• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    TS, du har rätt i en sak.

    Klart att ni ska dela allt, ni är ju man och hustru. Lite svår fråga dock, för det är ju pengar som hennes föräldrar sparat åt "henne"...

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-28 14:23:36 följande:
    Om man utgår ifrån att äktenskapet skall upplösas, så är man ändå ganska fel ute. Detta har inte med personlig moral och snikenhet utan om juridik och sunt förnuft. OM du ger din dotter en miljon och det visar sig efter ett par år att mannen hon var gift med var ett svin, skulle du utan tvekan vilja att denne man då helt plötsligt skulle ha hälften av dessa surt förvärvade pengar som du och din man sparat ihop till dottern?! Skulle inte tro det va...
    Om ts delar med sig och har gemensam ekonomi och frun visar sig vara ett svin efter 10 år så har han förlorat massor ekonomiskt. Skulle inte tro det är i ts intresse...

    Ts har samma rädsla som frun. Varför är hans rädsla fel?
  • Anonym
    Anonym (utpressning) skrev 2011-05-28 15:47:24 följande:
    Eftersom du är rädd för att bli i underläge ekonomiskt ( vilket vanligen är en kvinnas lott här i livet) så varför inte spara en slant åt dig själv som du kan ha som säkerhet vid eventuell skilsmässa.
    Du tjänar ju mer pengar och du behöver ju inte dela din lön med din fru utan bara se till att ni alla har det som är nödvändigt för familjen.
    Om hon vill ha dyra kläder, ny bil eller är slösaktig så kan hon ju ta av sin miljon till det. Det är ju helt logiskt.

    Fy farao hur folk påverkas av pengar egentligen. Det stör dig verkligen att hon verkar ha ett bättre läge än dig.
    Om hon verkligen har det sen, det får tiden utvisa, vad som helst kan hända som lär er lite mer om pengars egentliga betydelse.

     
    Allt ts sparar blir till hälften fruns om han sparar under äktenskapet... Smart av frun va?
  • Anonym

    Pengarna som min fru fått har jag vetat om långt innan vi gifte oss. De har alltid varit hennes men först när hon fyllde 25 fick hon rätt att röra dem.

  • Anonym

    Men om hon nu blir arbetslös har 1 miljon att lägga på utbildning så kan hon ju plugga utan att ta lån i 5 år och ni kan ha det väldigt bra ställt om hon lägger pengarna rätt tjärnar ni båda på

  • Anonym

    Men snälla: varför är frun "snäll" som delar sina 8000 med familjen när det inte räknas att TS delar hela sin lön? Varför är TS ett svin som vill kunna spara till sig själv OM nåt skulle hända, men ni reagear inte ich säger att frun är snål som inte vull dela med sig? Dubbelmoral!

  • Anonym

    Jag tycker inte din fru ska behöva skriva över en halv miljon på dig, det var inte det hennes föräldrar avsåg med summan.

    Däremot borde hon självmant ta lite av pengarna för att bidra till sin egen försörjning under tiden hon är arbetslös. Det är inte rätt att man ska behöva betala någon annans uppehälle ifall denne har en miljon på banken. Det är väl ett alldeles utmärkt tillfälle att använda lite av pengarna? Jag hade i alla fall gjort det för att slippa känna mig som en black om foten för min partner (Hade känt som jag utnyttjat min partner även om denne hade erbjudit sig för att betala för mitt uppehälle). 

    Min bror försörjde sin flickvän genom hela hennes 5-åriga utbildning, nu har hon en fin utbildning och inte ett öre i skulder. De hade kommit överrens om att när hon var klar så var det hans tur att utbilda sig och tanken var att hon skulle betala för hans uppehälle (så att han också skulle slippa ta studielån).

    Men nej, det gick inte för sig när tjejen var klar med sina studier. Hon hade inget till övers för bidrags-människor och sådana som parasiterar på andra människor, hon tänkte inte använda sina pengar till att försörja honom, det var ju trots allt HENNES lön - han fick gott ta studielån som alla andra eller jobba extra. Han känner sig lurad som försörjt henne i fem år, det är ju pengar han aldrig kommer få tillbaka medan hon kan gotta sig åt att ha hög lön samt slipper ha de 250 000 i skulder som hon hade haft ifall hon gått på CSN-pengar.

     Min bror är lite mesig av sig, han kan inte med att påpeka att han levt snålt i 5 år för att kunna försörja dem båda och nu när hon har hög lön så sviker hon överrenskommelsen och spenderar alla pengar på sig själv - medan han förväntas leva på lånade pengar. Förstår inte hur han kan godta hennes beteende, men han har som sagt alltid varit mesig av sig och går i hennes ledband sedan dag 1 (det är ingen större fel på tjejen ifråga, förstår inte varför hon resonerar på det här viset helt plötsligt, hon kanske bara är berusad av att äntligen ha gott om pengar och vill därför inte dela med sig).

    Så förstår att du inte vill försörja din fru och sedan stå där med lång näsa vid en skilsmässa när hon tar sin miljon och drar.

  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-28 20:06:17 följande:
    Framgår det att kvinnan fått pengarna EFTER  att paret gifte sig och fick barn   (vad nu det har för betydelse)?
    Frun fick pengarna innan men fick inte veta att det fanns ett gåvobrev förrän ts och mamman skulle skriva gåvobrev till sitt barn. De var gifta och hade barn. Pengarna visste de om tidigare.
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 11:17:54 följande:
    Min fru och jag har ett barn ihop, hon är hemma och är mammaledig när manmma ledigheten är slut så kommer hon att vara arbetslös. Hon har dessutom ingen utbildning. Jag har alltid tjänat mer än henne, vi har haft delade ekonomi tidigare men sedan vi gifte oss och fick barn i sommras så har vi gemensam ekonomi.

    Hon har fått en stor summa pengar av sina föräldrar som de har sparat ihop till henne under hela hennes liv. Pengarna är tänkta att gå till studier och/eller bostad. Pengarna står idag som enskildendom, så jag har inte rätt till de om vi skiljer oss. Men nu när jag är och kommer vara den som drar in de stora pengarna i familjen , så känner jag att OM det skulle ta slut så har jag försörjt henne och hon har fortfarande en stor summa pengar som jag inte kommer att få tillgång till. 

    Så jag har bett henne att  "upplösa" den enskilda egendommen så vi har helt gemensam ekonomi. Det andra alternativet är att vi skriver ett äktenskapsförord och delar allt så att vi har helt delad ekonomi. Då får hon klara sig på det hon tjänar/får in alternativt ta av de sparade pengarna. Vilket betyder att vi kommer vara på helt olika ekonomiska plan.

    Missförstå mig inte nu jag delar gärna med mig av de jag tjänar så att vi kan ha en bra framtid tillsammans men de känns fel att vi inte delar allt. Är jag het fel ute? Hur ska jag göra? 
    Jag förstår din tanke men har du tänkt på en sak.

    Om ni delar hennes pengar, använder dem och sedan vill du skiljas.
    Du klarar dig bra med din goda ekenomi men frun får dåligt efterson hon sitter i den sits hon sitter i.
    Dom som blir straffade om din fru får dålig ekenomi och är skild från dig är era barn.
    Om jag vore dig skulle jag vara mer givmild och omtänksam mot frun/Barn vid ev skilssmässa.
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-28 17:05:26 följande:
    Om ts delar med sig och har gemensam ekonomi och frun visar sig vara ett svin efter 10 år så har han förlorat massor ekonomiskt. Skulle inte tro det är i ts intresse...

    Ts har samma rädsla som frun. Varför är hans rädsla fel?
    Troligtvis för att det handlar om helt andra summor...
Svar på tråden Ska jag försörja henne???