Forum Motor - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Batteridriven gräsklippare, bra eller dåligt?

  Tor 9 jun 2011 21:04 Läst 3240 gånger Totalt 6 svar
  snövit­ochros­enröd
  Visa endast
  Tor 9 jun 2011 21:04

  Funderar på att köpa gräsklippare, vad är bäst, batteridriven gräsklippare eller motordriven?. Gräsmattan är ca 500 kvm.

 • snövit­ochros­enröd
  Visa endast
  Tor 9 jun 2011 21:16 #1

  Ingen med erfarenhet av dessa gräsklippare?

 • Tor 9 jun 2011 22:19 #2

  Om du ska ha en batteriklippare så köp en me li-lon batteri jävligt dyrt men mycke bättre. Annars e 230V klippare himskansk billiga men hemst jobbigt me skarv sladdar å en 230V funkar alltid å är mycke starkare å lättare.

 • Fre 10 jun 2011 09:26 #3

  Jag har en ganska liten tomt (bor i kedjehus) och fick en elklippare (230V, sladd) av en kompis när jag flyttade dit. Redan samma sensommar åkte den ut på Blocket och ersattes av en klassisk motorgräsklippare med en Briggs & Stratton.


  Jag tror fabrikatet var "Viking" eller nåt liknande, bladet lät jag vässa men det är för litet och motorn orkar inte alltid. Dessutom blev jag GALEN på sladden. Maskinen i sig är dessutom för lätt, det blir aldrig nån jämn fin klippning, den liksom bara vimsar över ytan.


  Nä, aldrig mer elklippare.

  Puppa.

 • Miffom­orsan
  Visa endast
  Fre 10 jun 2011 10:00 #4

  Vi har haft en Bosch Rotak 43 m lithiumbatteri i 3 år och jag är supernöjd med den!
  Den är lätt att både bära o hantera (har väldigt kuperad trädgård). Vår tomt ät på ca 1200 kvm så de 2 medföljande batterierna räcker inte helt till den ytan - men de laddas snabbt o den ena sitter ju på laddning medan man kör slut på den andra.
  Bensindrivna klippare är för tunga att kånka på hos oss - så jag skulle inte kunna tänka mig nåt annat alternativ än den vi har!

 • Fre 10 jun 2011 10:03 #5

  Min pappa köpte eldriven gräsklippare så fort de kom, så jag är van vid elgräsklippare, har inte haft några problem med sladden, den har jag full koll på.
  På landet har vi också en eldriven gräsklippare, en bensindriven hade inte gått eftersom det är väldigt kuperat och jag hade inte orkat klippa gräset då.

  Så jag föredrar elektrisk framför bensin, batteridriven har ingen erfarenhet av.

 • Lör 29 maj 23:33 #6

  Det finns väl både för- och nackdelar med elklippare resp robotklippare. Fördelen med elklippare före robotklippare att elklipparen ger personen som klipper motion, och det vet vi alla att vi måste röra oss mer. Gym i all ära men är det inte skönare att vara ute i den friska luften?  Skrattande

  Nackdelen med både elklippare och robotklippare är att de inte är så motorstarka. I synnerhet robotklippare fixar inte lite högre gräs.

  Personligen skulle jag rekomendera en bra motorklippare. Kanske "världens bästa" motor-gräsklippare Klippo Excellent H (med Hondamotor).

  Mer info: http://www.oland4ever.com/klippo-excellent-h

  Lycka till!  Flört


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll