faktiskt noll koll om äktenskapet.
    Samma tanke slog mig också...
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 18:32:33 följande:
    hur du än vänder och vrider på det så har du den ekonomiska fördelen här. Hon bridrar med sina 8000 och gör allt annat i hemmet med medan du jobbar. Du borde uppskatta det istället för att gnälla om hennes enskilda egendom.

    Du sparar ju till din pension osv osv medan hon inte gör det för att hon itne har samma förutsättningar som du just nu.

    Sen är du beredd på att skilja dig om hon inte delar med sig av sin miljon?

    Vilken egoist. Det låter som att du redan har lämnat äktenskapet.

    Är det så att du är olycklig och bara söker en anledning till att snacka skit om henne? Du sa innan att ditt sparkonto inte är lika stort som hennes. (Hon har ju inte sparat det själv). Är det så att du vill åt hennes pengar och sen skilja dig eller?

    Din fru är i underläge människa. Varför är du så egoistisk? Läs igenom många av dem här vettiga inläggen angående att hon kommer skaffa jobb, plugga, arbetslösheten är tillfällig, hon bidrar ju med 8000 samt att hon sköter barnet och hemmet som är minst lika mycket värt som ditt jobb, du kan spara till pension medan hon förlorar år på det. Hur du än vänder och vrider på det spå är det DU som har det bättre.

    Och skulle ni separera och hon fortfarande är arbetslös...då är det väll inte mer än rätt att hon ska kunna ha sina pengar so m HENNES flräldrar har sparat till henne som en trygghet?
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 21:17:39 följande:
    Eftersom din fru också är hemma med barnet/barnen en längre tid får hon ju också mindre i pension senare i livet medan du får bättre löneökning och längre arbetsliv = mer pension. Om ni senare i livet skiljer er, är det hon som förlorar på att vara gift med dig. Du har fortfarande din fina pension och hon har mindre. Det är bevisat numera.
    Jag tycker nog att hon kan behålla dessa pengar. Hon verkar ju inte helt girig med tanke på att hon investerat i ert boende och säkerligen skulle använda pengar till sina studier så småningom. Du har ju en bra lön och kan säkert lägga undan på ett eget sparkonto också...speciellt när hon börjar jobba och det blir mer "rättvist" då. 
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-29 16:54:11 följande:
    Att Ts`s sambo är hemma och tar ts föräldra ledighet för annars "tappar han för mycket" på jobbet är det som säger att han ska försörja henne under denna tid. För hade hon inte gjort det hade han inte kunnat jobba som han gör nu. Dvs Han vinner på det och hon förlorar. 
    Han har inga problem med att försörja henne under föräldraledigheten! Han vill slippa försörja henne efter, då hon tänkt vara arbetssökande.
  • Anonym
    KjellLokes mamma skrev 2011-05-29 17:28:16 följande:
    Fast TS behåller ju sin position på arbetsmarknaden (dvs sin inkomst) på grund av att frun ställer upp och tar hand om hans barn, ska hon inte få något för att hon hjälper honom med hans ekonomiska inkomst för resten av livet?
    Ts fru blev arbetslös innan föräldraledigheten. Ts fru "funderar" på att plugga för hon har ingen utbildning men hon vet inte vad hon ska plugga. Tror du Fk godkänner att han vabbar om hon ändå ska vara hemma arbetslös? Vi vet inte ens om hon tänkt ha barnomsorg och söka jobb på riktigt. Man är skyldig att, om man kan, bidra till försörjningen inom äktenskapet!
  • Anonym

    De där pengarna har hon fått som gåva av sina föräldrar reserverat enbart för henne. Ska inte du ha något med att göra. Du skriver om ni separerar är det det du tänkt. Låter bara som om du igentlingen vill åt hennnes pengar.

Svar på tråden Ska jag försörja henne???