• Kattflickan

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej,

    Tänkte bara skriva att vi fick remissen! Läkaren ifrågasatte aldrig om de skulle skriva en remiss. Han frågade om vi kände till proceduren och tog upp uppgifter av oss. Så fick vi ta blodprover. Men de skulle skicka remissen innan proverna var klara. Sambons spermieprov såg bra ut och min ägglossning är tydligen på gång! Som jag har oroat mig över det här besöket! Känns så bra att få göra PGD. Jag vet att det inte är nån garanti att få ett friskt barn, men nu känns det som om vi har en chans iallafall.

    Millan 

  • Kattflickan

    Ja, jag hoppas vi får komma dit snart! De skulle skicka remissen inom några dagar sa läkaren. 

    Jag har också slutat blöda nu. Nu ska jag försöka komma i fysisk form. Har haft svårt att träna när jag blödit så mycket men nu ska jag återgå till träning 3 ggr per vecka!

    Millan 

  • Kattflickan

    Va? Wiggum, jag har aldrig hört talas om ett poängsystem? Jag trodde i min enfald att man fick 3 försök (alltså 3 äggplock) oavsett? Men om man får ut många bra ägg första gången, så får man alltså kanske inte göra nåt fler försök? 

    Hoppas nån av er andra i tråden har koll på detta poängsystem och kan svara.

    Har ni fått bekräftelse på er remiss än Wiggum? Har ni nån aning om när ni får komma? Ska man få bekräftelse från både Solna och Huddinge?

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej,

    Jag hittar inget om något poängsystem på vårt landstings hemsida, Uppsala läns landsting, Reproduktionscentrum:  www.akademiska.se/templates/page____25573.aspx 

    Men det skiljer sig från landsting till landsting hur många försök man får, men vad gäller då när man fått remiss till Stockholms landsting? 

    Wiggum: Skönt att er remiss är på gång! 

    Kommer sedan Karolinska att behöva godkänna remissen? Eller är man "inne" i systemet om man fått en remiss från sitt landsting? 

    Millan
     

  • Kattflickan

    Å nej LS1976! Jättetråkigt! Hade ni ett ägg kvar i frysen? Jag hoppas ändå att det är en graviditet, många blöder ju i början av graviditeten. 

    Tack för din förklaring om att det är hemlänets regler som gäller samt att det troligen inte görs någon fler prövning efter att ens landsting beviljat remissen.

    Kramar!

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej,

    LS1976: Hoppas verkligen du har fler försök kvar. Får man lika många försök som i sitt hemlän? Har ni någon plan för vad ni gör ni inte har fler försök? Åker ni utomlands för PGD?

    Jag har en bra nyhet och det är att Karolinska har mottagit vår remiss och att den ska granskas av en läkare om den är komplett inom nån vecka.

    Den dåliga nyheten är att mitt TSH (sköldkörtelhormonet) var lite förhöjt, ca 4. Det ska helst vara under 2,5 om man ska bli gravid. Det positiva är att det inte är så högt och borde gå att få ner med medicin, så jag försöker att inte misströsta. Jag har ju lyckats bli gravid 3 ggr och bara ett missfall så det har kanske inte påverkat mig så mycket.

    Hur går det för dig RingRing? 

    Millan 

  • Kattflickan

    LS låter ju superbra att du har ett försök kvar!  Jag hoppas verkligen att det går bra då! Hur snabbt kan ni komma igång igen? 

    Jag måste ta reda på hur många IVF försök man får i vårt landsting. 

    På jobbet diskuterade de vid mitt fikabord de här tv-serierna på 1an och 3an om problem med att få barn. En person sa att hon inte kunde förstå att man går så långt som att göra IVF. Då kunde jag bara inte sitta tyst utan berättade om min situation, om min diagnos och IVF PGD. Kändes både bra och jobbigt att de vet nu.

    Millan 

  • Kattflickan

    AC01: Kul att du hittade hit! Det stämmer att man inte får göra PGD privat här i Sverige. Det är etiska rådet som bestämt det. Därför är man beroende av om ens landsting godkänner en remiss. Vissa landsting verkar inte bevilja remiss oavsett vilket genetiskt fel man har. Så det är inte helt rättvist. 

    Om vi inte hade fått remissen hade vi åkt utomlands för åtminstone ett försök. Nu är vi jätteglada att vi fick remissen och slapp det. 

    Jobbigt för er att just båda råkade vara bärare av samma mutation, det måste vara rätt ovanligt? Min syster och hennes man var båda bärare av ett anlag för cysisk fibros. Men det visade sig att anlaget "satt" på olika ställen på nåt vis (jag förstår det inte helt) så de fick ingen ökad risk för att barnet skulle ha cystisk fibros.

    Jag vet inte så mycket än om proceduren och om sprayning mm. Har ju inte kommit igång än.

    Millan

     

  • Kattflickan

    Iframtiden: Hoppas verkligen att det går bra den här gången så att ni "slipper" göra ivf pgd!

    Vi fick hem ett kallelsebrev till klinisk genetik idag. I december ska vi dit. Känns jättebra att det händer nåt! Ni som vet, när är det realistiskt att vi kan dra igång med ivf pgd sen? I januari-februari? Vi har ju en okomplicerad analys.

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej,

    Mitt amh-värde är lågt, får se vad läkarna i huddinge säger, om det är någon idé för oss med ivf. Jag känner mig så deppig idag!  

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång