• Chief Wiggum

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hoppas att det går bra nellang.va försiktig inatt,jag föll ihop på toagolvet min första natt efter operationen,så ha mannen nära till hands.

  • Chief Wiggum

    Jag hade stor risk för överstimulering o hade massa vätska i buken av det.dessutom plockade de ut väldigt många ägg (vågar knappt skriva att det var 25 st),dock inte alla tillräckligt mogna.men det räcker med ett eller hur kattflickan :).mådde bra samma kväll men sängliggandes i två dagar sen

  • Chief Wiggum

    Tror inte att du får köra efter äggplock, rätt så säker på det eftersom du får morfin. Eftersom det är en operation så kan man må dåligt efteråt, som med alla operationer.

    Överstimulerad drabbar oftast personer som är lättstimulerade, dvs att man inte har så svårt att få fram ägg. Jag är lättstimulerad, behövde inte ens använda en hel sprutmojäng och fick sluta spruta in de sista dagarna eftersom jag var på väg att bli överstimulerad. Risken med detta är att det kan hända att man inte får sätta in färska eftersom hormonerna som medföljer om den fastnar gör att man blir ännu sjukare. Är man lättstimulerad så är det svårare att anpassa medicinen. Jag fick åka fram och tillbaka till sjukhus för att ta blodprover varje dag sista tiden.

       Vi fick ut 25 ägg (några omogna), varav 12 befruktades, 9 som delade sig bra och gick till analys, 4 som inte har genförändringen, en som sattes tillbaka och 2 klarade nedfrysning. Får man ut 10 av superbra kvalitet + befruktning så kanske 8-9 kan gå till test, hälften där utan genfel (om 50% ärftlighet) och sen om man har tur någon/några till frys så egentligen samma chanser där.
    Överstimulering kan också leda till flera veckor på sjukhus, men det ska man inte tänka på. Händer inte många, men säger läkarna att man måste ta det lugnt, då ska man lyssna på dem. Jag var i fas ett bara, min mage svällde som tusan och naveln började bukta ut som på gravida. Fick inte på mig mina normala kläder och misstänker att jag kanske hade 1-2 liter vätska i buken, syntes tydligt på ultraljudet med. Det gick ner några dagar senare och tyvärr fastnade inte blastocysten.  

    Men nu ska jag snart få testa den som sattes in i torsdag, så hoppas på en bra födelsedagspresent inom några dagar.   

    Vet inte om detta var svar på din fråga eller om det bara var babbel från min sida ;) 

  • Chief Wiggum

    Har testdag på lördag.känns för bra för att vara sant då lördag är både min födelsedag o vår förlovningsdag,så jag är skeptisk till positivt test :/ Grattis tjejen35,hoppas allt går som smort.

  • Chief Wiggum

    Nellang: jag fick reda på det när jag ringde dem. Hade en återinsättningsfråga till dem och passade på att fråga om utfallet då också. Då fick jag infon om hur många som befruktats, minns inte om jag fick hur många som gått vidare till testerna.

  • Chief Wiggum

    Woohoo,jag är gravid.fick ett svagt streck på testet,men idag är det bara 9-10 dagar efter FET så svagt är helt ok :) :) :)

  • Chief Wiggum

    Stort tack för alla grattis, både födelsedags- och graviditetsgrattis. Ja, det är den bästa present jag någonsin fått =), nu får vi hoppas på att den vill stanna kvar där inne. Enligt KI:s hemsida så är risken för missfall 20 % vid ivf och det känns ju högt, men får tänka att den ska klara sig.

    Jo, en blastocyst som klarar både frysning och tining är ju starkt. Enligt barnmorskan jag frågade så är det hela 40% chans att de fäster och det låter ju alldeles för högt, men efter lite googlande så verkar det stämma =).

    Skönt med remissen Simple, försök nu att ta det lugnt fram tills ni blir kallade även om det är svårt. Minns att jag själv blev alldeles för uppslukad av allt som hände med pgd och då gick tiden så långsamt.

    Millan, ta o köp lite kläder, det kommer gå så bra så =). LS, skönt att höra att ni ska försöka igen. Jag hållar mina tummar. Snuffan, hoppas det går bra på måndag och att du inte blir överstimulerad. Nellang, knip nu som tusan =)

  • Chief Wiggum

    Vi lyckades inte på ET, men på FET =). Kan hända att man får göra en stimulerad menscykel om man har svårt med ägglossning. Då får man äta hormoner för att få igång den. Vi hade en ostimulerad, vilket jag är glad över eftersom kroppen fortfarande inte är balans sen äggplocket i juni så mer hormoner ville jag inte ta.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång