• Susanne1975

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Läkaren som rekommenderade oss PGD fanns på klinisk genetik i Uppsala. Sen var det klinikchefen i hemmalandstinget som sa ok till PGD eftersom det är en dyr behandling. Vi har ju ett barn sedan tidigare och beviljades ändå IVF med PGD. 

  • Susanne1975
    Livelife skrev 2014-05-30 19:06:38 följande:
    Jo då. Nu känns det som om någon har körd över en meg långtradaren smile1.gif

    Äggplock idag, lugnande och morfin = nice

    24 ägg nu får jag tar det lugnt pga risk för överstimulering.

    På måndag hör vi om några har blivit befruktade och hur många har delat sig.

    Hur mår ni alla?
    Grattis till lyckat äggplock! Håller tummarna för många befruktade och många som passerar godkänt efter PGD. Själv sprayar jag för fullt och mår rätt ok i det. 
  • Susanne1975
    Livelife skrev 2014-06-02 15:32:45 följande:
    10 av 24 har blivit befruktade och gått vidare till nästa fas: PGD testningen.

    Så sjukt nervöst.

    Fortfarande risk för överstimulation så extra ultraljud imorgon innan vi eventuellt ska göra embryotransfer.

    Så jag ligger och vilar och vilar och vilar. Hoppas verkligen att det inte blir mer ohss och ett friskt ägg.

    Någon som har några lugnande och snälla ord?
    Vet inte om det lugnar men jag tänker att nu har du/ni gjort allt ni kan och det är upp till ödet eller om man nu tror på "högre makter". Varmt lycka till! Hoppas på det bästa!
  • Susanne1975
    Livelife skrev 2014-06-12 10:33:46 följande:
    Här ligger man och mår illa smile1.gif
    Ruvardag nio. phpikt0zL45501.jpg
    Stort grattis! Skrattande

    Jag tog 225 av Puregon...tack för lyckönskningarna. Är på sprutdag 3 idag. 
  • Susanne1975
    BlivandeMamma84 skrev 2014-06-16 14:51:33 följande:
    Tjejer kan ni snälla svara på frågan: hur lång tid hade ni svullen mage efter ÄP? Det är en vecka sen de plockade ägg och jag har fortfarande ont i mage. Den är stor som en ballong. Igår märkte jag att jag har ont o musklerna eller i lungorna när jag skrattar. Jag orkar inte längre!!!
    Och sen är det midsommar och jag mår mig så dåligt :(
    Har ingen erfarenhet av det tyvärr men utifrån vad beskriver tycker jag du borde konsultera kliniken/sjukvården! Hoppas du mår bättre snart! 
  • Susanne1975
    Nimah skrev 2014-06-19 15:21:54 följande:

    Hej! Idag tog jag äntligen tag i saken och ringde klinisk genetik på Karolinska. Min man har en balanserad translokation. Vi fick en remiss för pgd direkt! Gud vad skönt det känns! Trodde jag skulle behöva böna och be. Vi har haft ett mf v 7, sen mirakulöst kom en son, sen två ma som båda var i v 11 och nu är jag gravid i v 5 men testen minskar i styrka så jag hoppas den kommer ut av sig själv snart.

    Hur lång har väntetiden från remiss till behandling varit för er?


    Oj...upptäckte visst svaret på min fråga ställd i en annan tråd här. Jag ber om ursäkt! För mig var väntan den att jag remitterades i slutet av 2013, var på första besök i slutet av januari och skulle ha gjort ett första försök i mitten av maj. Sen blev vi gravida av misstag i april och fick ett missfall vilket gjorde att det första försöket sköts upp. Nu håller vi på med det och har ÄP på måndag. 

    Har för mig att jag läst förut att väntan från remiss till första besök är upp till 3 månader. Vid första besöket lämnade vi blod och fick vänta på att de skulle ta fram en analysmetod för just mitt kromosomfel. Det skulle ta 3 månader ca. Svaret kom på drygt 2 månader. Räkna med drygt ett halvårs väntetid då. Någon annan här kanske har andra erfarenheter. Hoppas på det bästa för Er! 
  • Susanne1975
    Nimah skrev 2014-06-19 20:48:26 följande:
    Tack Susanne! Läkaren sa att han skulle skicka hem papper så vi kan lämna blod på vårdcentralen. Sen har ju min mans syster genomfört pgd i Huddinge, och hon har ju samma kromosomfel som min man så de slipper forska fram nåt nytt. Läkaren skrev ner hennes namn. Ett halvår känns helt ok ändå. Det är mycket bättre att ha ett riktmärke om sex månader än att känna den här pressen om att tiden går förlorad varje cykel som det inte blir nåt eller att det blir nåt som ändå bara blir mf.

    Sätter de tillbaka dina ägg i denna cykeln eller i nästa? Läkaren berättade för mig att de börjar gå över till att odla embryot i fem dagar och sen frysa en månad, istället för tre och sätta tillbaka direkt. Det var oklart vilken metod vi skulle få göra.
    Det låter positivt för er och kanske behöver ni inte alls vänta ett halvår utan max ett halvår. Hoppas på en kort väntan för er! Förstår hur du menar det där med riktmärke. Då jag fick veta att jag hade mitt kromosomfel var det både en sorg och en slags lättnad. Då "visste" jag att mina missfall inte berodde på faktorer som jag kan påverka (är inte säker men troligtvis beror de ju på det) och det tog bort skuldkänslor från mig. Min genetik kan jag ju inte påverka själv. Den värsta tiden var nog den efter missfall två och fram till nästa graviditet som tog nästan ett helt år att få till (och som sen ändå ledde fram till missfall nr 3). Varje mens som kom var en mardröm och jag tror att jag var nära depression där ett tag. 

    Vi har fått besked om att embryot förs tillbaka den 27/6 så det blir i samma cykel (om det nu blir något att få tillbaka). Intressant det du berättar men det har de aldrig nämnt för mig. Möjligen skyndar de på även detta på grund av min ålder och för att jag närmar mig den bortre gränsen för PGD vad gäller ålder. För mig har de påskyndat processen och jag har förstått att jag är en prioriterad patient, t ex klämde de in oss i schemat före sommaruppehållet. 
  • Susanne1975
    nellang skrev 2014-06-21 08:58:46 följande:

    I torsdags kom lille Adrian. 50cm och3500g. Det blev ett planerat kejsarsnitt som gick bra för bebisen men sämre för mig. Förlorade massor av blod och blev nedsövd. Men nu är jag bra. Återhämtningen tar nog längre tid.

    Ni som fått PGD bebisar, ska man ta ett blodprov på dem för att konfirmera att genen inte finns? Vem koordinerar detta? KI, Akkis (mitt sjukhus) eller jag själv?


    Stort grattis till er lille son! Hoppas du återhämtar dig snart! 

    Har inget svar om blodprov men ville gratulera till er son. 
Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång